Прашања и одговори за и околу религијата

• Креатор на темата Креатор на темата Gurdjieff
  • Време на започнување Време на започнување
Кои се глупостите Гурџи, на кои се троши животот?

А кои се работите, кои треба да ги правиме, место тие глупости?

Dadeno odgovor Donalcho...
Eve ako ne si prochital....
"Јас функционирам на овој начин:
кога јадам, јадам,
кога спијам, спијам,
кога се мијам, се мијам, ........"
- Дервиш Муа
Ostanuva na tebe samo da go razberesh ova.... ne me razocharuvaj, pliz

.

Како прежеднатиот што пробува со солена вода да си ја угаси жедтта,
така личи човекот кој што пробува со алкохол, секс, ... и сл. да го “ужива“ животот!

Исус и’ одговори и рече:
“Секој што пие од оваа вода, пак ќе ожедни;
а кој пие од водата, што ќе му ја дадам Јас нема да ожедни,
туку таа во него ќе стане извор на вода, што тече во живот вечен.”

(Јован 4:13+)

.

Dadeno odgovor Donalcho...
Eve ako ne si prochital....

Ostanuva na tebe samo da go razberesh ova.... ne me razocharuvaj, pliz

Gurdji те разбирам ја убаво тебе, ама кога сум коректен, очекувам и ти д абидеш коректен.

Поштено, нели?

Убао те прашав од каде исламот религија и школа, коа историски е нешто сосема друго, ти почан пепел, атеистите вакви онакви:P

Gurdji те разбирам ја убаво тебе, ама кога сум коректен, очекувам и ти д абидеш коректен.

Поштено, нели?

Убао те прашав од каде исламот религија и школа, коа историски е нешто сосема друго, ти почан пепел, атеистите вакви онакви:P

Donalcho, pa ti dadov moj odgovor, a ti ako ne se slagash so istiot ne e moj problem, najverojatno e kaj tebe.
Po poshteno od ova...zdravje

Mislam deka do sega go razbra mojot koncept za religija, i deka ne se zadrzuvam samo na edna shkola. Istorijata na religiite voopshto ne me interesiraat, me interesira samo siushtinata na istite. Ostavam na tebe i na Ateist da se bavite so istorija.

PS.Gledam deka ne si go svatil ni poimot meditacija....te zalam.

Donalcho, pa ti dadov moj odgovor, a ti ako ne se slagash so istiot ne e moj problem, najverojatno e kaj tebe.

Mislam deka do sega go razbra mojot koncept za religija, i deka ne se zadrzuvam samo na edna shkola. Istorijata na religiite voopshto ne me interesiraat, me interesira samo siushtinata na istite. Ostavam na tebe i na Ateist da se bavite so istorija.

Што ме мешаш у твоја чорба? Ти демек си разбрал, ај бе иди бегај оди слушај Дугме.
За да ја разбереш суштината треба и историски да знаеш кое и зошто настанало. Тресеш зелени од прееска појма немаш. Глеј си тоа сектата на гугуљандрофф и не замарај.

Даде одговор дека има многу слепи верници. Даде објаснување во минатото што е за тебе религија, кој е твојот концепт по тоа прашање, даде одговор што е за тебе бог, даде дефиниција што е за тебе медитација.

ЈАс тоа не ти го оспорив, не реков дека не си го понудил како твој став.

Те прашувам како во целиов твој концепт го сместуваш Исламот како рлеиигја, која историски нема ни Р од религија, од самиот почеток, до ден денешен?

п.с. Историјата е составен дел од секоја религија.

Од исламот единствено вреди суфизмот.

.
Исламот и Суфизмот кој што Совршениот БОГ лично ни го покажа во Исус, е всушност единственото што навистина вреди! (y)

.

.
Исламот и Суфизмот кој што Совршениот БОГ лично ни го покажа во Исус е всушност единственото што навистина вреди! (y)

.

Твојот ислам и еден друг ислам немаат врска еден со друг.

Знам, не ми враќај, единствениот Бог ни го покажа совршениот ислам отелотворен во своето чедо Исус.

Се шалам, се надевам ми ја сфаќаш поентата.

.
Исламот и Суфизмот кој што Совршениот БОГ лично ни го покажа во Исус, е всушност единственото што навистина вреди! (y)

.
Islamot go pokaza Bog i samo Bog, se soglasuvam

Islamot go pokaza Bog i samo Bog, se soglasuvam

.
Совршениот БОГ и Ислам беше и вечно ќе биде’ лично во Исус! (y)

Тука нема Богооделеност и крвопролевање - како во куранско/кураишките верзии - туку,
Совршено Богоединство!

Јас и Отецот едно сме!
(Ев.Јован 10:30)

.

Значи школа нема;)

А вие, немојте да се наречувате учители,
зашто еден е вашиот Учител - Христос,
а вие сте сите браќа;
и никого на земјата не викајте го свој татко,
оти еден е вашиот Отец, Кој е на небесата;
и немојте да се именувате мајстори,
зашто еден е вашиот Мајстор - Христос!