Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Од кога стоење на мост до некој што руши споменик е кривично дело? Слушај ја и Ермира Мехмети, јас не коментирала кој го рушел, јас бев присутна таму. ДУИ сака да го апсат оној сељакон со токмак, тој радо би лежел и ќе му биде платено за тоа. Политичка одлука е да не се апси, и тие што ја донесле ја носат цела политичка одговорност за тоа.
Дали тоа се истите кои ја носат политичката одговорност за амнестија на хашките воени злосторници?
Дали се истите кои годиниве, затвораат очи пред албанскиот терор, како тоа да се случува во Мозамбик, а не врз сопствениот народ?
Дали се тоа истите кои владеат со години, без да имаат македонски национален симбол, ниту на знаме, ниту на грб?

Ако се тоа едни исти луѓе, онда мора да се безрбетни комуњари. Само за нивно владеење би можело вакви нешта да бидат.

Овој пост е вулгарна политичка пропаганда, без никаква поврзаност со темата.

Алоо, човекот кажа дека постапките на Груевски за непревземањето ништо против нападите извршени од албанци и ќленови на дуи низ скопје се оправдани поради сопствениот рејтинг.... што е тоа бе? ако не слепо бранење на истиот, па дури и на сметка на претепаните деца по афтобуси, нели ти сереш секој ден на форумов за клетите ш,иптари? не го виде тоа....а се фати за мојот пост...мене така ми делува дискусијата со копилево и ја опишав ма темава

Алоо, човекот кажа дека постапките на Груевски за непревземањето ништо против нападите извршени од албанци и ќленови на дуи низ скопје се оправдани поради сопствениот рејтинг.... што е тоа бе? ако не слепо бранење на истиот, па дури и на сметка на претепаните деца по афтобуси, нели ти сереш секој ден на форумов за клетите ш,иптари? не го виде тоа....а се фати за мојот пост...мене така ми делува дискусијата со копилево и ја опишав ма темава

ако до сеа не примети дека се слагам со тебе у скоро све, тогаш - ај рест мај кејс
(сепак посочениот пост ти е, тоа што е)

Дали тоа се истите кои ја носат политичката одговорност за амнестија на хашките воени злосторници?
Дали се истите кои годиниве, затвораат очи пред албанскиот терор, како тоа да се случува во Мозамбик, а не врз сопствениот народ?
Дали се тоа истите кои владеат со години, без да имаат македонски национален симбол, ниту на знаме, ниту на грб?

Ако се тоа едни исти луѓе, онда мора да се безрбетни комуњари. Само за нивно владеење би можело вакви нешта да бидат.

Да, политичката одговорност за се тоа паѓа лично врз Груевски. Не луѓе, личност. Никој не го спори тоа.

Што фонтана ќе беше тоа 2 милиона евра бе ? Тоа се пари човече паааааари !!!

Рушиме рекорди на коштање.

2.4 милиони за реконструкција на плоштад , зарем не е луксуз.

На плоштадот ништо не му фалеше, но кога започнаа со изградба на споменикот на Воинот на коњ , од тогаш се уништија плочките , па сега на многу делови се забележуваат нерамнини ... а таму кај немаше поминување на камиони и дигалки , сеуште се во ред.

Ќе споредам , во Приштина изградија:

-плоштад од 15.000м2 (за околу 4.000м2 поголем од плоштад Македонија)
-го ископаа местото целосно
-сменија цевки и се што треба под земја ,
-поставија нови плочки два пати подебели од овие што ги имаме моментално во Скопје , -изградија фонтана како што сакаат да изградат и во Скопје ,
-изградија и помали фонтани ,
-споменик на Ибрахим Ругова ,
-скали , 79 декоративни дрвја , 62 клупи , 42 канти за отпадоци , осветлување...

Сето ова кошташе 4.1 милион евра.

Порано
426748_554623207909718_1994087151_n.jpg

Потоа
559250_564538793607289_946382624_n.jpg

fc86d4c8d68811e297fa22000ae91219_7.jpg

Еве и фонтаната , во ист стил како што ја најавуваат во Скопје

IMG_5742.JPG

Плочките
9e624080ccc76f0e6f32093f69ca8197.jpg

Споменикот на Ругова (со фонтана)

Rugova-_shtatorja.JPG

73837260.jpg

ДУПКИТЕ ПО СПОМЕНИКА СА ОТ ВОјНАТА, КОГАТО БОМБА ПАДА НАБЛИЗО
Е ТВА Е ПАМЕТНИК, НЕ НЕКВИ СТАТУИ ДЕТО МИ СЛАГАТЕ

СКОПИЕ СТАНА КАТО ИМЕНИЕ НА КОЛУМБИјСКИ НАРКОБОС

Рушиме рекорди на коштање.

2.4 милиони за реконструкција на плоштад , зарем не е луксуз.

На плоштадот ништо не му фалеше, но кога започнаа со изградба на споменикот на Воинот на коњ , од тогаш се уништија плочките , па сега на многу делови се забележуваат нерамнини ... а таму кај немаше поминување на камиони и дигалки , сеуште се во ред.

Ќе споредам , во Приштина изградија:

-плоштад од 15.000м2 (за околу 4.000м2 поголем од плоштад Македонија)
-го ископаа местото целосно
-сменија цевки и се што треба под земја ,
-поставија нови плочки два пати подебели од овие што ги имаме моментално во Скопје , -изградија фонтана како што сакаат да изградат и во Скопје ,
-изградија и помали фонтани ,
-споменик на Ибрахим Ругова ,
-скали , 79 декоративни дрвја , 62 клупи , 42 канти за отпадоци , осветлување...

Сето ова кошташе 4.1 милион евра.

Нашите треба да трајат подолго, зато се толку скапи

http://grid.mk/read/news/506409176/5471446/fotogalerija-kako-vi-se-dopagja-novata-elka-na-ploshtad
Озбилно, ќе бидам вулгарна во исказов простете ми, али кога они се толку кич што нема граници зошто и јас да не бидам. Не ви личи елкава на нешто посрано среде плоштад? Мислам озбилно златна елка? Јебем ви вкус ретардиран.

Јебем ви вкус ретардиран.

Оперирани се овие од осет за вкус, се нешто злато им се врти низ глава. Изгледа си го означија златниот рудник со златна елка.

После се прашуваат што го нема Дедо Мраз. Да ве видам со толку јуначки исправени копја да се спуштите со падобран.
Инаку елката стварно е за нигде, можеле барем друга боја да одберат и не како корнет од сладолед.
Како може добро да изгледа една елка
http://www.metmuseum.org/exhibitions/listings/2008/christmas-tree

http://grid.mk/read/news/506409176/5471446/fotogalerija-kako-vi-se-dopagja-novata-elka-na-ploshtad
Озбилно, ќе бидам вулгарна во исказов простете ми, али кога они се толку кич што нема граници зошто и јас да не бидам. Не ви личи елкава на нешто посрано среде плоштад? Мислам озбилно златна елка? Јебем ви вкус ретардиран.

Дење е гаден , ноќе некако заради светлата "се јаде" ... среќа што не ставиле повторно "T" на Т-мобајл
http://brkajrabota.mk/images/stories/2012/zabava/foto-na-denot/starata-novogodisha-elka.jpg

Колку години им прави оваа метална конструкција на елката? И ако се изградат Шпанските скали , на кое место ќе ја сместат елката следнат година. Кај што стои елката , таму следната година се гради нешто :) (кај што стоеше елката , сега го има воинот ... потоа на тревникот сега градат хотел ... сега шпански скали кај што е моментално.. кај е следно)

Ова со крстов сериозно почнаа да го прават? Јас мислев дека е onion вест кога го прочитав :facepalm:.

Ова со крстов сериозно почнаа да го прават? Јас мислев дека е onion вест кога го прочитав :facepalm:.

Можеби се надеваат дека ако изградат цркви и крстови Господ ќе им ги прости гревовите ... А пошто се работи за политичари , гревовите се големи.

За вас што немате проблем со српско-хрватски јазик.

Prometej u gaćama

Добри согледувања на лоша состојба....а и новинарскиот јазик, за с****т да му се фатат нашиве лајала и препишувачи на странски портали (наречени новинари).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom