Прашања за Исламот III

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Abe ne mirisa na kuche pak kje ti povtoram....a ti ako ne si go banjal ili ne si mu staval parfemi, normalno deka kje ti mirisa na kuche...
i so koj se raspravam pak jas, :facepalm:., ...vo koj vek ziveesh?
Што парфем му ставаш на кучето?
Ја сакам на мачорот мој да му поклонам некое парфемче сеа за Нова година, затоа те прашувам.

M

Muranyi

Гостин
Што парфем му ставаш на кучето?
Ја сакам на мачорот мој да му поклонам некое парфемче сеа за Нова година, затоа те прашувам.
Можеш од тука да си порачаш.

Само не е исламски, ќе гориш во џенемот и нема да добиеш 72 девици.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
A Hattab 6to misli6 toj 6to so pricina cuva mu se namaluva li nagradata i ima li meleki kraj sebe?

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Можеш од тука да си порачаш.

Само не е исламски, ќе гориш во џенемот и нема да добиеш 72 девици.
Девици нема и така и така да добијам, за жените нема девици, само за мажите.
И коа сме кај тоа, не ми е јасно зошто некој би сакал да ја помине вечноста опкружен со девици?
Првиот сексуален чин за жената воопшто не е некое пријатен за жената, напротив, се работи за непријатно и болно искуство и не ми е јасно како некој маж би можел да ужива во тоа, уште помалку ми е јасно како некој би сакал да ја помине вечноста на тој начин, односно во нанесување болка. А овие уште и се саморазнесуваат само за да дојдат до тие фамозни девици. :tapp:

И уште една работа не ми е јасна. Кога некој ќе ги скине сите 72 девици што му ги дале, што после? Му стига нова пратка?
Или и во џенетот ќе има гинеколози што ќе им ги крпат жените исто као и тука на земјата?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
интересен момент се спомнува. куче vs. мачка.
дали е објаснето зошто е кучето валкано, а мачката чисто животно?

пошто каснам, зошто е забрането слики со ликови и животни? ја објасни хатаб тоа со расказ, и ок е тоа. али мене повеќе ме интересира зошто е тоа така? и аналогно на тоа и зошто е дозволено пејзажи, дрва, цвеќиња, ....... односно и споредба помеѓу двете можеби би било најлесно за објаснување
Па тоа медицината денес ти го објаснува,кучето пренесува болести,влакното му е нечисто колку и да го чистиш и бањаш,ќе ти се сере и моча по соба се дури не го дресираш,и секогаш постои можност да нападне некого колку и да го издресираш тоа е сепак на крај краева,куче.

Додека,не знам колку си запознаен со мачката,таа е и медицински чиста,дури и сама се чисти,не знам дали си ја приметил како цело време си ги лиже влакната,нозете.
Кога сака да обави нужда бара песок,сум приметил кога мачка врши нужда обавезно бара песок,врши нужда и после фрла песок на тоа што направила.

Шеријатски веќе реков дека ако куче со јазикот и тие бактерии што ги пушта од јазик допре облека,во таа облека не може да се клања,а тоа не е случај со мачката.

Што се однесува до сликањето,погоре е веќе објаснето.
Сликањето на ликови не е дозволено затоа што се имитира стварањето кое му припаѓа само на Аллах, а Мухаммед с.а.в.с. вели дека на таквите на Судниот ден ќе им биде речено: Оживејте го тоа што сте го створиле,а нема да можат да го направат тоа па ќе бидат казнети.
Додека цвеќиња,дрва,пејсажи,градби,итн итн.. тоа е мртва природа и не е спомната забранетоста за сликање,забраната е само за сликање и вајање на ликови.
--- надополнето: 23 декември 2013 во 20:34 ---
Девици нема и така и така да добијам, за жените нема девици, само за мажите.
И коа сме кај тоа, не ми е јасно зошто некој би сакал да ја помине вечноста опкружен со девици?
Првиот сексуален чин за жената воопшто не е некое пријатен за жената, напротив, се работи за непријатно и болно искуство и не ми е јасно како некој маж би можел да ужива во тоа, уште помалку ми е јасно како некој би сакал да ја помине вечноста на тој начин, односно во нанесување болка. А овие уште и се саморазнесуваат само за да дојдат до тие фамозни девици. :tapp:

И уште една работа не ми е јасна. Кога некој ќе ги скине сите 72 девици што му ги дале, што после? Му стига нова пратка?
Или и во џенетот ќе има гинеколози што ќе им ги крпат жените исто као и тука на земјата?
Кога зборуваме за Џеннетот и Џехеннемот,никогаш не можеме да споредиме со работите на Овој свет.
Кога се вели дека тие што ќе влезат во џеннет ќе имат тоа и тоа(а веќе постои на овој свет),не значи дека тоа е исто.
пример:
25. А израдувај ги тие што веруваат и што прават добри дела дека ним им припаѓаат џеннетските градини низ кои реки течат!
Кога и да бидат снабдени од градините со некаков плод, велат: „Со ова бевме и претходно снабдени.“, а им беа давани само слични на нив!
Во градините само чисти жени ќе имаат и во нив вечно ќе престојуваат.(Сура Ел-Бекаре)с

Џеннетот не може да се спореди со овие наши градини и плодови итн итн бидејќи Мухаммед а.с. опишувајќи го џеннетот рекол:(ќе го пишам на босански,многу помоќно изгледа :)
Allahov Poslanik s.a.w.s. je rekao, opisujući džennet: „U njemu ima ono što oko nije vidjelo, niti je uho čulo, niti je ljudsko srce poželjelo.“ (Hadis bilježi Hakim u Mustedreku i Ibn Huzejme u svome Sahihu)

И ќе ве замолам да покажете сериозност со мурањи,за да не пријавувам офтопик постови,или најдете си друга тема за лечење фрустрации.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
абе еве и јас чувам куче ама не е за внатре. значи куче е. таков начин на живот има. пушти го и ќе се тркала по лешови и измет. ти можеш да го научиш да зивее како човек ама тоа е куче. ем му скратуваш од природното ем оно тие нагони си ги има. баш кај нас во комшии дојдоа едни од австралија и кога видоа свиња викаа ај да ја шетаме. значи ти можеш и свињата да ја чистиш ама свиња е. а кај нив па тоа е нормално. и дома ги чуваат. а зашто мислите дека мора за се да има доказ па да го практикуваме?? зашто мислите дека вие мора за се да бидете известени и информирани. во тоа е мудроста Негова. ние знаеме многу малку. кој докажал 100% сигурно зашто така и така да клањам или зашто да постам, ама довербата во Бог и верата што ја има верникот му се доволни да знае дека во тоа што му се бара пред се има добро за него и сигурно е со причина. зашто Бог нема потреба од ништо што ние правиме. се е за нас. секој закон. а Он ни ги дава за да бидеме што по добри пред него за пак да не награди. во тоа е големината и суштината воопшто на верата.
--- надополнето: 23 декември 2013 во 21:57 ---
а ова со девиците го има како хадис или??

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Кој го напишал?
Вораква.
--- надополнето: 23 декември 2013 во 23:25 ---
интересен е моментот дека нашиот ценет одговарач на прашањата за исламот вика дека куранот не го напишал муахмед.
тоа значи дека е ко библијата збирка на прераскажани раскази од други кои немале никаква врска со алах?
интересено, интересно :cautious:
ова дава нова перспектива на работите
Ова е најточното нешто, кажано на темава:)

Kajgana Shop

На врв Bottom