Го тепале Дедо Мраз во Чаир

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Тоа што некој ти провалил дома не значи дека треба да лечиш фрустрации врз мене, како прво....
Како второ нема поголем лицемер од тој кој не признава дека државава била, е, и по се изгледа ќе биде неправедна кон албанците, з ажал и кон муслиманите, ќе биде затоа што има такви како тебе....

Се обидувате од изолирани случаеви да креирате сценарио, срам да вие, СРАМ Е ДА УПОТРЕБУВАТЕ ТАКВИ СЛУЧАЕВИ ЗА ДА СЕ УБЕДИТЕ СЕБЕСИ НА НЕ ЗНАМ КАКОВ ИДИОТСКИ НАЧИН ТОА ГО ПРАВИТЕ, ДЕКА АЛБАНЦИТЕ ВИ СЕ КРИВИ, ТИЕ СЕ КРИМИНАЛОГЕНИТЕ, ТИЕ СЕ ОРКИТЕ, ТИЕ СЕ ЗЛОТО, А НЕ ДЕКА 100 ГОДИНИ ИМАШЕ СЕКАКВИ ПРОТЕРУВАЊА, МАЧЕЊА, УБИВАЊА, СО ИСТИОТ ТЕРК ПРОДОЛЖУВАВТЕ И ПОСЛЕ ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО...
Глумиш интелигентен а не ти работи мозокот да се запрашаш себеси: ако албанците се племе, како дошло до тоа??? сигурно не дека живееле до свеѓаните во мир.....
Не ви беше срам да протестирате против школувањето на албански, и за школување требаше да падне, не ви беше срам да протестирате против рамковниот договор, и до денденес да не го прифатите........
Јас сум лицемерот ццццц
Ова го измисли или го прочита од некоја статија за Евреите од Германија, пред II СВ?
Или можеби од некоја статија за Босанците или Хрватите, од некој српски весник од деведесетите?
Многу е лесно да се измисли оправдување за теророт кој го вршат своите.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
500 години турско ропство не не направиле нас племе.
Ја знаеш положбата на албанците во турско? Сте биле миленичиња, сте добивале титули, земја, робови. Дури и вашиот најголем херој исправен на плоштадот во Чаир бил продаден газ. Си се заинтересирал во каква положба биле македонците тогаш? Си прочитал? Си прочитал од колкава помош сте биле "вие", колективно тогаш, за сега да имаш право да кукумјавчиш овде за правда и за рамноправност? Ако турчинот тепал, "вие" сте убивале. Ако убивал, "вие" сте масакрирале. Таа повластеност албанците не ја искористиле за да стекнат цивилизациски вредности, да се образоваат, да се еманципираат. Никако тоа. Уште помалку за да помогнат на својот сосед, на македонецот. Напротив. Се организирале во арнаутски чети и убивале, палеле се што е македонско. Толку години сте биле свои на своето и абер немате од цивилизација. Никој не ви е крив.

Затоа, намали со капсот.

Нема што да се срами човек ако протестира против една ваква извитоперена, бадентерова мајоризација. Не постои компаративен пример на земја со договор како рамковниот. Ниту формално, ниту во начинот на кој треба да се спроведува. Редовно истово ти го пишувам и пак ќе ти го напишам. Демократијата се базира врз основниот принцип на ЕДНАКВИ ШАНСИ за секој, не на процентуална застапеност. Ти не ги разбираш тие постулати, затоа што си...таков. Немаш капацитет да ги разбереш и не те обвинувам. Те разбирам. Тоа е. Толку бива. Дотаму може. Таа е границата. Историски била и останала. Оди сега во некое фото студио и здроби го дедо мраз. Истури му се за сите неправди кои си ги истрпел, изеби му матер. :)

Raziel, намали го доживљајот и сиџи доле на Земљу!;)

Овие ваши историски бљувотини ќе останат запаметени како едно делче од мозаикот на крадена и фалсификувана историја. А работите како што се одвиваат после заминувањето на Османлиите од овие простори, се повеќе јако ме убедуваат дека всушност тие биле единствените кои ( ќе зборувам во еднина за да ме разбереш) те признале како народ и нација, ти дале права и убав живот, а се останатото од тој период, те ебавало, газело, непризнавало и оспорувало.

Така да, ако си умен треба заедно со сите македонци први да трчате кон споменикот на ѓубрето наречено Цар Душан, и со вили, секири , токмаци и некое пософистицирано топло оружје да го срушете тоа понижување на сопствената нација. Добро кажа екс војводата Љубчо на Алсат. Дојде време суверенитетот на македонија да го бранат албанците.

П.С. Нема потреба од лигавења, филозофирања и срања во форма на контра реплика да ми пишуваш, бидејќи длабоко во себе знаеш дека не си достоен да застанеш на браникот на државата, и дека тоа место ми припаѓа мене, кој што нема да се двоуми тоа српско ѓубре( и сите попратни ѓубриња со него кои ги има многу во Скопје) со задоволство да го(и) фрли во Вардар.;) А сега вратете се на Дедо Мраз и чаирските вехабии, јебо вас папа Мачак.:D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866

Овие ваши историски бљувотини ќе останат запаметени како едно делче од мозаикот на крадена и фалсификувана историја. А работите како што се одвиваат после заминувањето на Османлиите од овие простори, се повеќе јако ме убедуваат дека всушност тие биле единствените кои ( ќе зборувам во еднина за да ме разбереш) те признале како народ и нација, ти дале права и убав живот, а се останатото од тој период, те ебавало, газело, непризнавало и оспорувало.
Да даде Господ, ти и твоите да го доживеете истиот тој убав живот и права, кои Турците им ги давале на Христијаните тука. Ни помалку, ни повеќе.

W

Werther

Гостин

Така да, ако си умен треба заедно со сите македонци први да трчате кон споменикот на ѓубрето наречено Цар Душан, и со вили, секири , токмаци и некое пософистицирано топло оружје да го срушете тоа понижување на сопствената нација. Добро кажа екс војводата Љубчо на Алсат. Дојде време суверенитетот на македонија да го бранат албанците.

П.С. Нема потреба од лигавења, филозофирања и срања во форма на контра реплика да ми пишуваш, бидејќи длабоко во себе знаеш дека не си достоен да застанеш на браникот на државата, и дека тоа место ми припаѓа мене, кој што нема да се двоуми тоа српско ѓубре( и сите попратни ѓубриња со него кои ги има многу во Скопје) со задоволство да го(и) фрли во Вардар.;) А сега вратете се на Дедо Мраз и чаирските вехабии, јебо вас папа Мачак.:D
Што ти прави торба компири значи...

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Да даде Господ, ти и твоите да го доживеете истиот тој убав живот и права, кои Турците им ги давале на Христијаните тука. Ни помалку, ни повеќе.

Амин! Aх, пусто турско!:love:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Цар Душан RULES!!!
закон бил човекот, но кој да сФати:(

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Амин и од мене.

Значи, исламомрзецу да бидам појасен. Османлиите се едните и единствените кои те признале како народ и нација и ти дале права и слободи. Се што дошло после нив ти ја плакало мамката и те оспорувало и како народ и како нација.

Ова е единствената историска вистина до сега, а се другото е веќе видено крадење и фалсификување на историјата.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Значи, исламомрзецу да бидам појасен. Османлиите се едните и единствените кои те признале како народ и нација и ти дале права и слободи. Се што дошло после нив ти ја плакало мамката и те оспорувало и како народ и како нација.

Ова е единствената историска вистина до сега, а се другото е веќе видено крадење и фалсификување на историјата.
Не мораш баш одма да ескивираш. Договорено е:

"Да даде Господ, ти и твоите да го доживеете истиот тој убав живот и права, кои Турците им ги давале на Христијаните тука. Ни помалку, ни повеќе."

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Све прави торба компири ! Добро сега, и' удриле на баба ти еден gang-bang печес тураци пред тоа, али шо има веза...

Таа била и твој баба најпросто кажано. Ама што правиме сега, што власта твоја, твојот сој, го истура на плоштад во форма на бронза љубовникот на мајка ти, а ти скокаш до небесата од радост? И шо е најинтересно , gang- bangot и го удриле срби, антички лепотани, славо мак. и илири, абе уште јас торбешот фали да и се качам. :D
--- надополнето: 20 декември 2013 во 21:31 ---
Не мораш баш одма да ескивираш. Договорено е:

"Да даде Господ, ти и твоите да го доживеете истиот тој убав живот и права, кои Турците им ги давале на Христијаните тука. Ни помалку, ни повеќе."

Не ескивирам бе. Колку пати да ти речам АМИН?

W

Werther

Гостин
Таа била и твој баба најпросто кажано. Ама што правиме сега, што власта твоја, твојот сој, го истура на плоштад во форма на бронза љубовникот на мајка ти, а ти скокаш до небесата од радост? И шо е најинтересно , gang- bangot и го удриле срби, антички лепотани, славо мак. и илири, абе уште јас торбешот фали да и се качам. :D
Ова е, нормално, утеха за мизеријата. На жените кај тебе Омер се изнаредиле тураци за вреќа компири. Живеј со тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom