Го тепале Дедо Мраз во Чаир

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Темава е всушност и затоа отворена заради таа слика која оди во насока на радикално пропагирање на исламот. Јас те разбирам дека овие празнувања немаат никаква врска со исламот ама тоа не е дискусија на темава. Тема е начинот на кој се пропагира, има џамија таму нека се едуцираат луѓево. Еве како ти би ја објаснил ситуацијата во која јас слушам муслимански молитви против моја воља, јас тоа не го сакам и е против моите религиозни убедувања, значи не зборувам за галамата која ме буди насабајле тоа е најмал проблем, проблем е што некој насилно ми наметнува да слушам нешто со што ја изневерувам мојата религија.
А јас всушност уште од отворањето на темата ја осудив таа слика и реков дека само пораката би била доволна за оние муслимани што малку размислуваат.
Значи сликата скроз непотребна.
И искрено ќе ми биде жал ако некој заради таа слика ќе нападне некој дедо мраз или ќе предизвика било каков вид на насилство.
А како тоа слушаш муслимански молитиви против твоја воља? Не разбирам.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
А јас всушност уште од отворањето на темата ја осудив таа слика и реков дека само пораката би била доволна за оние муслимани што малку размислуваат.
И искрено ќе ми биде жал ако некој заради таа слика ќе нападне некој дедо мраз или ќе предизвика било каков вид на насилство.
Зборувам за озвучувањето на џамиите, значи јас сакал несакал морам да слушам немам избор. Споредено со ситуацијава со новогодишниве празници секој има опција да бира сака ќе слави сака нема да слави.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Зборувам за озвучувањето на џамиите, значи јас сакал несакал морам да слушам немам избор. Споредено со ситуацијава со новогодишниве празници секој има опција да бира сака ќе слави сака нема да слави.
Тоа е едноминутен повик на молитва ништо повеќе.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Што има св. димитрија со протестите за цар душан.
Не слушнав дека за нешто друго се протестирало освен за споменикот на душан.
Точно, нема ништо, исто и меморијалниот центар, а сепак мораа да бидат обезбедени со специјалци. Зашто ли, се прашувам....

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Ма немој, тебе ќе ти биде мило кога некој дедо мразче ќе јаде ќутек, не биди лицемерен, ти ги бранеше убијците, не се труди да лажеш, знаеме сите дека си муслиман...
--- надополнето: 20 декември 2013 во 17:36 ---
Точно, нема ништо, исто и меморијалниот центар, а сепак мораа да бидат обезбедени со специјалци. Зашто ли, се прашувам....
Па да де, албанците кршат се што не е муслиманско, а добрата ангелска влада, со своите ангели ги бранат....дали препуштив нешто???

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Ма немој, тебе ќе ти биде мило кога некој дедо мразче ќе јаде ќутек, не биди лицемерен, ти ги бранеше убијците, не се труди да лажеш, знаеме сите дека си муслиман...
Така нека биде :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Тоа е едноминутен повик на молитва ништо повеќе.
"Ништо повеќе"?

Изгледа дека следново е помалку и од ништо (или можда треба да го рачунаме како ништо):
СКАНДАЛОЗНО ВИДЕО: Оџата од Октиси повикува на протести против изградба на црква

Па да де, албанците кршат се што не е муслиманско, а добрата ангелска влада, со своите ангели ги бранат....дали препуштив нешто???
Бранат?
:pos:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
"Ништо повеќе"?

Изгледа дека следново е помалку и од ништо (или можда треба да го рачунаме како ништо):
СКАНДАЛОЗНО ВИДЕО: Оџата од Октиси повикува на протести против изградба на црква

Бранат?
:pos:
Ако не тоа тогаш искачале на свеж воздух, сигурно не да тепат албанци....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ако не тоа тогаш искачале на свеж воздух, сигурно не да тепат албанци....
Има безброј примери за тоа како власта го брани народот од нападите на Албанците. Нема потреба да ги покажуваме, сведочат за тоа секојдневно скршените глави, убиените дечиња, сквернвените цркви и многу други примери.
Они го бранат сопствениот џеб, најпрво.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Има безброј примери за тоа како власта го брани народот од нападите на Албанците. Нема потреба да ги покажуваме, сведочат за тоа секојдневно скршените глави, убиените дечиња, сквернвените цркви и многу други примери.
Они го бранат сопствениот џеб, најпрво.
Воопшто не се сомневам во тоа, пред твоите примери и факти јас и другите богови молчат...

А јас ќе ти кажам еден пример: во последните протести протестантите македонци удираа по полицијата со шипки со клоци и никој ништо, но кога албанците протестираа и немаше случај каде е нападната полицијата беше употребувано солзавец (и така патем ги изритираа протестантите кои реакционо кршеа и палеа)
Но имаш право ти, не е вистина ова, сигурно е лага и пропаганда на оџите по џамии....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
А јас ќе ти кажам еден пример: во последните протести протестантите македонци удираа по полицијата со шипки со клоци и никој ништо, но кога албанците протестираа и немаше случај каде е нападната полицијата беше употребувано солзавец (и така патем ги изритираа протестантите кои реакционо кршеа и палеа)
Абе види, може секој да пишува било што на форумов. Тоа е факт.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Абе види, може секој да пишува било што на форумов. Тоа е факт.
Па што ти викам јас, дали ме читаш мене:????
Ти си во право....но никој не те слуша....
Те сфаќам јас, имаш огромен товар, со душа се обидуваш да им покажеш на луѓево дека си Месија, останува да предвидуваш некоја катастрофа и после сите ќе те следат....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
се обидуваш да им покажеш на луѓево дека си Месија, останува да предвидуваш некоја катастрофа и после сите ќе те следат.... ,...
Треба сега да ме послушаат, касно ќе им биде после...
Тогаш, нивната судбина ќе биде во рацете на Бог.
пред твоите примери и факти јас и другите богови молчат...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Za zal ovie muslimani imat teshka psihicka bolest koja se vika Islam
Не знаев што да одвојам овде за да болдирам, поглупо нешто не сум читал одамна...
Што е потрагично ни лајкови не си добила...
--- надополнето: 20 декември 2013 во 18:15 ---
Треба сега да ме послушаат, касно ќе им биде после...
Тогаш, нивната судбина ќе биде во рацете на Бог.
Еве јас признав дека се чувствувам БОГ, ај и ти признај дека се чувствуваш како МЕСИЈА!!! биди фер....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Еве јас признав дека се чувствувам БОГ, ај и ти признај дека се чувствуваш како МЕСИЈА!!! биди фер....
фер е да признам дека оваа изјава е антимуслиманска и антихристијанска, али затоа телемитите би те прегрнале. Тоа е затоа што телемитите не сакаат признаат дека да си Бог и да бидеш како Бог е различно.

Kajgana Shop

На врв Bottom