A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Абе да ве прашам....дали има начин/пакет во Blizoo со којшто може да се добие Upload брзина поголема од 1mbps ?

Абе да ве прашам....дали има начин/пакет во Blizoo со којшто може да се добие Upload брзина поголема од 1mbps ?

Не, само во лан зони, сепак прашај си во централа, побарај да збориш со некој техничар, можда ќе ти понудат нешто но со доплата.

Дали и кај некој друг што е во ЛАН го има истиот проблем.Ставам торент да се симиња и иде максимум 1.1Mb/s а до вчера идеше до 1.7. и брзина на спидтест максимум 10мбпс вади а идеше до 15мбпс.....Ај некој кој е на ЛАН нека провери (Чаир,Топанско,Север) и нека пише да знам дали е само до кај мене или е и кај други?

Дали и кај некој друг што е во ЛАН го има истиот проблем.Ставам торент да се симиња и иде максимум 1.1Mb/s а до вчера идеше до 1.7. и брзина на спидтест максимум 10мбпс вади а идеше до 15мбпс.....Ај некој кој е на ЛАН нека провери (Чаир,Топанско,Север) и нека пише да знам дали е само до кај мене или е и кај други?
И кај другите :) Сличен проблем.

Мда... И во Штип исто... Изгледа, ги вратиле брзините според пакетите за време на празниците... Ако не се лажам и лани истото го направија еден период...

Кај мене од лани откако ставив(Ноември 2012) па наваму, брзината ми е иста:

Никој друг нема проблеми со интернетот последниве неколку дена ( паѓање, спор нет инт.) ?
Јас , вчера и пред малце денеска падна нет и рутерот се рестартира сам :D

А таман ме потсети еден од членовите со сличен проблем да кажам и јас ...

Корисник на Близу сум као шо знаете ....

Постојано ми се случува истата песна по неколку пати секој ден ... Снег на телевизорот тоес влошување на сликата , ми се гаси интернетот ,трепкаат само трите сјалички , користам CISCO модемот шо си е и TP-LINK WR740N и аналогна кабелска знаете тоа .... значи немам интернет воопшто се додека не го извадам кабелот од телевизорот и одма го вратам назад за да ја поправам сликата ... и постојано така си врти , се влошува слика ,снег се појавува , паѓа интернет , па мора вади-стави кабел позади од телевизорот ( обичен телевизор ) и си се враќа интернетот ... така неколку пати на ден .... некое решение и шо би бил проблемот ... да не е статика ,размислував ?! значи кога се влошува ,се полни тоа позади во кабелот кај телевизорот и кога ќе го извадам ,се празни .... неам појма од работава као функционира ....

Ај објасни го ова малце .

Слушнав таков муабет. Вип не може да просперира само како мобилен оператор, овие другиве два малце го газат со тоа што нудат повеќе услуги. И ќе го купувале Близу. Уште ништо сигурно, но на почетокот од следната година ќе се знае.

Слушнав таков муабет. Вип не може да просперира само како мобилен оператор, овие другиве два малце го газат со тоа што нудат повеќе услуги. И ќе го купувале Близу. Уште ништо сигурно, но на почетокот од следната година ќе се знае.
Па бугарско нели беше близу ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom