Прашања за Исламот III

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
е така :)
Има еден хадис во кој пратеникот Мухаммед вели:(ова е дел од хадисот) дека муслиманите ќе се поделат на 70 и повеќе групации,во други преданија 73 групации/секти.
и рекол дека сите ќе завршат во џехеннем,освен една.
кога асхабите прашале која е таа една,тој рекол: Онаа што ќе биде на она(ќе се придржува) до она на што сум јас и моите асхаби.
значи онаа која ќе се држи до Куранот и суннетот(праксата и зборовите на пратеникот Мухаммед).

Не знам зошто тебе како немуслиман би ти било битно ова,но ете тоа е груб одговор без навлегување во анализи и коментирања на хадисот од хадиски стручњаци итн итн.
се’ е битно, нема небитна информација.
е сега, кажа кои се правите муслимани, додека другите (секти/групации) што се? муслимани или не?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
се’ е битно, нема небитна информација.
е сега, кажа кои се правите муслимани, додека другите (секти/групации) што се? муслимани или не?
е да,овде според најточното коментирање на хадисот станува збор за групации/секти кои се сеуште во границите на исламот но далеку се од изворните учења кои се базираат на Куран и суннет.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
е да,овде според најточното коментирање на хадисот станува збор за групации/секти кои се сеуште во границите на исламот но далеку се од изворните учења кои се базираат на Куран и суннет.
значи муслимани се? плз, до ДА или НЕ, да не биде се лутиш после дека донесувам заклучоци

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
значи муслимани се? плз, до ДА или НЕ, да не биде се лутиш после дека донесувам заклучоци
Осеќам дека пак правиш некоја финта.
Тие 73 групации кои се спомнати како бројка се во границите на исламот.
не се спомнати по име кои се тие 73.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Осеќам дека пак правиш некоја финта.
Тие 73 групации кои се спомнати како бројка се во границите на исламот.
не се спомнати по име кои се тие 73.
ок, пошто избегнуваш, а не знам од кај тој страв, јас ќе кажам дека СЕ муслимани. ок, готово, толку беше
никој не ти побара име и презиме, но од пусти страв ни тоа немаш свој став да ми одговориш

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
ок, пошто избегнуваш, а не знам од кај тој страв, јас ќе кажам дека СЕ муслимани. ок, готово, толку беше
никој не ти побара име и презиме, но од пусти страв ни тоа немаш свој став да ми одговориш
не,не го избегнувам одговорот уште погоре ти реков дека тие групации што се спомнати се во границите на исламот но се далеку од правиот пат.
не знам што не е јасно и што ти беше целта на повторно поставување на прашањето кога веќе еднаш реков дека се муслимани.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
не,не го избегнувам одговорот уште погоре ти реков дека тие групации што се спомнати се во границите на исламот но се далеку од правиот пат.
не знам што не е јасно и што ти беше целта на повторно поставување на прашањето кога веќе еднаш реков дека се муслимани.
ок, се гледа стравот, и ми доаѓа да се смеам. а јас си поставувам прашања. :confused:

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
ок, се гледа стравот, и ми доаѓа да се смеам. а јас си поставувам прашања. :confused:
абе несака да признае дека тие не се муслимани, дека одма исламот ке отиде во минус ( - ) за 99,9% и ке нема муслимани
толку ли не ти текнува

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
абе несака да признае дека тие не се муслимани, дека одма исламот ке отиде во минус ( - ) за 99,9% и ке нема муслимани
толку ли не ти текнува
не ни помислив на тоа, само за инфо прашав, али одма дефанзивен став мора да се завземе, да не има некоја скриена агенда :pos: а и да има, ако е толку исправно ќе се најде соодветен одговор, нели?

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
Моментално некоја земја се раководи по вашиот календар или не?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
За тебе и таквите како тебе има само еден ислам кој не ти дава да спиеш па мора да лечиш фрустрации на форум. :)
.
И ти можеби нема да спиеш, кога кафирите во Македонија би им го правеле на Муслиманите, тоа што вие ни го правите.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Hattab1 vo koja muslimanska "grupacija" spagas ti?
PS:Znaeme deka si vo pravata, imenuvaj ja.

Kajgana Shop

На врв Bottom