Конечно огласи за вработување на државната avrm.gov.mk

• Креатор на темата Креатор на темата musketarr
  • Време на започнување Време на започнување
Ајмо навали, народее...:notworthy:

Приватна здравствена установа-ординација по општа стоматологија Д-р МАРИНА АБРАШЕВА П.О. Струмица бара,

Доктор по стоматологија

Основна плата
8,050.00

Сериозно?

Затоа ли тупам мозок на факултетов и ги жртвувам најубавите години?За 8.000 и 50 денари плата?
Прво и прво доктор е напишано во огласов,до таму ли е стигнато здравството?
Затоа што ја нонстоп по штабови седам и на собраниски канал ми е телевизорот па ептен изненадно ми доаѓа ова по стотини изјави изгледани од министерот

П.С Можно е и минималец да даваат вака, а остантото на рака ама кој ги знае :eek:

Или замисли ситација - јас ти давам 8000 пошто законот ми наложува, ама ти ми враќаш 1000 назад:cenzura:

Или замисли ситација - јас ти давам 8000 пошто законот ми наложува, ама ти ми враќаш 1000 назад:cenzura:

Помислив и на тоа ама ептен е депресивна темава па си реков да не претеруваме :cautious:

:pos::pos::pos:

Добро толку не сфаќате дека нема шанса да ја земате оваа плата, туку на таа ќе сте пријавени?

Добро толку не сфаќате дека нема шанса да ја земате оваа плата, туку на таа ќе сте пријавени?

Ауф, ми олесна.
А, што ќе биде подоцна, кога ќе треба да земам пензија? Ова „не бе па ти, тоа 8000 е само на хартија, ние ехееј, повеќе ќе ти даваме“ - да не беше жално ќе беше смешно.

Не гледаш бе дека среден прст ти даваат???

Не гледам! Кај ви се нуди работа, уште па и замерки наоѓате. И после немало работа во Македонија... Не дека нема, народот не сака да работи!

Не гледам! Кај ви се нуди работа, уште па и замерки наоѓате. И после немало работа во Македонија... Не дека нема, народот не сака да работи!

Па нема работа толку колку што има работна рака.
Затоа се олку смешни плативе. :)

Ако ти чини р'мбај!

Комуњарчиња од времето на Југославија останале да кажуваат за висина на плата. Све нешто им смета. Кога нема работа - НЕМА РАБОТА, кога има работа - НИСКИ БИЛЕ платите.
Се научени дома да седат и плата да им стига. Е нема веќе така, капитализам или што е.

МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА!! ЖИВОТОТ ЗА МАКЕДОНИЈА!

Буа работа има пари нема тебе мама и тате ко дете на партиски сончогледи ако добро ти го сместиле газето, не значи дека треба овде да попуваш гледај шител и живеј во светот на бајките, не соли памет.

Па зарем за тебе нормално е еден електроинжинер, факултетски образован, да зема плата од 8.050 денари? Колку тогаш треба да зема човек со средно образование? Доста му се 2000 денари месечно? Прифаќање на таква плата е газење на сопственото достоинство и гордост, потсмев од работодавачот, а нереагирањето на државата на таквите услови е злосторство!

Буа работа има пари нема тебе мама и тате ко дете на партиски сончогледи ако добро ти го сместиле газето, не значи дека треба овде да попуваш гледај шител и живеј во светот на бајките, не соли памет.

Сосема е во право, 8050 денари е одлична плата за почеток, потоа за неколку години сигурно ќе зимаш 9.050 денари доколку се покажеш во работата, мислам 1.000 денари за 2-3 години стаж не е малку, тоа е сосема напредно ниво на платата тука, туку вие само кукате, се нема та се нема...

Треба со закон да се забрани дискусија на сите што мислат дека сарказамот е прелив за јадење ама нема од каде да го купат.

Јас за ваква преубава плата доброволно и трета смена ќе останувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom