Го тепале Дедо Мраз во Чаир

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
ова е типичен доказ дека ДОБРИОТ секогаш го прима ФАЛЦОТ

B

Beck's

Гостин
Мило ми е што има муслимани што се OK со ова, уствари да не те прочитав ќе мислев дека ова е став на сите муслимани во Македонија, бидејќи во Тетово од лани мислам дека ја забранија големата елка во центарот на градот.. што се случи со тоа?
Некој ја украл:pos:

сериозно ова

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.684
Поени од реакции
88.642
Мех... ништо ново :coffee:

Патем пред неколку години (4/5 одприлика) еден албанец од кај мене се облече како Дедо Мраз, и заѕвони на својата врата. Незнаете колку се израдуваа неговите дечиња кога го видоа дедото во црвено со долгата брада, како им носи подароци. Ете човекот сакал да ги израдува своите најблиски, а патем никој од другите албанци што го видоа не се бунеа за оваа идеа.
Познато е кај нас дека Дедо Мраз е всушност СВ. Никола, можеби затоа толку се попалиле муџиве сега пред нова година... ама што ќе им правиш... паметот им е само кај седумдесет и неколкуте девици... :facepalm:

Член од
2 септември 2013
Мислења
258
Поени од реакции
238
имам напишано и претходниот пат ама некој изиграва паметен во форумот и без образложение ми ги има избришено постите.. како и да е ова е дело на група луѓе со бради, што им сметаат и на муслиманите и на христијаните... Јасно е дека ние како муслимани си имаме своја нова година за славење а не ова што иде.. само треба да се пронајде начин да се искаже тоа а не вака преку боксови и тепање.. Методологијата не им чини ама тоа е што ќе очекуваш од група необразовани луѓе кои мислат дека само со насилство и влевање страв во народот ќе успеат да го пренесат учењето на пророкот наш.. Ако има некои читатели што припаѓаат во таа група би сакал да им пренесам ако сакат да се изолираат да се вратат во 7ми век слободно нека си најдат некоја територија и да си живеат сами според нивните свакања а нам муслиманите и припадниците на другите вери нека не остават на мира..
П.С : На форумот има муслимани што им сметаат употребата на погрдни зборови за нашиот пророк или употреба да зборови како алаху екбер без никаква потреба... а тој модераторот што постојано ми ги избришува постовите првин нека направи проценка кој пост е за бришење а кој не е.. Станува збор за јавен и познат форум што се чита континуирано и ако се толерираат таквите постови што состојат навредливи зборови тоа укажува дека модераторот или е 15 годишно дете или фаворизира појава и ширење на омраза..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
ако сакат да се изолираат да се вратат во 7ми век слободно нека си најдат некоја територија и да си живеат сами според нивните свакања а нам муслиманите и припадниците на другите вери нека не остават на мира..
.
Не се они од седми век.
Нивната идеологија е многу по нова.

Член од
2 септември 2013
Мислења
258
Поени од реакции
238
знам кога е започнато движењево него поентата ми беше друга ...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
П.С : На форумот има муслимани што им сметаат употребата на погрдни зборови за нашиот пророк или употреба да зборови како алаху екбер без никаква потреба...
За твоја несреќа на форумов има многу повеќе атеисти на кои им е смешно кога некој христијанин/муслиман ќе се навреди кога некој му го "вреѓа" главниот лик од неговата омилена книга. :D

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
имам напишано и претходниот пат ама некој изиграва паметен во форумот и без образложение ми ги има избришено постите.. како и да е ова е дело на група луѓе со бради, што им сметаат и на муслиманите и на христијаните...
Проблем е што нема некоја ваша дистанца од такви “со бради“ екстремисти. Ако ние ги критиковаме или не дај боже нападне некој - сите муслимани ќе станат во нивна оддбрана како браќа. Самите треба да си расчистите вашите редови. Ако некој со брада почне утре низ град да крши елки дедо мразовци снешковци... и некој го уапси или натепа ради тоа - можеш да замислиш какви написи по ваши весници ќе има? какви реакции од сите муслимани? протести, закани....
Не е то во ред.

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Екстремното толкување на нештата секоаш правело ремет.
Е сега верски чуства не е во ред да толкуваме.
По некоја аналогија во старо време Дедо мраз ( Била Св Никола) а никаде нема слушнато дека истиот светец им пречи на муслиманите ( и они припаагат на Аврамовта едно божна религија).
Делот со комерцијализацијат ана празниците им пречи и на Христијаните.
--- надополнето: 18 декември 2013 во 14:54 ---
Екстремното толкување на нештата секоаш правело ремет.
Е сега верски чуства не е во ред да толкуваме.
По некоја аналогија во старо време Дедо мраз ( Била Св Никола) а никаде нема слушнато дека истиот светец им пречи на муслиманите ( и они припаагат на Аврамовта едно божна религија).
Делот со комерцијализацијат ана празниците им пречи и на Христијаните.

Kajgana Shop

На врв Bottom