Падобранство/Skydiving

• Креатор на темата Креатор на темата AlmosT_Nice
  • Време на започнување Време на започнување
Отсекогаш сум сакала да пробам ова, ваљда ќе пробам некогаш и некаде :)
Што се однесува до цените, колку што сум слушнала за еден скок се плаќа околу 30-40 евра, а за почетнички курс и први 3 скока се плаќа 20.000 денари, а потоа цената се намалува после секој скок, така нешто беше.

А некој ако не сака да иде на курс, туку право да скока?:icon_lol:

А некој ако не сака да иде на курс, туку право да скока?:icon_lol:

Е не знам, тоа што ми го имаат кажано тоа го пишав. За повеќе информации можеш да се обратиш во Аеро Клуб Скопје или друг клуб ако постои, не знам.:smir:

може ли да се проба падобранство со некој искусен тренер? а да не си член во клуб никој, туку рекреативно да пробаш? и која е цената?

Можеѓш да пробаш со инструктор кој е обучен за тоа и кој има падобран наменет специјално за скокови за двајца односно тандем скокови.Моментално само клубот во Стенковец прави такви скокови и можеш таму да се обратиш. Нетреба да си член на никаков клуб не треба ниту лекарски преглед само желба и 150-200 евра во џеб од прилика. Добиваш скок од околу 3000 метри и имас слободен пад од околу 40 секунди и тоа е тоа после тоа пак ке сакаш :)

Можеѓш да пробаш со инструктор кој е обучен за тоа и кој има падобран наменет специјално за скокови за двајца односно тандем скокови.Моментално само клубот во Стенковец прави такви скокови и можеш таму да се обратиш. Нетреба да си член на никаков клуб не треба ниту лекарски преглед само желба и 150-200 евра во џеб од прилика. Добиваш скок од околу 3000 метри и имас слободен пад од околу 40 секунди и тоа е тоа после тоа пак ке сакаш :)

Аман бе... језда доживљајот е многу голем, ама 150-200 евра...

Интересно хоби за кое треба доста муда сигурно и доста скапо али ако може човек да си дозволи вреди за секој даден денар пардон евро. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom