Падобранство/Skydiving

• Креатор на темата Креатор на темата AlmosT_Nice
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 мај 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Hmm .. podolgo vreme se obiduvam da najdam nekoj vakvo club vo skopjevo dali moze nekoj da me upati vo pravilna nasoka i dali voopsto ima vakov club ??

Ako ima, znaete li nekoj podetalni informacii ??

Hmm .. podolgo vreme se obiduvam da najdam nekoj vakvo club vo skopjevo dali moze nekoj da me upati vo pravilna nasoka i dali voopsto ima vakov club ??

Ako ima, znaete li nekoj podetalni informacii ??

Јас имав професор што ми предаваше на Европски се занимаваше со ова, одат на натпревари ваму таму. Ако сакаш можам да ти дадам контакт па тој сигурно ќе ти објасни.

И јас сум заинтересиран, само сум од Прилеп.
Некакви информации ?

Имам желба барем еден скок да направам со падобран во животот, и прва прилика ќе ја искористам :vozbud:

Ако стварно има некој клуб во Македонија, ме интересира како оди таа процедура, колку се плаќа, дали треба да се оди на обука прво и тн...

Аеро клубот Скопје има свои простории спроти гимназијата Јосип Броз, до кафичот Пјаца либерта. Таму можете да се информирате за падобранска и едриличарска обука. Членовите на аеро клубот можете да ги најдете почесто на спортскиот аеродром Стенковец кој е на 7-8 километри накај патот за Косово.

Имам желба барем еден скок да направам со падобран во животот, и прва прилика ќе ја искористам :vozbud:

Ако стварно има некој клуб во Македонија, ме интересира како оди таа процедура, колку се плаќа, дали треба да се оди на обука прво и тн...

na 8 km od skopje sportski aerodrom stenkovec

EVE VI LINK OD FACEBOOK PAGE ZA STENKOVEC
http://www.facebook.com/pages/Sport-airfield-SKOPJE-Stenkovec/56732975629

Аеро клубот Скопје има свои простории спроти гимназијата Јосип Броз, до кафичот Пјаца либерта. Таму можете да се информирате за падобранска и едриличарска обука. Членовите на аеро клубот можете да ги најдете почесто на спортскиот аеродром Стенковец кој е на 7-8 километри накај патот за Косово.
za isto mesto zborime xD

Имам премногу мерак, мора барем еднаш да скокнам!
Само воопшто не сум запознает како иде работава кај нас..:/

не знам дали би ми држел гзот :)
прво на листата е банџи џампинг, да се оперираш од страв од паѓање
па после падобранство :)

Уф ако има нешто што би сакал да го направам во животот повеќе од ова!Кога бев прво се возев во Ми-8 со падобранците-кога имаше уште аеро митинзи кај нас во прилеп,и од тогаш сакам да пробам.Ако можам некогаш во животот ќе пробам сигурно и тоа ХАЛО или ХАХО скок:vozbud:

Кајганероси,кој е за? Крај краева,сигурно нема јајцата да ви испаднат од еден скок.

Отсекогаш сум сакала да пробам ова, ваљда ќе пробам некогаш и некаде :)
Што се однесува до цените, колку што сум слушнала за еден скок се плаќа околу 30-40 евра, а за почетнички курс и први 3 скока се плаќа 20.000 денари, а потоа цената се намалува после секој скок, така нешто беше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom