Легализирање на марихуаната?

Да се легализира Марихуаната во РМ ?

• Вкупно гласачи
    435
P

parvati

Гостин
мене највише ме боли душа кога ке прочитам дека некаде е запленета марихуана.
Па бш туј ке гу пушимо,запленета е, можда ке е цепала у Италију, например.А овакој царина vs полицију ке гу пуштиф у трговију и ке л'жеф дека су гу запалиле на Криволак hah
Збору општо за куде нас

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
ајде сега друго прашање, бонг - како најлесно да се направи дома?
има некој од вас пробано?

овде најдов упатство, само не ми е јасно, тоа што стои на цефката, кај што треба да стои тревата, што да ставам таму?

и дали може и хашиш да се пуши во него?

какво е вашето искуство со бонг? преферирате џоинт или бонг?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

овде најдов упатство, само не ми е јасно, тоа што стои на цефката, кај што треба да стои тревата, што да ставам таму?

Џоинт си е џоинт.
Ако ти е за бонг, не се умарај дома со пластични шишиња, има у земјава бонг да се купи, нека е 500 денари макс.. вреди ако сакаш да се оштетиш..
--- надополнето: 15 декември 2013 во 19:25 ---
мене највише ме боли душа кога ке прочитам дека некаде е запленета марихуана.

Ја па се радуем и чекам гордана да ја пушти у продажба да дуваме убав сканк :D

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903

Тоа е подлога (како сито) за да може да гори ганџата, и да циркулира чадот.
Лесно можеш да направиш со 2-3 слоја алуминимуска фолија.. во средината напрај дупчиња со игла или пенкало... и фурај.

Полесно ти е на местото од капачето да направиш подлога за горење, а од пенкалото да тргаш... (обратно од примерот)
Наполни го шишето 1/4 со вода.
Опушти се.

И земи падобран за да слеташ убо :icon_mrgr::свиркам:

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
Џоинт си е џоинт.
Ако ти е за бонг, не се умарај дома со пластични шишиња, има у земјава бонг да се купи, нека е 500 денари макс.. вреди ако сакаш да се оштетиш..
--- надополнето: 15 декември 2013 во 19:25 ---

како мислиш ако сакам да се оштетам? не сум во Македонија, ама ете ќе видам, ќе побарам, колку се овде и дали ги има.

Тоа е подлога (како сито) за да може да гори ганџата, и да циркулира чадот.
Лесно можеш да направиш со 2-3 слоја алуминимуска фолија.. во средината напрај дупчиња со игла или пенкало... и фурај.

Полесно ти е на местото од капачето да направиш подлога за горење, а од пенкалото да тргаш... (обратно од примерот)
Наполни го шишето 1/4 со вода.
Опушти се.

И земи падобран за да слеташ убо :icon_mrgr::свиркам:

а како од пенкалото да тргам? пенкалото е во водата, ќе шмукам вода...

викаш падобран ќе ми треба? :D

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

Оштетиш у смисла, да сибеш матер од надувуење.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ам зато ќе туриш пример, 250мл во литарско шише, или дупката ке ја напрајш малку погоре :D
Во секој случај, бонгот е инстант шок ;)

TheQueen

Поларна мечка од цвет на цвет
Член од
26 ноември 2013
Мислења
584
Поени од реакции
791
Кога би ја легализирале, би немало толку многу криминал поврзан со неа, а мислам дека и тое им е целта.
Па, кој решил да пафка, нека го прави тоа. И онака никој не може да го спречи. Дали тоа што го прави ќе биде легално или не, нему му е сеедно. Тој ќе го прави.
Не е некоја тешка дрога, па наскоро ќе стане нешто секојдневно да се пафка џоинт во јавност, исто како со обичните цигари...
Мене тоа ич не ме интересира, дали ќе биде легално или не, јас не би пафкала.

P

parvati

Гостин
Бонг као бонг, а авганистанско ориџинале наргиле ?
Пробале ли сте?
Мислесмо не не удара, али..... после некои пет до десет минута.Брејн трафик урнебес,распашана команда : )
Али ке ви треа доста поише гудра,мноо залиха иде у едно палење.
Праиле смо импровизацију од бонг, обична флаша, горе ставиш фолију, издупчиш например сс игличку од бор или елку(абе што е бор што е елка ја не ги препознаам : )))
Напраиш две дупчиња на флашу, едно за уста едно за прст,влечеш прво сс прс на дупче,после пушташ и рокаш у плуќа, тој е тој.Ама и туј исто ке ти треа поише грамажа
Абе златно џокофче еј : )

M

Muranyi

Гостин
Џабе бонгои, пајпови и наргилиња ако тревчето е импотентно.

Квалитетен сканк сролан во џоинтче и тоа е тоа.
--- надополнето: 17 декември 2013 во 12:20 ---
Кога би ја легализирале, би немало толку многу криминал поврзан со неа, а мислам дека и тое им е целта.
Па, кој решил да пафка, нека го прави тоа. И онака никој не може да го спречи. Дали тоа што го прави ќе биде легално или не, нему му е сеедно. Тој ќе го прави.
Не е некоја тешка дрога, па наскоро ќе стане нешто секојдневно да се пафка џоинт во јавност, исто како со обичните цигари...
Мене тоа ич не ме интересира, дали ќе биде легално или не, јас не би пафкала.
Не е тешка дрога, али факат не е ни цигара, као што некој тврди. Пуши две недели по ред секој ден и после тоа преиспитај си го нивото на мотивација и волја за правење на нештата и интензитетот на депресија. Не се потребни никакви студии за да ми кажуваат како делува тревата, али океј, кај секој различно делува.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.170
Поени од реакции
13.780

Не е тешка дрога, али факат не е ни цигара, као што некој тврди. Пуши две недели по ред секој ден и после тоа преиспитај си го нивото на мотивација и волја за правење на нештата и интензитетот на депресија. Не се потребни никакви студии за да ми кажуваат како делува тревата, али океј, кај секој различно делува.
Не да делува различно...ја сум даааалеку од депресивна, ама баш далеку далеку :D

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864

се губи мотивација после 2 недели секојдневно пушење џоинт или се добива мотивација? :)
--- надополнето: 17 декември 2013 во 15:55 ---
https://www.facebook.com/RickSimpsonOilWorks/posts/588850497846859

овде има многу линкови, може теза да напишете тие што сте на медицина, за марихуаната, најнормално. има и корисни линкови за нас смртниците :)

M

Muranyi

Гостин
се губи мотивација после 2 недели секојдневно пушење џоинт или се добива мотивација? :)
--- надополнето: 17 декември 2013 во 15:55 ---
https://www.facebook.com/RickSimpsonOilWorks/posts/588850497846859

овде има многу линкови, може теза да напишете тие што сте на медицина, за марихуаната, најнормално. има и корисни линкови за нас смртниците :)
Јас лично губам мотивација, можеби сум покреативен кога пушам но сепак мислам дека тоа е од преголем премор, бидејќи сум хронично ненаспан кога ќе ја заредам без контрола. Но нема човек што ќе ме убеди дека хронично користење на марихуана делува позитивно врз било кој аспект од однесувањето, мотивацијата, волјата, продуктивноста. Нека пуши некој секој ден по две двојки,ако треба заедно ќе го правиме тоа и нека ме убеди дека ганџата не влијае на мотивацијата и општата психичко-физичка способност.

Член од
19 јули 2012
Мислења
103
Поени од реакции
67
Треба да се следи примерот на Уругвај.

http://www.time.mk/c/40316e9a7d/urugvaj-e-prvata-zemja-vo-svetot-sto-ja-legalizirase-marihuanata.html

Инаку легализација не им одговара само на моќниците кои ја продаваат. Доколку се легализира веднаш ќе имаат конкуренција, вака конкуренцијата се апси.

Причина плус што им одговара на моќниците да остане нелегална, е тоа што марихуаната може да ја уништи сегашната фармацевтска индустрија.

Секоја треба да прогугла за "Hemp oil"!
http://www.youtube.com/watch?v=HIZSxvrdmy8
http://www.youtube.com/watch?v=OWCth5Ob_uk

Kajgana Shop

На врв Bottom