Легализирање на марихуаната?

Да се легализира Марихуаната во РМ ?

• Вкупно гласачи
    435
M

Muranyi

Гостин
Ме изненадува прилично либералниот став за марихуаната и хашишот кој е еден од најквалитетните во светот, за една шеријатско уредена држава како Иран, каде е дозволена култивација, луѓето навелико користат семки и масло од канабис, пушењето сепак треба да биде на приватно место, никако јавно а за поседување до 15 грама воопшто нема ни да ве малтретираат.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
некој да знае дали е ок да се чува хашиш во фрижидерот?
ДА, мразот е ОК за тхц. Сум чувал џоинти, колачи од грас во фрижидер, хашиш и.т.н.
Само ке го ставиш во пластични кутии затворени со капак за да биде сув. Да нема директен контакт со мразот.

Ти кажувам одискуство, колку е поладно толку е подобар хашишот или марихуаната.
Кристалите од ТХЦ на ладно се стврднуваат и кога ке ја дробиш ганџата собери ги од хартијата, или ако имаш гриндер собери ги од него. :)

Инаку хашиш пушам неколку пати во годината кога си идат пријателите на одмор од бродеви/странство. Ми носат од Холандија по некој грам. Убавини. :) Многу подобар, почист кристален ефект има од марихуаната.
Сакам да направам BHO (Butane Hash Oil), но за тоа подоцна. ;)
--- надополнето: Dec 12, 2013 3:13 AM ---

Koj нема пробано Firecrackers, а е уживател на марихуаната нека го направи тоа уште денеска.
Firecracker е колач направен од марихуана, путер и бисквити. Јас си правам често и сум многу задоволен од дејството.
Кога е дигестирана марихуаната, има многу подруги ефекти одколку кога е испушена и самиот хај е различен.
Ефектот го секавам после 1-2 часа, после 2 часа сум на посакуваното ниво. :) Значи да не се прејадеш колачи, бидејки ке се мрднеш, буквално. Дејството трае од 6 до 8 часа и повеќе, зависно од квалитетот на марихуаната.
Треба да се користат органски масти кои ги има во путерот и во некој маргарини. Марихуаната се разложува само во маснотии. Најдобро е да се користи високо мастен путер, високо мастен маргарин или крем Нутела кој изобилува со органски масти и има убав вкус. Јас последен пат правев колачи со Нутела крем. :vozbud:
Ке користам слики од интернет,а рецептот ке биде мој.
1. Јас употребувам Бамби/Плазма бисквити или диетални суви колачи, ги купувам од маркет за здрава храна, а можете и да употребите и оризни плочки. Ги мачкам бисквитите од едната страна со Нутела или маргарин и ставам наслага од ситно исецкана марихуана. Дозата ми е 1 грам за колаче од високо квалитетна марихуана.

2. Ги поклопувате бисквитите и благо притискате за да се распореди кремот рамномерно, кремот што ке испадне надвор од бисквитите намачкајте го по краевите или одстранете го. Потоа замотајте го колачот со алуминиумска фолија во два или повеке наслаги.

3. Најбитно: Ставете го да се пече во предходно загреана релна на 150 степени и оставете го да се растопи кремот и да се спои со ТХЦ, активната состојка. Оставете го да стои точно 22 минути, пак ке напоменам на температуа не поголема од 150-160 степени / 22 минути.
За точно време ја користам онлајн штоперицата, кликни >> ТУКА <<.
4. Оставете да се излади 10-20 минути, што би рекол јас, да легне ганџата.
5. = Профит

Резиме:
1. Крем Нутела или било кој високо мастен органски путер или маргарин. Алуминиумска фолија.
2. 1 грам квалитетна марихуана
3. Предходно загреана релна на 150 степени и ставете да се пече не повеќе од 22 минути.
4. Во кујната нема да се сети миризба на марихуана. Нема потреба од паника. Проверено.

Ако го загревате на повисока температура од 160 степени, ТХЦ, активната состојка која ни треба ке испари и нема да го добиеме посакуваниот ефект. Исто ако се загрева на ниска температура, марихуаната нема да се разложи и пак нема да имаме ефект. Значи 150 степени, 22 минути.

Неколку пати напоменувам за времето и температурата оти тоа е единствениот начин за се згреши рецептот.
Совет: Чекајте 2 и повеке часа пред да изедете уште еден колач. Ефектот е јак, нема да знаете кај ви е главата. Искусните уживатели, им советувам после 1 час да запалат мал џоинт за ефектот да биде по интензивен.
Кога пушите џоинт за 100 денари дувате тројца и дел од тхцто испарува со димот. А вака сам јадете една 100ка без 1% тхц да испари со димот. Порати тоа ефектот е многу добар и "спуштањето" од дејството е многу по добро одколку испушен џоинт. + ова е добро за оние на кои им смета димот од марихуана.

Досегашно искуство, можам да кажам дека овој рецепт му давам оценка 8/10. Нема да се разочарате.

Bon Appetite

Легална напомена и објаснување: Ова не е моја марихуана, сликите ги најдов на интернет и рецептот е имагинарен. Јас немам никаков контакт со марихуана, ова е само замислен експеримент на слободен ентузијаст. Не познавам никој кој има било каков контакт со ова растение. Ова не треба да се свати сериозно, ниту како обид за присилно наведување. Јас ке го користам и понатаму моето право за слободен говор, демократски живот и потрага по среќата. ;)

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
чеј сеа имаш хашиш или шит... пошо хашиш ретко се наоѓа тука... :D

хашиш е мислам. не сум во мкд, во франција сум :)
--- надополнето: 12 декември 2013 во 20:26 ---

и сеа ме збуни со хашиш или шит. шо е шит сеа? упм иам многу да учам за другиве работи :D

S

StormRage

Гостин
Хашишот е претежно црвенкаст, кафен или портокалов, во блок или не е битно друга форма ко карамела, од него се тегне тенок конец и се рола со тутун. Шитот (барем тоа ја шо го знам ко шит) ти е повеќе на дробено стебло од марихуана...

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
хашиш е мислам. не сум во мкд, во франција сум :)
--- надополнето: 12 декември 2013 во 20:26 ---
и сеа ме збуни со хашиш или шит. шо е шит сеа? упм иам многу да учам за другиве работи :D
Aко ти треба било каква информација за канабисот, негова култивација, обработка, деривати и конзумација, слободно прашај.
Шит е срање, значи нема никаква потенција. Не е дробено стебло од марихуана :pos: , туку прозиводот од првичната обработка на марихуаната. За да се добие квалитетен хашиш треба да се поминат неколку процеси на обработка на канабисот. Многу е лесно да се направи хашиш, но да се добие потентен хаш, тоа е уметност. ;)

M

Muranyi

Гостин
Викаат имало во секое време, на ГБ лесно се наоѓало. Ама од кај да знаеш, може и луѓето лажат.
--- надополнето: 13 декември 2013 во 00:45 ---
Дечки, не се бламирајте, шит=хашиш.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Шит е едноставно сленг, синоним, за хашиш. Барем ја до сеа така мислев :D

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
Aко ти треба било каква информација за канабисот, негова култивација, обработка, деривати и конзумација, слободно прашај.
Шит е срање, значи нема никаква потенција. Не е дробено стебло од марихуана :pos: , туку прозиводот од првичната обработка на марихуаната. За да се добие квалитетен хашиш треба да се поминат неколку процеси на обработка на канабисот. Многу е лесно да се направи хашиш, но да се добие потентен хаш, тоа е уметност. ;)

спомна погоре улје од хашишот, како што е улјето од марихуана. логички ако размислам, колку што ми оди математика, тоа улје зарем нема да биде поконцентрирано од улјето од марихуана, бидејќи хашишот има повеќе тхц во себе?

процесот ист ли е за правење улје од хашиш како што е од марихуаната?

вака, нема ли да биде поевтино да се направи улјето од хашиш, бидејќи е поконцентрирано, и ќе ни треба помала количина, од колку да го правиме од трева?

ова го зборам, бидејќи за 20 евра имав 5-6 џоинта од мара, а од хашиш, за таа цена има барем 12...

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
спомна погоре улје од хашишот, како што е улјето од марихуана. логички ако размислам, колку што ми оди математика, тоа улје зарем нема да биде поконцентрирано од улјето од марихуана, бидејќи хашишот има повеќе тхц во себе?
процесот ист ли е за правење улје од хашиш како што е од марихуаната?
вака, нема ли да биде поевтино да се направи улјето од хашиш, бидејќи е поконцентрирано, и ќе ни треба помала количина, од колку да го правиме од трева?
ова го зборам, бидејќи за 20 евра имав 5-6 џоинта од мара, а од хашиш, за таа цена има барем 12...
Вака сега. Уље од марихуана или од хашиш е една иста работа. Kрајниот производ е ист, Cannabis Oil.
Тоа се добива кога канабисот (хашишот, листовите, цветовите, стеблото, тхц кристалите или едноставно кажано се што содржи тхц) се остава да се разложи во соодветен растворувач како што е алкохол, бутан или ацетон. Потоа се остава растворувачот да испари и се собира смолата што ке остане.
Крајниот производ е Уље од Канабис, е сега наше останува дали ке го крстиме Уље од Хашиш или од Марихуана.
За твоето прашање за концентратот. Поконцентрирано не значи подобро и поевтино. За да добиеш потентен, прва класа шашиш, ке ти останат неколку грама хашиш со различен квалитет. Зборувам за процес во лабараторија, а не некој самоук во подрум. :) Пример, да добиеш 10 грама прва класа, при процесот на чистење ке ти останат, 12 грама втора класа, 15 грама трета класа, 17 грама послаб од тој трета класа. Значи колку е по нечист хашишот му се намалува квалитетот и може да биде послаб и од марихуаната од која е направен.
Исто и уљето направено од неквалитетен хашиш, ке биде послабо од самата марихуана.
Процесот е ист за правење на уље од маријуана и од хашиш.
Цената е релативна, обично цената ја одредуваат уличните дилери кои имаат мали стручни познавања или немаат никакви. Обично мислат ако е хашиш дека е подобар од марихуаната и треба да биде поскап или не знам што.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
мене тоа ме буни - хашишот е фактички концентрирана марихуана, и би требало да е поскап, а овде тревата е поскапа од него. реков погоре, за 20 евра имаш 5-6 џоинта со мара, а за исто пари барем 12 џоинта со хашиш.

и тоа зборам за квалитетен хашиш, оценет од другари мароканци, кои го пушат цел живот.
--- надополнето: 13 декември 2013 во 16:13 ---
благодарам за објаснувањето. сега знам барем оти не мора само трева да барам за улјето ;)

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
мене тоа ме буни
--- надополнето: 13 декември 2013 во 16:13 ---
благодарам за објаснувањето. сега знам барем оти не мора само трева да барам за улјето ;)
Пак ке речам, цената е релативна и ја одредуваат дилерите. Можда имаат полесен пристап до хашишот и за тоа е поефтин. Цената на марихуаната во Европа е многу скапа, претерано напумпана.
Исто и мене во Лисабон ми беше чудно, марихуана не можев да најдам, а хашиш продаваше секој втор на улица, скоро за беспари. :)
Правењето на уље е опасна работа, една искра може да ти ја дигне кујната во воздух. Али штом си решил да правиш, верувам дека си запозаен со тоа. :P
Ај да се пофалам малку, во Јамајка во едно село ми имаат наплатено за 3 џоинта 50 долари. Aли вредеше секој цент.

Kajgana Shop

На врв Bottom