некој да знае дали е ок да се чува хашиш во фрижидерот?
ДА, мразот е ОК за тхц. Сум чувал џоинти, колачи од грас во фрижидер, хашиш и.т.н.
Само ке го ставиш во пластични кутии затворени со капак за да биде сув. Да нема директен контакт со мразот.
Ти кажувам одискуство, колку е поладно толку е подобар хашишот или марихуаната.
Кристалите од ТХЦ на ладно се стврднуваат и кога ке ја дробиш ганџата собери ги од хартијата, или ако имаш гриндер собери ги од него.
Инаку хашиш пушам неколку пати во годината кога си идат пријателите на одмор од бродеви/странство. Ми носат од Холандија по некој грам. Убавини.
Многу подобар, почист кристален ефект има од марихуаната.
Сакам да направам BHO (
Butane Hash Oil), но за тоа подоцна.
--- надополнето: Dec 12, 2013 3:13 AM ---
Koj нема пробано Firecrackers, а е уживател на марихуаната нека го направи тоа уште денеска.
Firecracker е колач направен од марихуана, путер и бисквити. Јас си правам често и сум многу задоволен од дејството.
Кога е дигестирана марихуаната, има многу подруги ефекти одколку кога е испушена и самиот хај е различен.
Ефектот го секавам после 1-2 часа, после 2 часа сум на посакуваното ниво.
Значи да не се прејадеш колачи, бидејки ке се мрднеш, буквално.
Дејството трае од 6 до 8 часа и повеќе, зависно од квалитетот на марихуаната.
Треба да се користат органски масти кои ги има во путерот и во некој маргарини. Марихуаната се разложува само во маснотии. Најдобро е да се користи високо мастен путер, високо мастен маргарин или крем Нутела кој изобилува со органски масти и има убав вкус. Јас последен пат правев колачи со Нутела крем.
Ке користам слики од интернет,а рецептот ке биде мој.
1. Јас употребувам
Бамби/Плазма бисквити или
диетални суви колачи, ги купувам од маркет за здрава храна, а можете и да употребите и
оризни плочки. Ги мачкам бисквитите од едната страна со Нутела или маргарин и ставам наслага од ситно исецкана марихуана. Дозата ми е 1 грам за колаче од високо квалитетна марихуана.
2. Ги поклопувате бисквитите и благо притискате за да се распореди кремот рамномерно, кремот што ке испадне надвор од бисквитите намачкајте го по краевите или одстранете го. Потоа замотајте го колачот со алуминиумска фолија во два или повеке наслаги.
3. Најбитно: Ставете го да се пече во
предходно загреана релна на 150 степени и оставете го да се растопи кремот и да се спои со ТХЦ, активната состојка. Оставете го да стои
точно 22 минути, пак ке напоменам на температуа не поголема од
150-160 степени / 22 минути.
За точно време ја користам онлајн штоперицата, кликни >>
ТУКА <<.
4. Оставете да се излади 10-20 минути, што би рекол јас, да легне ганџата.
5. = Профит
Резиме:
1. Крем Нутела или било кој
високо мастен органски путер или маргарин. Алуминиумска фолија.
2. 1 грам квалитетна марихуана
3. Предходно загреана релна на 150 степени и ставете да се пече не повеќе од 22 минути.
4.
Во кујната нема да се сети миризба на марихуана. Нема потреба од паника. Проверено.
Ако го загревате на повисока температура од 160 степени, ТХЦ, активната состојка која ни треба ке испари и нема да го добиеме посакуваниот ефект. Исто ако се загрева на ниска температура, марихуаната нема да се разложи и пак нема да имаме ефект.
Значи 150 степени, 22 минути.
Неколку пати напоменувам за времето и температурата оти тоа е единствениот начин за се згреши рецептот.
Совет: Чекајте 2 и повеке часа пред да изедете уште еден колач. Ефектот е јак, нема да знаете кај ви е главата. Искусните уживатели, им советувам после 1 час да запалат мал џоинт за ефектот да биде по интензивен.
Кога пушите џоинт за 100 денари дувате тројца и дел од тхцто испарува со димот. А вака сам јадете една 100ка без 1% тхц да испари со димот. Порати тоа ефектот е многу добар и "спуштањето" од дејството е многу по добро одколку испушен џоинт. + ова е добро за оние на кои им смета димот од марихуана.
Досегашно искуство, можам да кажам дека овој рецепт му давам оценка 8/10. Нема да се разочарате.
Bon Appetite
Легална напомена и објаснување: Ова не е моја марихуана, сликите ги најдов на интернет и рецептот е имагинарен. Јас немам никаков контакт со марихуана, ова е само замислен експеримент на слободен ентузијаст. Не познавам никој кој има било каков контакт со ова растение. Ова не треба да се свати сериозно, ниту како обид за присилно наведување. Јас ке го користам и понатаму моето право за слободен говор, демократски живот и потрага по среќата.