K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    590
Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
„Какви сме такви сме наши сме“ - ова секогаш ме вадеше од кожа мислам дека поради ова во Македонија се произведува просечност.

Најдобар или светска класа можеш да бидеш само ако си свесен и ако мислиш дека можеш да бидеш, а после доаѓа се друго.

Нема врска. Имајќи во предвид дека во МКД и нема настани ова беше огромен спектакл. Секоја чест за сите наши деца кои влегоа во ринг ама некои се надевам дека повеќе нема да го направат тоа за нивно добро. Честитки за Кајмаковски (изгуби на кардио), и за Иле (изгуби зошто спушти гард). Другите не ги коментирам во претходната реченица кажав се.

ФФЦ му треба на регионов и Македонија за да се промовира спортов потребни се додуша помали настани од chalenger типот за да растат нови деца.
Честито на едниот што изгуби. Честито на другиот што изгуби.
А тој што победи не се ни коментира ни спомнува?

Е ова ти е пример за Македонска потпросечност.

Член од
3 април 2013
Мислења
175
Поени од реакции
75

Мислев ме разбра од тоа што го напишав, ама одиме појасно. Двајцата што изгубија Кикбокс - покажаа дека знаат што прават во ринг и кажав кои беа нивните слабости и зошто изгубија. За децата кои влегоа во ринг ММА борбите - реков - респект за срцето да влезеш да се бориш и толку, ништо повеќе за сите тројца дури и за победникот.

Член од
3 април 2013
Мислења
175
Поени од реакции
75

Ако и после тоа што го напишав останав нејасен повели фрагмент од објавата/колумната на Марко Перак (ФФЦ) за настанот во Скопје

Da, i mi se slažemo da borcima poput Tibora "Vad" Jonija ili Viktora Stojanova nije mjesto u FFC ringu te se nadamo da će takvi promašaji u 2014. biti svedeni na minimum. No, gafovi su gotovo uvijek bili posljedica otkazivanja mečeva u posljednji trenutak i spleta nesretnih okolnosti koje se u ovom poslu ne mogu izbjeći.

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Ако и после тоа што го напишав останав нејасен....
Ич да не се секираш јасен си од првиот пост. Ако не си коментаторот од Канал 5, тогаш си сигурно од неговата тајфа.
„Детето“ кое влезе и победи во ММА борбите случајно има 28 години, син, фамилија, работа.
Ама сосема случајно. Инаку „дете“ е.

Член од
23 февруари 2010
Мислења
626
Поени од реакции
1.317
Битолчанецот беше многу слаб на партер,ако сака да просперира нека бега од тој кинезот оти е тежок преварант.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
3 април 2013
Мислења
175
Поени од реакции
75
Ич да не се секираш јасен си од првиот пост. Ако не си коментаторот од Канал 5, тогаш си сигурно од неговата тајфа.
„Детето“ кое влезе и победи во ММА борбите случајно има 28 години, син, фамилија, работа.

Човек немам ништо против човекот еве не ни знаев дека е повозрасен - секоја чест за храброста да влезе во ринг и толку. Инаку не сум коментаторот (имаше 2'ца иначе едниот спортски новинар и другиот гостин коментатор тренер) и јас не се согласувам со се што кажа гостинот коментатор. Јас во тајфи не брат тоа заврши јас сум ти вук самотњак.
--- надополнето: 18 декември 2013 во 09:20 ---

Човек немам ништо против човекот еве не ни знаев дека е повозрасен - секоја чест за храброста да влезе во ринг и толку. Инаку не сум коментаторот (имаше 2'ца иначе едниот спортски новинар и другиот гостин коментатор тренер) и јас не се согласувам со се што кажа гостинот коментатор. Јас во тајфи не брат тоа заврши јас сум ти вук самотњак.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Дечки, кимона освен во Pride и Master Sport има на друго место?

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
:cuc::cuc::cuc:
совршенство толку од мене, секоја му чест

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Дечки, кимона освен во Pride и Master Sport има на друго место?
У подрум у трговски имаше еден Албанец дуќан, со опрема за боречки вештини. Таму има кимона и други работи. Увезуваше и Лото. Порано у Мавровка му беше дуќанот.
Е сега, не знам да не е тој еден од двата што си ги споменал...

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
У подрум у трговски имаше еден Албанец дуќан, со опрема за боречки вештини. Таму има кимона и други работи. Увезуваше и Лото. Порано у Мавровка му беше дуќанот.
Е сега, не знам да не е тој еден од двата што си ги споменал...
Уште го има, Мастер Спорт е тоа, сепак фала :).

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Кога веќе ова е генерална тема за се, а и нема на друго место каде ова да се постира.

Владимир Кличко ја продал својата златна медаља и парите од неа ги праќал за децата без родители во Украина. Човекот што ја купил за 1 милион долари, веднаш по купувањето му ги дал парите и му ја вратил медаљата на Кличко бидејки тој сакал таа да остане кај него.

Респект!

Kajgana Shop

На врв Bottom