Лажни и погрешни пророштва за месијата

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
а во ова време - како што и ни беше најавено - сме предмет на мајтапи, негирања, омаловажувања, понижувања, прогони, затварања, убивања ... кои со БОЖЈА помош дури и со радост ги поднесуваме и победуваме.

Стрпление Спасение!

.
Кој тоа ве прогони, затвори...кој ве убива?! Зарем не постираше ти линк со садистичко клипче на кое порача дека сите што не го делат твоето верување, заслужувале такво измачување?
Низ историјата, најголемите прогони, геноциди и војни биле во име на некој Бог, и сега ти ќе ми кажуваш дека вие сте биле прогонувани и убивани од "неверниците"!? :tapp:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Кој тоа ве прогони, затвори...кој ве убива?! Зарем не постираше ти линк со садистичко клипче на кое порача дека сите што не го делат твоето верување, заслужувале такво измачување?
Низ историјата, најголемите прогони, геноциди и војни биле во име на некој Бог, и сега ти ќе ми кажуваш дека вие сте биле прогонувани и убивани од "неверниците"!? :tapp:
спиро и да те мачи и да те коли и очите да ти ги исцица од главата и да те силува - тоа го прави за да ти ја спаси душата и во име на пресветлата мудрост божја отелотворена во оној/она/него/кому/оваа/наваму/тој/ милост совршен ислам на безгрешното евангелие на Исус :pipi: :cuc: :) (y) :vozbud: :icon_lol: :icon_mrgr:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
Затоа си ставил слика од убиец на твојот профил, зошто спирос е таков? :ROFLMAO:

let3 тие името, а пројектор презимето! :D

.

Еве погледај подолу што сум рекол и како сум рекол, а сега - на вам чедата шејтански - и ви го потврдувам, дека на дент на кој би престанал да Му верувам на Совршениот БОГ во Христа, на неколкумина убијци, силувачи и лажговци (кои на моите блиски и мене нанеле голем бол, а) коишто денес слободно се шетаат на слобода, би им бил последниот ден во животот, а првиот во пеколот! (y)

.

Ти кажав јас. Првиот ден на кој би престанал јас да Му верувам на Оној БОГ кого вие го негирате, со сигурност би бил последниот на многумина кои одамна заслужиле не само да неживеат на оваа земја, туку да ги платат и преплатат гревовите кои ги направиле, а ги негираат дека се гревови и дека се направени!

Од 4 мин. и 10 секунди, па понатака!

.

.
.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

let3 тие името, а пројектор презимето! :D

.

.
Чарлс Менсон не бил осуден за убиство
Од друга страна ако свртиме страните низ библијата и да се обидиме само да изброиме убиствата кои твојот Бог ги направил или нарачал на мажи, жени деца, новороденчиња, старци.... ќе бидат неброени, цели народи, градови, нации па дури еднаш и цела светска популација ( аи се уште се заканува дека пак коге ќе дојде ќе убие милијарди жители)
Чарлс Менсон за твојот Бог е олицотворение на доброта невиност и мирољубивост

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
А бе и јас вака би размислувал ко ти и твоите другари, кога ...! :)

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

.
а како размислуваш?
како Бог кој заповедал да се истребат цели народи, да се убијат мажи а жените силуваат, да се смачкуваат новороденчињата, да уништи се што постои од бебе в колевка до непокретен старец, бог кој љубомори, збеснува се љути?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
.Еве погледај подолу што сум рекол и како сум рекол, а сега - на вам чедата шејтански - и ви го потврдувам, дека на дент на кој би престанал да Му верувам на Совршениот БОГ во Христа, на неколкумина убијци, силувачи и лажговци (кои на моите блиски и мене нанеле голем бол, а) коишто денес слободно се шетаат на слобода, би им бил последниот ден во животот, а првиот во пеколот! (y)
А кога ние сме нанеле болка на твои блиски? Ти лично не посочи нас како убијци, не некој друг, не некој трет...туку нас лично, луѓето со кои дискутираш на форумов, не нарече убијци. Кој близок сме ти повредиле ние тебе?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Sto sakate zborete, kudete, no Spiro e u pravo, zatoa sto vo srceto go nosi sovrseniot Islam, a ne kuraiskite lagi.

Kajgana Shop

На врв Bottom