Раѓањето на антихристот

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.252
Мора да се роди антихристот? :)
Зошто да не велиме дека е вечен антагонист на христијанскиот спасител (или било кој надворешен спасител на човекот)?
Што би правел спасителот ако нема кој да спасува со еони?

Ако еднаш заврши спасувањето, зарем нема со изминување на еоните да се заборави неговото дело и да падне тој спасител како зол демијург кој што бара химни и пеење по цел ден? :)

П.С. Размисли за книга! :)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
И самиот збор антихрист укажува на тоа дека тој се противи на Христа, вртејќи ги работите наопаку.
Па така и чедата на наопакиот постојано ги вртат работите наопаку, со цел да престане славењето на Творецот (Отецот), со што ќе го слават нивниот наопак отец, исполнувајќи му ја желбата!

.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.252
Зошто да се раѓа кога може да е вечен како и тој твој спасител кој го чекаш? Хм?
Воопшто не ми ги разбра размислите и прашањата!

Што би правел спасител ако нема кој да спасува? Зарем не рече и тој дека доаѓа кај грешници, не кај праведници!
Биди грешен да го видиш спасителот? :)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Едно младо момче - Бог да го прости - преди 20тина години студираше во скопје и се здружи со такви како вас ...
Кога душманот на животот го искушуваше да си го одземе животот и му шепоташе на увото дека нема грев и дека тоа нее грев, и дека Исус напразно Го даде својот скапоцен Живот, сигурно вие славевте оргии и го величавте лажгото и убиецот, вашиот отец! Посебно кога момчето и навистина се самоуби!

Родата ваша змиина! Убијци!
И самите незнаете колку е голем Христос, и колку сте среќни што е Таков каков што е’, бидејќи кога не би бил толку голем и таков, (полицијата и армијата не би можела да ме спречи) по име би ве нашол и заедно со тие што вака ве воспитале ... (погледнете од 4 мин и 10 секунди па натака)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
.

Едно младо момче - Бог да го прости - преди 20тина години студираше во скопје и се здружи со такви како вас ...
Кога душманот на животот го искушуваше да си го одземе живото и му шепоташе на увото дека нема грев и дека тоа нее грев, и дека Исус напразно Го даде својот скапоцен Живот, сигурно вие славевте оргии и го величавте лажгото, вашиот отец! Посебно кога момчето и навистина се самоуби!

И самите незнаете колку е голем Христос, и колку сте среќни што е Таков каков што е’, бидејќи кога не би бил толку голем и таков, (полицијата и армијата не би можела да ме спречи) по име би ве нашол и заедно со тие што вака ве воспитале ...
:tapp: Spiros, и ти ли лаги и клевети почна да шириш бре душо заблудена? Кого тоа ние сме искушувале да си одзема животот? Што трескаш глупости?
Дали знаеш што значи клеветата и лагата според верата твоја?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Ти кажав јас. Првиот ден на кој би престанал јас да Му верувам на Оној БОГ кого вие го негирате, со сигурност би бил последниот на многумина кои одамна заслужиле не само да неживеат на оваа земја, туку да ги платат и преплатат гревовите кои ги направиле, а ги негираат дека се гревови и дека се направени!

Од 4 мин. и 10 секунди, па понатака!

.
.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
.

Ти кажав јас. Првиот ден на кој би престанал јас да Му верувам на Оној БОГ кого вие го негирате, со сигурност би бил последниот на многумина кои одамна заслужиле не само да неживеат на оваа земја, туку да ги платат и преплатат гревовите кои ги направиле, а ги негираат дека се гревови и дека се направени!
Значи ако ти не би верувал дека постои Бог, би ги убил оние кои според тебе се грешни?! Тоа сакаш да кажеш? Биди појасен.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Сите тие што го прават гревот и го негираат, или пак го негираат гревот и ги тераат другите да го прават, ... сите тие би ги стигнала правдата и болното просветлување!

Од 4 мин и 10 сек. па понатака, за секој поединечно од ними!

.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
.

Кога душманот на животот го искушуваше да си го одземе животот и му шепоташе на увото дека нема грев и дека тоа нее грев, и дека Исус напразно Го даде својот скапоцен Живот, сигурно вие славевте оргии и го величавте лажгото и убиецот, вашиот отец! Посебно кога момчето и навистина се самоуби!

И самите незнаете колку е голем Христос, и колку сте среќни што е Таков каков што е’, бидејќи кога не би бил толку голем и таков, (полицијата и армијата не би можела да ме спречи) по име би ве нашол и заедно со тие што вака ве воспитале ... (погледнете од 4 мин и 10 секунди па натака)
некој му шепотел да се убие, тоа бил анти-христот и тој се убил. Јас знам луѓе од очај во безизлезна ситуација, од разни причини. Знам и за луѓе душевно болни што слушаат како некој им шепоти, ги напаѓа...ама тоа да е од анти-христот...
У ствари како ти или еден прав вистински верник нетрадиционалист определувате кои дела се божји, кои на антихристот? Можеби тие ваши лични толкувања може и да се неточни. На пример што со сушата пред некоја година во Сомалија и Етиопија кога стотици илјади загинаа, дали е таа божје дело или на антихристот и по што заклучуваш дека е или не е?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Сите тие што го прават гревот и го негираат, или пак го негираат гревот и ги тераат другите да го прават, ... сите тие би ги стигнала правдата и болното просветлување!

А што е гревот според тебе? Еднаш ти поставија прашање да кажеш која е таа совршена вистина која постојано ја спомнуваш, и рече дека дури и жив да те дерат не би кажал. Тогаш како очекуваш другите да ја најдат?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
некој му шепотел да се убие, ...
Секоја деструкција потекнува од нечистиот дух, посебно онаа која е против Првороденото од Духот Светол!

Кој - активно или пасивно - се става на страната на нечистиот дух, тој (можеби без да е свестен за тоа) се бори против Чистиот Дух, во Кого нема лага, убиство, самоубиство, болести (духовни, телесни и социјални), нити билошто друго што е нечисто, темно, деструктивно...

Сфаќаш?

п.с. Широката маса која е под влијание на нечистиот антихристијански дух, самата не е свестна колку е среќна што верниците Му веруваат на Христа и се трудат да Го одат Патот на Љубовта и Спасението!

.

Спиро бе, ти и филмови си гледал! :coffee:

.

.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Од 4 мин. и 10 секунди, па понатака!

.
.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Значи ваква била твојава совршена милост, отелотворена во безкрајната Љубов на совршениот......хорорo_O

Kajgana Shop

На врв Bottom