Тетоважи

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
Конвенцијата на Карибскиот остров Курасао помина прекрасно - направив екстра другарчиња а си добивме и награда. Македонија беше претставена у најубаво светло :)

ImageUploadedByTapatalk1383860772.668550.jpg
ImageUploadedByTapatalk1383860794.003948.jpg
ImageUploadedByTapatalk1383860820.576488.jpg

1467374_10152008073878856_772268460_n.jpg

На првата слика тоа е женска? и ако е грозно изгледа за една жена , прво тетоважата треба да биде на чисто месо а не ред тату ред црвенила а и влакната се многу бујни ко да се наогаш у некоја прашума :)

На првата слика тоа е женска? и ако е грозно изгледа за една жена , прво тетоважата треба да биде на чисто месо а не ред тату ред црвенила а и влакната се многу бујни ко да се наогаш у некоја прашума :)

Да женско е и се согласувам но сепак тетоважа се работи на тело,кожа а не на хартија така да човековото тело ја дава и убавината на самата слика - комбинацијата на перфекција со неперфекција е реалноста на тетоважата а не слика за плејбој или некое друго модно списание.
Јас сликаните тетоважи не ги обработувам компјутерски од проста причина што сакам да се види оригиналноста на оваа комбинација - немам потреба за фото реклама каде што луѓето би ги лажел што ке добијат ;)

Да се вмешам малце во темава, сакам и јас некоја тетоважа да направам :D .
Ме интересира дали тетоважите се штетни?
Имам слушано дека подоцна во животот може да се има канцерогени болести од ова.. , тоа го имам слушнато од бабини деветини (а можеби и е вистина, не знам не сум побарал нешто подетално) . Лично познавам еден стар човек кој во тоа време доста примитивно направил тетоважа и е здрав како трн, така да ако овие бабини деветини биле вистина ...Ме интересита дали доколку не ја сакаш тетоважата може 100% да биде отстранета?

Од прилика цена не се лупа, да се измери нацрта па потоа може да се разговара за цена, барем кај нас е така

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom