Тетоважи

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
дај боже да нема врска со рак...не е мое да се мешам секој со свое мислење...мене ми е грдо прегрдо кога видам некој ишаран така и никогаш не би се направил таков. Прашање и таа едната дали би ја ставил а камоли повеќе ;)
со сигурност АКО ставиш една, ЌЕ ставиш усте една по ....... 2-3-4 години. така да ако си со вакво размислување, НЕ ставај ни една:)

дај боже да нема врска со рак...не е мое да се мешам секој со свое мислење...мене ми е грдо прегрдо кога видам некој ишаран така и никогаш не би се направил таков. Прашање и таа едната дали би ја ставил а камоли повеќе ;)

Друже така ако гледаме на работите, треба и од еден куп други работи да се пазиме кога е ракот во прашање, ама па од што ќе умираме бе?:D Ако сакаш тетоважа, стави си и ич не му ја мисли.Ја еве си имам една и размислувам за втора ама тоа понатаму...Мора да ми значи нешто, не се чкртам ја така за џабе.:pipi:

Друже така ако гледаме на работите, треба и од еден куп други работи да се пазиме кога е ракот во прашање, ама па од што ќе умираме бе?:D Ако сакаш тетоважа, стави си и ич не му ја мисли.Ја еве си имам една и размислувам за втора ама тоа понатаму...Мора да ми значи нешто, не се чкртам ја така за џабе.:pipi:
апсолутно секоја тетоважа дека си има значење.

апсолутно секоја тетоважа дека си има значење.

Се сложувам, само има и луѓе шо се тетовираат веројатно оти мислат дека тоа е во мода или не знам што, а притоа не им е важно значењето на тетоважата.:)

абе за умирање е лесно, овај муабет да те познавам и да ми го кажиш би го прекинал контактирањето со тебе и воопшто нема да разговарам бидејќи поглуп муабет неможело да се измисли вооптшто во нашиов говор. Сум видел мажишта кои го велеле муабетов али ко ќе дојди то умирањето се даваат само да купат некој ден живот, така да уште еднаш не го вели совет од мене ниту на шала ниту сериозно.
Он
Секој си знае за себе, лично јас засега немам многу кеф за тетоважа иако сум размислувал и што и каде да истетовирам, тетовирање на цело тело и шарање ми е најгрдо нешто било на машко било на женско тело.
--- надополнето: 23 октомври 2013 во 14:12 ---

абе за умирање е лесно, овај муабет да те познавам и да ми го кажиш би го прекинал контактирањето со тебе и воопшто нема да разговарам бидејќи поглуп муабет неможело да се измисли вооптшто во нашиов говор. Сум видел мажишта кои го велеле муабетов али ко ќе дојди то умирањето се даваат само да купат некој ден живот, така да уште еднаш не го вели совет од мене ниту на шала ниту сериозно.
Он
Секој си знае за себе, лично јас засега немам многу кеф за тетоважа иако сум размислувал и што и каде да истетовирам, тетовирање на цело тело и шарање ми е најгрдо нешто било на машко било на женско тело.

Се извинувам однапред за оф топик мислење и ќе бидам кратка.Сите ќе умреме, јасно ко ден.Колку порано ќе се помириме со тоа, толку подобро и најважно е човек да се труди да прави работи што го прават среќен и да ужива во животот сега и овде.Дали тоа било тетоважа, ова или она, сеедно.
Бидејќи го спомна ракот на кожа предизвикан од тетоважа како можност, поентата на муабетот ми беше дека премногу секирации не се во ред.Животот е убав и прекраток, а смртта е неминовна.

Многу си сериозен, дај опушти се малку ебаго.;)

Да да боки во бизнис центарот шо е, се знам со него плус и другар таму праеше тетоважа подобра изработено не можеше да биди.
--- надополнето: 23 октомври 2013 во 08:20 ---

Несакам да ме сфатиш погрешно ти или некој од тие кои имаат ваква тетоважа, али стварно ме интересира дали размислувате воопшто кога ја правите тетоважата и која е убавината цело тело да ти биде обоено вака. Ај разбирам една тетоважа, две или било како ама да се обоиш целиот вака поголема глупост нема по мое. Лично немам тетоважа, а и да направам или би била некаде каде нема да се гледа постојано или не трајна. Плус читав баш пред некое време дека многу типови на рак на кожа биле предизвикани баш поради тетоважите, колку е точно незнам али со толку бои во кожата верувам дека има врска. Се извинувам пак несакам да ме сфатите погрешно, ова е мое мислење.

Da ti ja pokazam jas mojata odkaj boki, koja nema godina dena,kolku e matna a prekrasna trebase da izleze, boite izbledea i sega e........ tolku ja sakav i uste ja sakam so mi idi od gazo da si kasnam so go odbrav nego. Sekoj so razlicni iskustva, moeto kaj nego e NEGATIVNO.

Da ti ja pokazam jas mojata odkaj boki, koja nema godina dena,kolku e matna a prekrasna trebase da izleze, boite izbledea i sega e........ tolku ja sakav i uste ja sakam so mi idi od gazo da si kasnam so go odbrav nego. Sekoj so razlicni iskustva, moeto kaj nego e NEGATIVNO.

јас лично немам напраено тетоважа, другар праеше и е задоволен.

Jas imav teska i unikatna tetovaza so mnogu boi koi trebase da bidat intenzivni i da se prelevaat ama shupak. Iam eden poznanik isto so bar kod odkaj boki, da ti se slosi ko ke ja vidis tetovazata.. go sledam i na fb, ocena 3 mu davam, nit mu praam antireklama nit go falam, ednostavno nee MAJSTOR cim edna tetovaza od 5sm ja napravi katastrofa a nemase ni 1 godina pominato.. sega namesto vtora kako so planiram treba ovaa da ja povtoruvam.

Jas imav teska i unikatna tetovaza so mnogu boi koi trebase da bidat intenzivni i da se prelevaat ama shupak. Iam eden poznanik isto so bar kod odkaj boki, da ti se slosi ko ke ja vidis tetovazata.. go sledam i na fb, ocena 3 mu davam, nit mu praam antireklama nit go falam, ednostavno nee MAJSTOR cim edna tetovaza od 5sm ja napravi katastrofa a nemase ni 1 godina pominato.. sega namesto vtora kako so planiram treba ovaa da ja povtoruvam.
гледам дека не си од ск, инаку пендва е одличен уметник. ја давам 10+ оцена за нејзината работа

гледам дека не си од ск, инаку пендва е одличен уметник. ја давам 10+ оцена за нејзината работа

Ja znam Pendeva, i sakav kaj nea, taa tetovaza ke i bese predizvik posto nema takva na balkanov sigurna sum,ama ete.. Izleze kaj Boki i izleze katastrofa. Ke ja povtaram kaj Emilija,toa sekako,i pred letoto zosto i sramota e i greota e takva tetovaza taka da "propaga".

Ja znam Pendeva, i sakav kaj nea, taa tetovaza ke i bese predizvik posto nema takva na balkanov sigurna sum,ama ete.. Izleze kaj Boki i izleze katastrofa. Ke ja povtaram kaj Emilija,toa sekako,i pred letoto zosto i sramota e i greota e takva tetovaza taka da "propaga".
подобро е сега, во есен, него во пролет. ако не си при пари сега, почекај до следната есен. причина? па потењето е најголема причина

подобро е сега, во есен, него во пролет. ако не си при пари сега, почекај до следната есен. причина? па потењето е најголема причина

Фала на совет, секако дека сега е најубаво време ама ке заминувам јабана..не можам. Моето убаво, убаво слонче ќе мора да причека..

Јас како артист кој повеке од 20 год се занимава со тетовирање и пирсинг ти пишувам дека рак на кожа од професионално тетовирање нема шанси да се добие - ракот на кожата од тетоважи излезе пред едно 5 год поради користење на кинески бои и кинеска опрема за тетовирање но ниеден професионалец не користи такво нешто затоа зошто таквата опрема воопшто не е дозволена за увоз преку компанија.Таквата опрема ја користат оние кои работат по дома(поефтина е) или оние кои сакаат да направат паричка на брзина,немаат фирми а тврдат дека се професионалци.Внимавајте кај се тетовирате :)

За големите тетоважи ке разбереш после првата тетоважа што е поентата - вака ке биде само контрирање ако пишам.Секој човек си има свој вкус и се тетовира за самиот себе пред се ;)

168ycyr.jpg

:love:

ептен ми дое мерак за тетоважа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom