Раѓањето на антихристот

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Али важно рече си ги порчитал и тоа купови
Е сега да ни кажеш кои гниги наслов автор и за што се зборуваше во нив....
.

Е па ќе треба со главата во шоља да се пикнеш, па во канализација да пливаш, како би им ги видел имињата на авторите и насловите, кои те интересираат.

Мене ме интересираат колку и останатата содржина на канализацијата. :ROFLMAO:

.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Од 4 мин и 10 сек. па понатака, за секој поединечно од ними!

.
Спиро уз дужно поштовање, ама гола вода ти е и сцената и филмот. Гледај го овој. Само така за џубрињата!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Спиро уз дужно поштовање, ама гола вода ти е и сцената и филмот. Гледај го овој. Само така за џубрињата!
:)

Единствениот филм во кој се дискутира на темава, а истото да не изгледа тотално апсурдно, и да нема ниаква допирна точка со реалноста. Кватна физика, али добро потковани теории.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

hepta ljubavi....ajde malku latinica da uchish....
Ako vashata zadruga, kooperativa , zdruzenie ....ili koi tamu iminja gi koristite, ne e SEKTA, zoshto i zabranuvate na chlenovite da se orientiraat religiozno po sopstveno viduvanje, a ne po sila na vashiot zakon pravi shto ti e kejf,moraat da menjat religija?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986

.
Не бе интерниста, и тие не сакаат (или не се свестни за) тоа што го прават. Кога човекот ќе го увиди тоа, тогаш има потполно разбирање, сочуство, ... па дури и љубов за ними!

„Оче, прости им, оти не знаат што прават!”

(Лука 23:34)

............

.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.244
Поени од реакции
12.253
Ako vashata zadruga, kooperativa , zdruzenie ....ili koi tamu iminja gi koristite, ne e SEKTA, zoshto i zabranuvate na chlenovite da se orientiraat religiozno po sopstveno viduvanje, a ne po sila na vashiot zakon pravi shto ti e kejf,moraat da menjat religija?
Колку јас што знам, никој не сменил ништо како член во Редот. Мене никој ништо не ми забранил! :)
Од каде тоа пак сега? Се нешто си измислуваш во недели кога те мачат светците :)
Тоа што тебе не ти чини Редот бидејќи си полн со омраза набилдана со твоето незнаење, е твој проблем - и проблем на твоето семејство!
Што ме мене заморуваш за Редот не знам :)

А во сектите, да, ги тераат да менуваат сешто. Сектите се идиотски клонови на религиите! Антихристот ги создава нив! Колку христијани не се христијани ти најдобро знаеш!
Ти тоа најдобро го знаеш како секташ кој го следиш Гурџиев и Ошо и Кришнамурти, „паднатиот“ месија на Тошозофите!
Антихристот добро работи преку тебе, само што ти не разбираш, како што не разбираш многу работи!
Те натера да бидеш дервиш и да го исмеваш исламот, да бидеш секташ и да го исмеваш православното христијанство и да додаваш зборови во устата на Исус, те натера да бидеш кловн заради егоистичкиот порив тука...

И што да направам јас? Да те спасувам? Не сум Исус! Ќе оставиме антихристот да си ја заврши работата преку тебе, робот на Џурџичот и збудалената мисла!
--- надополнето: 1 декември 2013 во 13:29 ---
.
„Оче, прости им, оти не знаат што праваМ!”

.
И тука антихристот замешал прсти!

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Alo Shutka, znaesh da chitash latinica ili da viknam preveduvach...
eve pak prashanjeto, pokushavaj da ne mlatish prazna slama..

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.244
Поени од реакции
12.253
Alo Shutka, znaesh da chitash latinica ili da viknam preveduvach...
eve pak prashanjeto, pokushavaj da ne mlatish prazna slama..
Премногу време си во Италија, заборави македонски!
Ајде пак:
Колку јас што знам, никој не сменил ништо како член во Редот. Мене никој ништо не ми забранил! :)
Од каде тоа пак сега? Се нешто си измислуваш во недели кога те мачат светците :)
Тоа што тебе не ти чини Редот бидејќи си полн со омраза набилдана со твоето незнаење, е твој проблем - и проблем на твоето семејство!
Што ме мене заморуваш за Редот не знам :)

Ова надолу е за да бидам на темата!
Не биди прост и неук, аман.
Омразата ќе те изеде... ќе умреш со омраза на срцето... Редот ќе остане, ама ти?

А во сектите, да, ги тераат да менуваат сешто. Сектите се идиотски клонови на религиите! Антихристот ги создава нив! Колку христијани не се христијани ти најдобро знаеш!
Ти тоа најдобро го знаеш како секташ кој го следиш Гурџиев и Ошо и Кришнамурти, „паднатиот“ месија на Тошозофите!
Антихристот добро работи преку тебе, само што ти не разбираш, како што не разбираш многу работи!
Те натера да бидеш дервиш и да го исмеваш исламот, да бидеш секташ и да го исмеваш православното христијанство и да додаваш зборови во устата на Исус, те натера да бидеш кловн заради егоистичкиот порив тука...

И што да направам јас? Да те спасувам? Не сум Исус! Ќе оставиме антихристот да си ја заврши работата преку тебе, робот на Џурџичот и збудалената мисла!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.244
Поени од реакции
12.253
aj ti si melez neli, i ne si se otkazal od nishto, zatoa shto ne si ni imal neshto....
zoshto se otakzaa od Hristijanstvoto Ipsi i magus, koga stapija kako chlenovi vo zadrugata....pod prinuda li bea, ili im gi perete mozocite?
Јас имам се!
А ти ако сметаш дека имаш се само ако си христијанин или секташ - тоа е твој проблем. Гледај децата твои што ќе бидат, не се заморувај со другите, нели.
Ипси никогаш не бил христијанин колку што знам по муабетите, Магус не ни знам дали е припадник на некоја вера.
Знаеш, ние не се грижиме за волјата на поединецот и неговиот пат. Тоа е неетички.
Секој е тоа што по природа може да биде - не бидува да се силува човек со канони и догми бидејќи некој така сака. Како што прават религиите нели :)

Антихристот ви ги уништи религиите и се родија такви како тебе - СЕКТАШИ со исперени умови и неуки во врска со поредокот на светот, луѓе кои следат сешто само да се маалку поразлични од другите и да досадуваат на сите!
Ми те изеде омразата виничанецу, дури во Италија ме мразиш и мене и Редот!
Да сакав да бидам секташ, ќе го следев Гурџиев идиотот и неговите „дервишки“ бладања!

Најди едно црно влакно на твојата коса и наречи си го Хептаграм! Така нареди антихристот!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

„Оче, прости им, оти не знаат што прават!”

............

.
Koлку богови имате бе спиро?
исус на кого му се моли да му прости на некого? Тој Исус не можеше или не сакаше да им прости, па мора Исус да моли и бара прошка од друг???

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853

Ѓурџи и Спирос....
Мене едно ме интересира.
Бидејќи и двајцата верувате во Антихристот,како е тој представен во христијанството?
Како вие ќе го препозните Антихристот од Христ?По што ќе го препознаете?
Бидејќи тројството ви е вам многу логичка паралела,што правиме ако антихристот има специална моќ/надприродна моќ(да лечи лепрзони,да “оживува“ мртви и.т.н) како ќе го разликувате од бог?По што ќе го разликувате?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ѓурџи и Спирос....
Мене едно ме интересира.
што правиме ако антихристот има специална моќ/надприродна моќ(да лечи лепрзони,да оживува мртви и.т.н) како ќе го разликувате од бог?По што ќе го разликувате?
Toa e запишано во древните книги “Ќе има два антихристи, родени од хаосот и мракот, и ќе шират лаги и невистини за Исус, и ќе пишат за нив по форуми, и ќе се викаат Спирос и Гурдијеф - принцеви на незнаењето, ајатоласи на глупоста, војводи на блесавоста “

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Во својата неверност, кривоверност, слепост, глупост, ...
Го распнаа отелотворувањето на Неговата Прамудрост (Исуса Христа),
но неможеја да Ја убијат, Неговата Душа Прачиста!

*Светиот ОТЕЦ - преку Својот *Светол Дух - Телото на Своето *Свето Слово Го воскресе,
и на сите верни чеда, Радосната Вест им Ја донесе!

Халел
Халел
ХалелуЈАХ!!!

.

.

Kajgana Shop

На врв Bottom