hepta ljubavi....ajde malku latinica da uchish....
Ako vashata zadruga, kooperativa , zdruzenie ....ili koi tamu iminja gi koristite, ne e SEKTA, zoshto i zabranuvate na chlenovite da se orientiraat religiozno po sopstveno viduvanje, a ne po sila na vashiot zakon pravi shto ti e kejf,moraat da menjat religija?
Колку јас што знам, никој не сменил ништо како член во Редот. Мене никој ништо не ми забранил!
Од каде тоа пак сега? Се нешто си измислуваш во недели кога те мачат светците
Тоа што тебе не ти чини Редот бидејќи си полн со омраза набилдана со твоето незнаење, е твој проблем - и проблем на твоето семејство!
Што ме мене заморуваш за Редот не знам
А во сектите, да, ги тераат да менуваат сешто. Сектите се идиотски клонови на религиите! Антихристот ги создава нив! Колку христијани не се христијани ти најдобро знаеш!
Ти тоа најдобро го знаеш како секташ кој го следиш Гурџиев и Ошо и Кришнамурти, „паднатиот“ месија на Тошозофите!
Антихристот добро работи преку тебе, само што ти не разбираш, како што не разбираш многу работи!
Те натера да бидеш дервиш и да го исмеваш исламот, да бидеш секташ и да го исмеваш православното христијанство и да додаваш зборови во устата на Исус, те натера да бидеш кловн заради егоистичкиот порив тука...
И што да направам јас? Да те спасувам? Не сум Исус! Ќе оставиме антихристот да си ја заврши работата преку тебе, робот на Џурџичот и збудалената мисла!
--- надополнето: 1 декември 2013 во 13:29 ---
.
„Оче, прости им, оти не знаат што праваМ!”
(Лука 23:34)
.
И тука антихристот замешал прсти!