[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.175
Поени од реакции
13.790
јајца не јадам, мајонез не јадам (логично, ако не јадам јајца)... туна и патлиџан? хм, лично мене не ми е комбинација, ретко и сум сретнал главни намирници да бидат туна и патлиџан. не велам дека е лошо. ако треба да правам нешто вакво, ќе морам многу да го модифицирам.

мал предлог од мене за понатака. наместо конкретно јадење, би било подобро доколку се одберат 3-4 намирници и од нив да се изведе нешто. пример: компир, брокула и риба. тука више имаш 20 кобинации, значи тие намирници да доминираат покрај другите.. често гледам реални шоуа за готвење, овој начин е најдобар да се видит креативните квалитети на секој што готви и нормално презентација. овдека уствари презентацијата е она што вреди 99% :)

ќе пробам да изведам нешто со патлиџан и туна, ама како што реков ќе морам многу да модифицирам :)

ако се приклучам дефинитивно ќе модифицирам :)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Имам пробано полнети патлиџани со туна и можам да кажам дека што не оди не оди....... ме држеше киселина во желудник 2 дена :) :D
Но затоа направив измена во рецептот..... наместо патлиџани користев сварени јајца, а филот е туна, пилешка салама, жолчка од јајце, мајонез и едно лажиче павлака :)

Пријатно јадење Кајганџии :)

1.jpg

A

AnFem

Гостин
Имам пробано полнети патлиџани со туна и можам да кажам дека што не оди не оди....... ме држеше киселина во желудник 2 дена :) :D
Но затоа направив измена во рецептот..... наместо патлиџани користев сварени јајца, а филот е туна, пилешка салама, жолчка од јајце, мајонез и едно лажиче павлака :)

Пријатно јадење Кајганџии :)

Прегледај го приврзокот 79245
Воа позади ракија ли е?

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Бобче убаво си зготвил.
Туку ова ракијава со што ти оди од чинијава? Ме замисли сега.
Оууууууу ти да знаеш како легна ракичево со ,,патлиџаниве,, полнети со туна ни самата нема да знаеш...... чим има ракија или црвено вино, за мене со се одат :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Оууууууу ти да знаеш како легна ракичево со ,,патлиџаниве,, полнети со туна ни самата нема да знаеш...... чим има ракија или црвено вино, за мене со се одат :)
Браво, алал вера ти може и свинско со ракија мезиш, машала желудник.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Браво, алал вера ти може и свинско со ракија мезиш, машала желудник.
Свинското со црвено вино го мезам :)

... И да не одиме офтопик ;)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ама сте не фер. Анфемицо го натера девојчето да стави вегетаријанска измишљотина и се криеш ко пиче под кошула. Имам впечаток дека кога и е на АлтернативФ ред да стави рецепт никој не готви. Еве мало јас само ради тебе зготвив. И несакам да учествувам во натпреварот неделава, сакам и следниот пат пак ти да кажеш рецепт.
DSCN1212.JPG

DSCN1229.JPG

Ги правев со сирење, шунка, јајце и павлака. На мои рецепти ја најдов комбинацијата. И изгледа ставив повеќе павлака, па ми дојде како течно полнење. Искрено не ми се допадна комбинацијата за јадење, некако ми дојде вишок домат и павлака.

Kajgana Shop

На врв Bottom