[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
дечки да можам на сите по еден гриц! го почнав за доручек го завршив за ручек сендвичот хахахаха
Мори Коцко, да не е правен сендвичот од дечко ти, готвачот? :P Или ти дава приватни часови за готвење? :D

Супер изгледа иначе, си ми ја "украла" идејата за пржено јајце во сендвичот. :)

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.175
Поени од реакции
13.790
Мори Коцко, да не е правен сендвичот од дечко ти, готвачот? :P Или ти дава приватни часови за готвење? :D

Супер изгледа иначе, си ми ја "украла" идејата за пржено јајце во сендвичот. :)

часови, ми држи часови веќе 4 години хахахахаха иако ја слабо ги практикувам, преферирам да јадам :D али со клуб сендвичот беше љубов на прв поглед! морав да го направам...и пак....и пак...и пак... :P

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
часови, ми држи часови веќе 4 години хахахахаха иако ја слабо ги практикувам, преферирам да јадам :D али со клуб сендвичот беше љубов на прв поглед! морав да го направам...и пак....и пак...и пак... :P
Па да ти кажам, и јас да сум како тебе, со дечко, професионален готвач, би одбрала да дегустирам и уживам само во неговата приготвена храна. И во него де, не само во храната. ;)

Како и да е, супер ти изгледа сендвичот, добро те научил. Си пратела настава на тој час. :)

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Ајде еве ви од мене.
Тортиља со пилешко.
Ова е апсолутно ладен оброк. Го праам од вечер, во фрижидер, утредента од фрижидер во гладна уста. До душа ова што го гледате на сликава не доживеа да стигне до фрижидер, веќе е минато. Многу бев гладен :)
Прво мачкам хумус, па салата (во случајов е спанаќ, цвекло и некој вид марула)
После тоа пилешки гради, исцепкани и пченка.
На крај томато салса и павлака.
Не е лошо. Се праи за 30 секунди. Нормално да имаш се спремно.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ќе го разочараме Летчо и оваа недела со рецептот, повторно ќе биде „салатовиден“.
Многу лесно и брзо се прави.
Рецептот за оваа недела е: Патлиџани полнети со туна (литературно е домати-бла-бла-ен-два-три-ја сум од Скопје и не викам домати, deal with it)
Потребни состојки (за 4 луѓе):
- 4 големи патлиџани
- 150 г конзервирана туна во масло
- 2 тврдо варени јајца
- 1 мал кромид, ситно исецкан
- 4 лажици мајонез
- 1 лажичка ситно исецкан свеж магдонос
- сол и бибер (по увиџењу)
Подготовка:
Измијте ги патлиџаните и отсечете го горниот дел (не го чистете делот кај дршката, и така ќе го отсечете, а ќе служи само како капаче). Издлабете ја внатрешноста со лажица.
Посолете ја внатрешноста на патлиџаните, превртете ги, ставете ги на цедилка и оставете да се исцедат.
Исцедете ја туната и иситнете ја со вилушка. Излупете ги и исецкајте ги јајцата. Помешајте ги ситно сецканиот кромид, туната и јајцата со мајонезот и магдоносот и потоа додајте сол и бибер по вкус.
Наполнете ги патлиџаните, ставете ги капачињата и аранжирајте ги полнетите домати (можете со зелена салата под нив, или како сакате, ослободете ја вашата фантазија :свиркам: )

Еве како тоа изгледа во моја изведба:

Let the 29th Kajgana Hunger Games begin! May the odds be ever in your favor!

A

AnFem

Гостин
@AlternativeF, сега на глава ќе ти се качат оти даваш рецепт со домати среде зимо. :D
А јадењево има да ми го правиш кога ќе дојдам!

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
@AlternativeF, сега на глава ќе ти се качат оти даваш рецепт со домати среде зимо. :D
А јадењево има да ми го правиш кога ќе дојдам!
Прошлиот беше со зелена салата, никој не се бунеше. :confused: Само да видам сега да промрчи некој!

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Ја не готвам ништо додека не дојде помфритот на ред , БОЈКОТ БОЈКОТ!

Инаку супер е рецептов (пробани ми се) ,со мали измени и за мерак

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ја не готвам ништо додека не дојде помфритот на ред , БОЈКОТ БОЈКОТ!
Ќе дојде секако :D

Прошлиот беше со зелена салата, никој не се бунеше. :confused: Само да видам сега да промрчи некој!
Анфемица влијаела овде со гаранција!

Некако туна не ми е омилено јадење, ќе прескокнам неделава да не се чувствуваш запоставена од мене. Али ќе зготвам риба , да ја споделам тагата со Анфем :D

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ќе дојде секако :D

Анфемица влијаела овде со гаранција!

Некако туна не ми е омилено јадење, ќе прескокнам неделава да не се чувствуваш запоставена од мене. Али ќе зготвам риба , да ја споделам тагата со Анфем :D
Не прифаќам изговори! :D Можеш туната да ја замениш со иста количина сецкана шунка, излегува супер и така.
Едит: и кромидот со млад кромид, шунка не оди баш со стар.

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
јајца не јадам, мајонез не јадам (логично, ако не јадам јајца)... туна и патлиџан? хм, лично мене не ми е комбинација, ретко и сум сретнал главни намирници да бидат туна и патлиџан. не велам дека е лошо. ако треба да правам нешто вакво, ќе морам многу да го модифицирам.

мал предлог од мене за понатака. наместо конкретно јадење, би било подобро доколку се одберат 3-4 намирници и од нив да се изведе нешто. пример: компир, брокула и риба. тука више имаш 20 кобинации, значи тие намирници да доминираат покрај другите.. често гледам реални шоуа за готвење, овој начин е најдобар да се видит креативните квалитети на секој што готви и нормално презентација. овдека уствари презентацијата е она што вреди 99% :)

ќе пробам да изведам нешто со патлиџан и туна, ама како што реков ќе морам многу да модифицирам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom