Дали верувате во тројство?

• Креатор на темата Креатор на темата Sheep
  • Време на започнување Време на започнување
ДА......од тоа зависи егзистенцијата на нештата.
.
Не.
Никој не веруваше дека на светов постои окапи, до 1974. А он за цело време да ти постоел - не бил изумрен.
Плутон, од коа знаеме за нас, не бил планета. Но и покрај тоа, што долго време сме мислеле дека е планета, тој да не ти бил тоа. ... и покрај нашите верувања.

Бог,Синот и Светиот Дух заедно го формираат Светото Тројство.Исто како што ти ги имаш органите за мирис,слух и вид и те прават човек а не дрво.
И липите имаат свој мирис :icon_mrgr:

Како можеш да споредуваш природа со човек ?

Ако добро приметуваш јас никаде не спомнав природа туку ти спомна.Јас спомнав органи на човек,ако Липата исто има органи... дооооообро..

Дали верувате во тројство?

.

Ние веруваме само во Единствениот Вистински и Совршено *Светол БОГ, во Неговото *Свето Слово (Тоа е Неговата вечна Мудрост чиста) и Неговиот *Светол Дух, без Кого ништо неможе да постои, нити живее!

Тој Единствен Вистински и Совршено *Светол БОГ пред околу 2000 години, преку Својот *Светол Дух, во Господа Исуса Христа Го отелотвори Своето *Свето Слово (Тоа е Неговата Првородена Мудрост чиста)!

*Светол е Совршениот БОГ!
*Свето е Неговото Вечно Слово!
*Светол е Неговиот вечен Дух!

Халел!
Халел!
ХалелуЈАХ!

п.с. Sheep, јас пред известни години стоев таму каде што стоиш сега ти и во тие моменти не престанав да Му се молам на Единствениот Вистински и Совршен БОГ.
Кликни овде за да видиш едно искрено сведоштво за Чудесноста на Живиот БОГ!

.

Ако добро приметуваш јас никаде не спомнав природа туку ти спомна.Јас спомнав органи на човек,ако Липата исто има органи... дооооообро..
А дрвото не спаѓа под природа ? :icon_mrgr:

хахахаха :D спаѓа,ама не гледам каква врска има липата со човекчките органи а уште повеќе со Светото Тројство :D
Немора да имаш човечки органи за да веруваш во светото тројство :icon_mrgr: , глувонемите исто така не веруваат ?

Немора да имаш човечки органи за да веруваш во светото тројство :icon_mrgr: , глувонемите исто така не веруваат ?

Ајдеее ја утупи сега... јас реков дека Светото Тројство го сочинуваат Бог,Синот и Светиот Дух затоа и се вика Свето Тројство исто како што човекот има нос,очи и уши и тие се тројство на сетилни органи.Не ја тупи сега.. глувонеми...

Ајдеее ја утупи сега... јас реков дека Светото Тројство го сочинуваат Бог,Синот и Светиот Дух затоа и се вика Свето Тројство исто како што човекот има нос,очи и уши и тие се тројство на сетилни органи.Не ја тупи сега.. глувонеми...
Сакам да ти кажам не треба да имаш органи за да веруваш , треба духовно да веруваш :D. Не прај такви споредби :icon_mrgr:

Ти не спомна директно ,индиректно го кажа тоа кога ја направи споредбата .

Никаде не спомнав верување а не ни мислев да спомнем.Дадов само објаснување што е Светото Тројство.

Не.
Никој не веруваше дека на светов постои окапи, до 1974. А он за цело време да ти постоел - не бил изумрен.
Плутон, од коа знаеме за нас, не бил планета. Но и покрај тоа, што долго време сме мислеле дека е планета, тој да не ти бил тоа. ... и покрај нашите верувања.

Можеш да веруваш во што сакаш, исто и да мислиш што сакаш, тоа нема да го промене универзумот.
Само преку Тројството постои еволуција во универзумот, затоа тоа е егзистенционално, да не е тоа нема да постои ни еволуцијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom