Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Пејнкилерите исто така влијаат на мозочната биохемија, соодветно и РЕМ ќе се ремети, не ти треба интернет за тоа.

Ама не е тоа толку трагично па ти. :)

Пијам кетонал два дена по ред, само еднаш во денот и тоа пред спиење. Периодов учам цел ден и вежбам саат време. Овие два дена се осеќам страшно ненаспано и лошо и покрај фактот што спијам 8 ипол саати (ми требаат минимум 8 за да се осеќам наспано) За антидепресивите знам дека нарушуваат РЕМ, а веројатно и пејн килериве пошто друга причина зошто се осеќам ненаспано и страшно уморно нема

Пијам кетонал два дена по ред, само еднаш во денот и тоа пред спиење. Периодов учам цел ден и вежбам саат време. Овие два дена се осеќам страшно ненаспано и лошо и покрај фактот што спијам 8 ипол саати (ми требаат минимум 8 за да се осеќам наспано) За антидепресивите знам дека нарушуваат РЕМ, а веројатно и пејн килериве пошто друга причина зошто се осеќам ненаспано и страшно уморно нема

Учењето и вежбањето го оптеретуваат како психички така и физички организмот, така да не е тука баш во кетоналот проблемот, плус треба да обрнеш внимание на исхраната и на надоместувње на изгубените минерали, добро е да консумираш изотонични пијалоци.

Учењето и вежбањето го оптеретуваат како психички така и физички организмот, така да не е тука баш во кетоналот проблемот, плус треба да обрнеш внимание на исхраната и на надоместувње на изгубените минерали, добро е да консумираш изотонични пијалоци.

Од комбинацијата меѓу учење и вежбање сигурно не е, 5 години го правам тоа, исхрана, витамини и минерали исто. Настинат сум, дури денес ме заболе грло, затоа сум се осеќал така малаксано ...

Од комбинацијата меѓу учење и вежбање сигурно не е, 5 години го правам тоа, исхрана, витамини и минерали исто. Настинат сум, дури денес ме заболе грло, затоа сум се осеќал така малаксано ...

Ти најдобро си знаеш :)

Ме боли под пазувата, и мислам дека има едно како топче...користам овие денови еден ролон, дали е можно е е од тоа? Се плашам, веднаш мислам на тумори и слични работи...Туморот не боли нели?
emoticon-0106-crying.gif

Ме боли под пазувата, и мислам дека има едно како топче...користам овие денови еден ролон, дали е можно е е од тоа? Се плашам, веднаш мислам на тумори и слични работи...Туморот не боли нели?
emoticon-0106-crying.gif
Не паничи. И јас го имав истиот проблем и паничев исто како тебе. За неколку дена ќе ти исчезне топчето и можно е наредниот месец пак да ти се појави на друго место, па и на другата пазува. Мене вака со години ми се случуваше, секој месец, некогаш и по неколку топчиња на една пазува.
Најдобро е да одиш кај матичен, ќе те пратат на анализа на крвта за да потврдат дека не станува збор за канцер.

Од мене препорака, употребувај само гел стикови под пазуви и ќе ти се редуцираат ваквите топчиња. Никако спрејови и од оние белине стикови.

Еве јас што добив објаснување од еден член, кој го сметам дека има доста познавања во областа на медицината, по приватна порака.

Па воспалени фоликули се тоа *folliculitis, од бричење, депилираље, нормално е. Пробај со пантексол крема од фирма Јадран, не српската оти не се со ист состав. После депилирање намачкај се со кремава, и не претерувај со дезодоранси и слични спрејови против потење може и он нив да е.

кремава што ти ја кажав не содржи стероиди па можеш да ја користиш без проблем подолго време и штом ќе ти се појави проблемот, хранлива е за кожава и ја смирува, баш е намената за такви ситни воспаленија...

Од иритација ти е, некој вид на дерматитис е. Тумор не е...

Јас кремава не ја купив, оти нагло ми се повлекоа и сега веќе не ми се појавуваат.
Важно не паничи.

emoticon-0106-crying.gif
И јас имав едно такво топче, ми стоеше неколку месеци и самото се изгуби.
Ништо страшно, само не го мисли и не го дирај и ќе помине :)

И јас имав едно такво топче, ми стоеше неколку месеци и самото се изгуби.
Ништо страшно, само не го мисли и не го дирај и ќе помине :)

Фала ти многу за одговорот..И кажав и на мајка ми, ми кажа да преќинам да го користам тој ролон, дека и нејзе и се има јавувано така од дезодоранси...Јас пак се плашам, но се тешам со тоа дека туморот не боли
--- надополнето: 9 декември 2013 во 01:19 ---
Не паничи. И јас го имав истиот проблем и паничев исто како тебе. За неколку дена ќе ти исчезне топчето и можно е наредниот месец пак да ти се појави на друго место, па и на другата пазува. Мене вака со години ми се случуваше, секој месец, некогаш и по неколку топчиња на една пазува.
Најдобро е да одиш кај матичен, ќе те пратат на анализа на крвта за да потврдат дека не станува збор за канцер.

Од мене препорака, употребувај само гел стикови под пазуви и ќе ти се редуцираат ваквите топчиња. Никако спрејови и од оние белине стикови.

Еве јас што добив објаснување од еден член, кој го сметам дека има доста познавања во областа на медицината, по приватна порака.

Јас кремава не ја купив, оти нагло ми се повлекоа и сега веќе не ми се појавуваат.
Важно не паничи.

Фала ти многу...Ќе почекам неколку дена, би требало да се смири...Нема да користам антипреспиранти, туку обичен дезодоранс или ќе избегнувам ептен на таа пазува...Тешко ќе биде,, ама ќе пробам....

Се тешам дека не етумор дека не ме боли, но пак се плашам :(

Знам како ти е кифличке, и јас бев така цела во паники како тебе. Пиши за неколку дена дали ти исчезнало или не. Не би требало повеќе од 5 дена да ти трае. Ајде не се плаши, ќе помине. :)

Фала ти многу за одговорот..И кажав и на мајка ми, ми кажа да преќинам да го користам тој ролон, дека и нејзе и се има јавувано така од дезодоранси...Јас пак се плашам, но се тешам со тоа дека туморот не боли

Фала ти многу...Ќе почекам неколку дена, би требало да се смири...Нема да користам антипреспиранти, туку обичен дезодоранс или ќе избегнувам ептен на таа пазува...Тешко ќе биде,, ама ќе пробам....

Не плаши се. Мене ми беше нешто помало од зрно грашок. И јас имав такви негативни мисли, ама на крај реков абе ништо не е. И поминаа неколку месеци и го снема.
Исто избегавај користење на некои силни ролони и дезодоранси. Можеш после бањање местото да го намачкаш со крема........... јас го користам стикот Фа, па еве ништо не се појавило, а пред тоа користев дезодоранс :)

Не е ништо страшно, ќе помине :)

Не се плаши. Користи дездоранс или ролон, дозволи и на кожата да ,,дише,, стикот, исто како и пудрата на лицето ги затвора порите, и се формираат топчиња, како на лицето акни. Немам познавање од дерматологија, но по моја логика нешто такво ке да е. А причина може да е и жилетот.

Во четвток конечно треба да правам магнетна резонанца на глава.Да даде некој совет на што највеќе да обрнам внимание?Дали даваат некакви седативи итн.Ако може нешто повеќе да кажете

Во четвток конечно треба да правам магнетна резонанца на глава.Да даде некој совет на што највеќе да обрнам внимание?Дали даваат некакви седативи итн.Ако може нешто повеќе да кажете

можно е со контраст да е снимањето.....

на шо се жалиш ако не е тајна ?

можно е со контраст да е снимањето.....

на шо се жалиш ако не е тајна ?

Не се жалам особено на нешто али докторот ми рече дека мора да се прави!Инаку ме интересира дали ќе ми биде напоменато доколку биде со контраст снимањето или не кажуваат?

Не се жалам особено на нешто али докторот ми рече дека мора да се прави!Инаку ме интересира дали ќе ми биде напоменато доколку биде со контраст снимањето или не кажуваат?

па тие најдобро знаат што бараат од снимањето и од каков тип ќе биде......не се секирај не е ништо страшно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom