Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
А како почнаа болките? Креваше нешто, се удри...

Не не сум кревал ништо чуствувам некако внатрешна болка нешто слично како да ми има нешто застанато

Здраво, мене нон стоп ми крчат цревата, еве 2 месеци после секое јадење кога ќе легнам одма почињат да крчат со што морам одма у ВЦ, некогаш и по 2 до 3 пати одам по голема нужда во еден ден.. Па некој ако имал сличен проблем нека каже превентива?

Шо е тоа 96 % алкохол бре, шпиритус, од кај да го набавам? :D
Ќе го имам во предвид :)
Правев и крвна слика, прејака ми е :D Се хранам премногу со здрава храна изгледа :icon_lol:
Само шеќерот ми беше под долната граница, чудно, секој ден бутам благо додека не ми стане лошо, ама изгледа и тоа е малце :D
Почнав да пијам чај - Валеријан, само многу процедура има дур да почнеш да го пиеш, пола сааат требало да отседи од кога ќе го ставиш кесичето, па не знам што, да му скисне на човек.

Фала ти иначе :)

96 %чист алкохол го има во секоја аптека, околу 100 ден. е. Направи го тоа и земај го точно како шо ти пишав погоре, па пиши после шо како стои работата. На секој што го имам кажано има резултат.
За регулација на шеќерот земај 1 лажичка мала цимет прелиена со зовриена вода (како чај), го регулира шеќерот во крвта.
Поздрав :)

Кога погледнам надолу ми се врти и осеќам болка позади во вратот го мерев притисокот ок ми е знае некој од шо може да биде и шо да се напијам

Кога погледнам надолу ми се врти и осеќам болка позади во вратот го мерев притисокот ок ми е знае некој од шо може да биде и шо да се напијам

да излезиш малку на воздух да смениш мисла - шо велиш ?? од кај си и што работиш ?

Пред некој ден бев на систематски преглед и со крвната слика се беше во ред, односно сите вреднсоти ми се идеални во средина од границата која е напишана. Но како забелешка ми пишале успорена работа на срцето, редовна посета на матичен лекар. Ќе може да ми каже некој што значи ова страшно ли е, и малку ме чуди што имам проблем со срцето со оглед на тоа што сум бивши спортист и секогаш во таа насока бев фален а издржливоста при трчање уште ми е огромна, односно рекреативно трчам и по 10 км без престан.

Спортистите имаат брадикардија (успорена работа на срцето)...тоа не е страшно и е сосем нормална појава кај истите..:)

Пред 20 мин дувнав силно преку носот со цел да се исчисти од непотребни материи и после не знам колку години ми потече крв, знам дека е од силното дување и дека не е нешто посериозно. Легнав на грб и ја дигнав спротивната рака во воздух, колку што се сеќавам така требаше ако не е така нека ме поправи некој. Идам ја да полежам уште малку :icon_lol:

Пред 20 мин дувнав силно преку носос со цел да се исчисти од непотребни материи и после не знам колку години ми потече крв, знам дека е од силното дување и дека не е нешто посериозно. Легнав на грб и ја дигнав спротивната рака во воздух, колрку што се сеќавам така требаше ако не е така нека ме поправи некој. Идам ја да полежам уште малку :icon_lol:
можеш и да се наведнеш надоле да истече крвта да не ти се слее во грло, ама не е нешо страшно, си пукнал капилар некој, поседи во мирување уште 5 мин или направи си тампон од палома и бутни го во ноздрата :Р

Зашто на нет ништо не пишува за тоа. Знам дека антидепресивите ја попречуваат РЕМ фазата. А апчињата против болка?

Пејнкилерите исто така влијаат на мозочната биохемија, соодветно и РЕМ ќе се ремети, не ти треба интернет за тоа.

Ама не е тоа толку трагично па ти. :)

Зашто на нет ништо не пишува за тоа. Знам дека антидепресивите ја попречуваат РЕМ фазата. А апчињата против болка?

Ќе речев не, ама сега проверив и ова го најдов:

Aspirin and ibuprofen disrupted sleep in comparison to placebo by increasing the number of awakenings and percentage of time spent in stage wake, and by decreasing sleep efficiency. Ibuprofen also delayed the onset of the deeper stages of sleep. Acetaminophen did not differ significantly from placebo on any measure of polygraphically recorded sleep.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8047572

Ќе речев не, ама сега проверив и ова го најдов:

Aspirin and ibuprofen disrupted sleep in comparison to placebo by increasing the number of awakenings and percentage of time spent in stage wake, and by decreasing sleep efficiency. Ibuprofen also delayed the onset of the deeper stages of sleep. Acetaminophen did not differ significantly from placebo on any measure of polygraphically recorded sleep.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8047572

пејнкилери се медикаменти против болка, ама тука спаѓаат не само слабите нестероидни противовоспалителни лекарства него и опоидни аналгетици, за нив најчесто се користи тој термин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom