LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
1.ме интересира(а можеби и накој друг овде) како би реагирал,што би направил,како ќе се чувствуваш,ако во твоја близина(друштво и сл)има лгбт луѓе.....и ако некој од нив покажува нежност....кон некој нему сличен....или па еве во крајна ситуација се држат за рака..
2.како би реагирал,ако ете некој твој близок(роднина,другар,пријател и сл)е геј..а ти не си знаел,и одеднаш дознаваш.....
Моето друштво сите бевме нормални здрави рокери, и сите љубители на дунди. Такво нешто кај нас немаше. Е сега да претпоставиме дека имало... види природата некои работи му ги прави одбивни на најголемиот дел на популацијата тоа е вграден механизам природен ради некои причини, пример, јадење мрсули, грото популација му е непријатно некој и нос да чепка во јавност а камоли прстот со слузаво крвава материја да ја стави в уста и проџвака и голтне. Но има луѓе а и сум видел такви - кои тоа го прават. Хомосексуалството ни е одбивно на нас нормалните, пример кој било стрејт особа која ги подржува хомосексуалците кој се залага за некои нивни права - нема да ужива дома со некој приател геј да гледаат хомосексуални порниќи или прелистуваат геј списанија и верувај ни нему нема да му е пријатно да пред него се галат допираат и залапуваат двајца мажи. Не може да објасни што и како едноставно чуството е непријатно. Од друга страна грото од тие што би им било непријатно во друштво на двајца мажи кои се галат и допираарт и шљапкат со јазици - би биле задоволни да гледаат машко и женско или дури и две жени како тоа го прават. Тоа е природа исто како и канибализам, не можеме одбивно ни е и тоа вградено во нас природно - да јадеме месо од нашиот - човечки вид, иако и то е месо, не е отров, има протеини, масти... можеби не е како рамстек али - оти да се фрла ако може да се изеде и то на ова криза... али и самата помисла на тоа ни прави неубаво и мачно да се осеќаме, уште еден природен механизам со кој таа не одвраќа од нешто како недобро, некорисно, неприродно, но постојат луѓе кај кој е нешто сјебано во мозокот и кои тоа го прават - не мислам при тоа на племиња каде канибализмот е поврзан со верувања и обреди туку на психопати убијци канибали кај кого таа алка во мозокот е свртена наопаку па јадење друг човек им е возбудливо и пријатно.
И сега одговорот
Да видам дека некоји мажи пред мене се галат допираат бакнуваат, ќе направам исто што и во ресторан каде на маса пред мене некој несвесно со копа нос, тегни од таму зеленкасто жолта маса и си ја става в уста - ќе станам ќе се свртам и ќе се обидам да не мислам на тоа.
ПС
А ако некој застане нарочно пред мене и со умисла да провоцира копа нос и лигавите мрсули ги мљацка пред мене со очигледна цел да ме провоцира, - ќе му го скршам носот и додека лежи на земја ќе го ишутирам на најболните места.
--- надополнето: 6 декември 2013 во 21:14 ---
10% od site vojnici se gejevi
а 23% албанци?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Што те прави поинаков од вахабистичкине терористи тогаш?

Имаш своја дефиниција за фанатизам, лудило и храброст. Субјективно мислење овдека е ирелевантно. Збориме во широки дефиниции и поими. Фанатик не е стабилна личност.
За првото прашање ме прави тоа што тие воопшто не се никакви фанатици туку платеници на одредена група луѓе,исто како јас и ти да ни плати Грујо и да одиме да се бориме негде и да речеме се бориме во името на Господ а уствари се бориме за Грујо да профитира.На една тема веќе пишав дека тероризмот скоро и да не постои,постојат само домашни и странски платеници задскриени зад името на верата и други цели.За второ,психологијата и психијатријата не го изучуваат фанатизмот,затоа што тоа е ''лудачка храброст'' да се направи нешто што другите не смеат ни да помислат,значи тоа е возвишено достигнување исто како на пример Тумо медитацијата,ретко кој може тоа да го достигне.Да појаснам,терминот ''лудачка храброст'' го употребил Наполеон за опис на храброста на Руската војска во една од битките пред Москва а не психолигијата или психијатријата како дефиниција за фанатизмот.Фанатизмот е филозофија не е психологија.Нема никаква поврзаност фанатизмот со состојбата на мозокот и затоа неможе да кажеш дека се нестабилни личности.Мислам си слушнал дека ,,Тенка е линијата меѓу лудоста и храброста''.
--- надополнето: 6 декември 2013 во 21:28 ---
Битие:22:9 Бог продолжи: „Земиго синот твој единец Исак, кого што најмногу го сакаш, па оди во земјата Морија, и принеси го таму како жртва сепаленица на една горичка што ќе ти ја покажам!“

Ова е од стариот завет, но ние веруваме и во новиот. Кој ме свати добро...

На ова нема да ти се противам со медицински, психолошки, научни факти, само ќе те замолам да ме убедиш и докажиш кога и како одлучи дека ќе бидеш стрејт човек?
Кој беше тој пресвртен момент во твојот живот каде ти свесно ги разгледа сите страни, евалуира, промисли и заклучи дека ти ќе бидеш еден "нормален" стрејт човек. Ако успееш ова да го докажеш тоа кажува дека во предвид си ја имал и хомосексуалноста како опција? Дали тоа те прави Бисексуалец?
За тоа стихот,ако добро се сеќавам,Бог со тоа ја тестирал само вербата на Исак во Него,и кога тој сакал да го направи тоа му рекол немој,место синот,жртвувај животно (не ми текнува дали офца или нешто друго) за ова сум 90% сигурен дека е вака затоа што по ова е направен и КУРБАНОТ во КУРАНОТ кога Алах му се јавува на еден (го заборавив името) му наредува исто да го жртвува синот,и пред да го заколе му вели исто,заколи офца наместо синот (да ја провери само вербата).За тоа што ме праша,од аспект на психологијата,човекот секогаш размислува за се и за сешто,нема врска дали е тоа добро или лошо,нормално или ненормално.Што значи да,сум размилувал како е да бидам хомосексуалец,и сум сватил дека јас никогаш неможам да чуствувам ништо спрема никого од машкиот пол освен да го сакам како другар или пријател но никогаш ништо ЉУБОВНО за разлика од понежниот пол каде ги сакам и другарски но и она ЉУБОВНО,мислам повеќе од другарски.Сум размислувал и хирург да бидам,убаво е,спасувам животи ама не се пронаѓав во тоа и отидов на воена академија,па безбедност и така натаму.. (пример ова)

C

cige

Гостин
Да. Тоа сигурно ќе го реши проблемот, оваа педерска работа Западот ја донесе, ги направи младиве за никаде.

Така да кога ќе се врати војската еден куп мажи ќе бидат затворени повеќе од една година во едно место и сите работи ќе се решат сами по себе.Како што се решавале порано. Со ќутенката. Ни лук јал-ни лук мирисал.
Не, туку децата ќе си ги научат кои се нивните обврски, и ќе почнат да размислуваат како возрасни, ќе сватат дека нема цел живот да чекаат се и сешто изџвакано од родителите.
Затоа што гејови стануваат разгалени деца, збеснати од презадоволство.
Најди ми некој пример каде што дете од сиромашна куќа станало такво, туку тие секој летен распуст гледаат да поработат нешто за да имаат пари да си купат чевли и јакна за зимото, за разлика од оние "распрдените".
--- надополнето: 6 декември 2013 во 23:08 ---
Демек војската фактор некаков како "позитивно" решение игра? :confused:
Не бе, туку тие нежните ќе сватат дека не биле толку нежни колку што си замислувале. Малку ќе осетат горчина.

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
Ga
Не, туку децата ќе си ги научат кои се нивните обврски, и ќе почнат да размислуваат како возрасни, ќе сватат дека нема цел живот да чекаат се и сешто изџвакано од родителите.
Најди ми некој пример каде што дете од сиромашна куќа станало такво, туку тие секој летен распуст гледаат да поработат нешто за да имаат пари да си купат чевли и јакна за зимото, за разлика од оние "распрдените".
--- надополнето: 6 декември 2013 во 23:08 ---

Не бе, туку тие нежните ќе сватат дека не биле толку нежни колку што си замислувале. Малку ќе осетат горчина.

Gej ne stanuva preku nok,tuku taka se ragas
E sea ima i licnosti sto go pravat toa od ljubopitnost ama pigolemiot procent se onie prvite

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
И ти ко Let 3 со забегани теории,а? :vozbud:

Зошто бе со толку глупави аргументи настапувате не ми е јасно.

Имаш изопачена перспектива за што е тоа нежно. Геј маж е пред се маж. Макар имал и одредени феминизирани маневризми. Тие не се фактор за физичка и ментална дисциплина и издржливост. Не си научил ти ништо од војска, џабе тука бубрези продаваш.

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
Poznavam nekolku decki koi vazat za macho momci nabildani stegnati kaj curive se broj1 a se gej ili bi..ja ispraka devojkamu a so drugarot zaminuvaa vo stanceto na spalna...

C

cige

Гостин
Хахаха ме изнмеа твојов пост. Велиш со војската све ќе се среди? Ако со војската мислиш да го изкорениш гејството тогаш зошто толку многу геј порничи се снимени во воени опкружувања каде што врие од војници :D
Јас имам гледано филм каде што диносауруси живеат во 21 век. :D
И ако си гледала стрејт порничи таму момакот иде во болница и медицинскава сестра чека да излезе докторот од собата и таа сама му се нуди да го задоволи. Или учителката чека да заврши часот и еден ученик си остава за да се онадат после часот, вратата ја оставаат отклучена и ако некој ги затече рамнодушно им се придружува.
Трет случај, мажот си иде дома од работа ја фаќа сопругата на дело со швалерот и целиот воодушевен им се придружува. И така двајцата пастуви среќно да исполнуваат дамата во двете шуплини.

C

cige

Гостин
Озбилен си? :eek:
Војската не е она што била некогаш, сега војската е само место на кое ако отидеш само време ќе изгубиш ;)
Јас сум против хомосексуалците..... , но ај кажи ми како ти ако нив ги испратиш во војска ќе ги направиш да не се хомосексуалци?!............ никако.
Единствено решение е да им се скратат правата за бракови, нивни паради, слични глупости и да не се поддржуваат ;)
Во војска нема да живеат во детска соба. Цел ден ќе имаат физички активности, ќе се почувствуваат колку толку како мажи. Ќе ја нема мајка им да им служи како во хотел. Сепак ќе почнат малку да размислуваат како возрасни.
--- надополнето: 6 декември 2013 во 23:34 ---
Ga

Gej ne stanuva preku nok,tuku taka se ragas
E sea ima i licnosti sto go pravat toa od ljubopitnost ama pigolemiot procent se onie prvite
Поинакви се раѓаат? Им пишува на челото? Или?
--- надополнето: 6 декември 2013 во 23:38 ---
И ти ко Let 3 со забегани теории,а? :vozbud:

Зошто бе со толку глупави аргументи настапувате не ми е јасно.

Имаш изопачена перспектива за што е тоа нежно. Геј маж е пред се маж. Макар имал и одредени феминизирани маневризми. Тие не се фактор за физичка и ментална дисциплина и издржливост. Не си научил ти ништо од војска, џабе тука бубрези продаваш.
Ќе се вреѓаме? Ако имаш нешто конкретно да кажеш арно, ако не најди си попаметна работа од форумов.

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
Во војска нема да живеат во детска соба. Цел ден ќе имаат физички активности, ќе се почувствуваат колку толку како мажи. Ќе ја нема мајка им да им служи како во хотел. Сепак ќе почнат малку да размислуваат како возрасни.
--- надополнето: 6 декември 2013 во 23:34 ---

Pa ne mu pisiva na nikogo na celo,no uste kako mali imaat sklonost kon istiot pol..

Поинакви се раѓаат? Им пишува на челото? Или?
--- надополнето: 6 декември 2013 во 23:38 ---

Ќе се вреѓаме? Ако имаш нешто конкретно да кажеш арно, ако не најди си попаметна работа од форумов.

C

cige

Гостин
Poznavam nekolku decki koi vazat za macho momci nabildani stegnati kaj curive se broj1 a se gej ili bi..ja ispraka devojkamu a so drugarot zaminuvaa vo stanceto na spalna...
Таков е Петар, новинарот на утринската програма во Метрополис радио. Супер има и карактер и физички изглед, не верувам дека некоја девојка ми го одбила. Близок е до совршенство. Ама колнето дете, татко му беше директор на Лозар Велес, ги лажел вработените дека им плаќа пензиско осигурување ама тој парите си ги ставал во џеп повеќе од 7-8 години. Поради таткото детето луѓето го гледаа со омраза и уште од мал е заминат во Скопје да живее. Таа негативна енергија ете избила негде.
--- надополнето: 6 декември 2013 во 23:54 ---
Озбилно? Јас по биологија мислам дека учев оти хормоните почнуваат да работат во пубертетот. Тоа чудо беше кога почнуваат да ти растат влакна на полови органи, бубулици по лице и гласот го менуваш.

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
Таков е Петар, новинарот на утринската програма во Метрополис радио. Супер има и карактер и физички изглед, не верувам дека некоја девојка ми го одбила. Близок е до совршенство. Ама колнето дете, татко му беше директор на Лозар Велес, ги лажел вработените дека им плаќа пензиско осигурување ама тој парите си ги ставал во џеп повеќе од 7-8 години. Поради таткото детето луѓето го гледаа со омраза и уште од мал е заминат во Скопје да живее. Таа негативна енергија ете избила негде.
Te molam bez iminja...nemozes nekoj tuku taka da go napagas vregas...dali e gay ili ne toa si e negovo a i nema nikakva pottreba da navlagas vo familijata na deckoto...
Ako e gay ne znaci deka e prokolnat!!!
Daj te molam..
poznavam majka na koi dvata sina i se homosekduslci i ona e tolku gorda so niv..nikogas ja neam slusnato da kaze loso za nitu eden...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Се принајде навреден во тоа? I wonder why.

Actually no, I don't :).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom