- Член од
- 30 ноември 2013
- Мислења
- 2.166
- Поени од реакции
- 4.736
Твоја желба или се шушка нешто?
Не би имал ништо против Вујо.
Желба, нема шанси Вујо да го назначат, гарант ќе биде некое познато ракометно тренерско име
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Твоја желба или се шушка нешто?
Не би имал ништо против Вујо.
^ Па ти освен Борко никој не сакаш да дојде бе
И што треба да не интересира дали добиваме или губиме симпатии, колку Македонци сме имале во тимот итн..Ако имаме странци кои не би биле подобри од Македонците во тимот ок, ама ако тие го прават посилен Вардар баш ми е гајле и само Столе да е Македонец во тимот![]()
Па да...и Киле после следната сезона.
Други само на местото на странците.
Повеќе доверба имаме во странско РЕЗЕРВНО крило од колку во некој Македонец.
Тебе ти е гајле мене не ми е.....ја сум повеќе по хрватскиот пристап.Странец може да не биде хејтан само ако е дупло бољи од било кој домашен играч и да се труди дупло повеќе од него. Па после тоа ќе има и млади деца што играат и јака репрезентација.
Загреб,НЕХЕ се втора лига, другите немаат пари ни да плаќаат редовно 4-5 професионалци,ама репрезентацијата веќе 10 години е претплатена на медали,а како стојат работи и уште 10 најмалку.
Ај да пишам и моите скромни желби за екипата за следната сезона.
На гол Борко да си го вратиме заедно со Милиќ и Диви. 3 солидни голмана,а еден од нив секогаш ќе им добар ден и ќе може да затвори ролетна и на врвно ниво.
На крило покрај Дибиров Недановски. Никоја екипа на светото,ама баш никој нема резервно лево крило странец.....резервно лево крило странец е врв на идиотизмот.
На другото Јовчевски и Брумен.
Петриќ и Душебаев ќе завршат работа на десен бек. После следната сезона Петриќ во пензија,Кире после 2 поминати сезони во Барса се враќа во Македонија да ги изигра последните 2-3 години заедно со брат му.
Среден ко што е сега Карачиќ,Прибак, Мите Стоилов.
Лев Лазаров,Горбок, Абутовиќ и Козлина.Растворцев е престар и крпен е до 101 и назад. Последните 3-4 години 6 месеци е повреден - 6 игра и се враќа во форма и пак повреда.
Пикерите се добри како што се.
Борко - Диви - Милиќ
Дибиров - Недановски
Брумен - Јовчевски
Столе - Тоскиќ - Чипурин
Абутовиќ - Лазаров - Козлина - Горбок
Прибак - Карачиќ - Мите Стоилов
Душебаев - Петриќ
19 играчи - 7 Македонци.Ем квалитетна екипа,ем таман сооднос на странци и домашни играчи.Не сте свесни колку симпатии губиме ради тоа што ни е екипата легија на странци и долгорочно колку си го осакатуваме ракометот.
Даскаловски,Чаневски и Терзиќ можат да отидат во втората екипа и да им помагаат на младите да се развиваат. Дур им стига платата не верувам дека ќе се бунат премногу.Башка уз децата нека бидат тука да ускочат ако има потреба ради повреди.