Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Ајде та чивша,додека вадевме англиски и амерички,сега почнавме македонски и српски пасош да вадиме:pos:.Друже ти сигурно си добар за на софра,те бива само да збориш.Еве вадам евтин билет за Хамбург,стигнувам таму и што потоа,барам работа и кој би ме примил да работам со македонски пасош.Само би се прошетал низ градот и цурик назад.(Доволно делеше совети на другите,дај кажи што си сторил ти,дали воопшто си излегол оттука,и доста беше со тоа"bratucedite moi") П.С.Јас немам Бугарски пасош.Ако не си луд тогаш е она другото.

Dzabe vadis eftin bilet za Hamburg. Bez rabotna viza nisto ne pravis. Samo ke se prosetas i ke potrosis pari. Inace mozes da im se fatis na bratucedite u svicarska. Na pomalce od 30 godini imaat top zivot sto tuka e mislena imenka.
Odam cesto Germanija, Svicarska sakas da mi pravis drustvo ?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Dzabe vadis eftin bilet za Hamburg. Bez rabotna viza nisto ne pravis. Samo ke se prosetas i ke potrosis pari. Inace mozes da im se fatis na bratucedite u svicarska. Na pomalce od 30 godini imaat top zivot sto tuka e mislena imenka.
Odam cesto Germanija, Svicarska sakas da mi pravis drustvo ?
Па тоа пријателе кажи веќе еднаш кој би ми дал работна виза,во амбасада не даваат.Фала за поканата,но јас би одел во Скандинавијата,малку по на север.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Па тоа пријателе кажи веќе еднаш кој би ми дал работна виза,во амбасада не даваат.Фала за поканата,но јас би одел во Скандинавијата,малку по на север.

Na sposobnite i obrazovani lugje im davaat rabotna viza ako pobaraat i sekako ako gi pobaraat da rabotat za firmi nadvor. Za rabotnik sekogas se dava. Rabotata e da se najde praviot covek i sekako $$$$ da ti zavrsi rabota. Za bez pari kazi mi sto ima osven kotek ?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Na sposobnite i obrazovani lugje im davaat rabotna viza ako pobaraat i sekako ako gi pobaraat da rabotat za firmi nadvor. Za rabotnik sekogas se dava. Rabotata e da se najde praviot covek i sekako $$$$ da ti zavrsi rabota. Za bez pari kazi mi sto ima osven kotek ?
:eek: Абе оди лечи се додека е со време.Какви способни и образовани,тие работат во владата и парламентот,тие никаде не одат.А долари се знае кај има,овие кои вадат бугарско се социјално ранлива категорија,најчесто се невработени и едвај го минат месецот,а не тебе да ти давале долари.Травкар еден,не си ти крив толку ти фаќа бојлерот.:tapp:(И доста пишуваш латиница,ова е Македонија и форумов си има правила)

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
:eek: Абе оди лечи се додека е со време.Какви способни и образовани,тие работат во владата и парламентот,тие никаде не одат.А долари се знае кај има,овие кои вадат бугарско се социјално ранлива категорија,најчесто се невработени и едвај го минат месецот,а не тебе да ти давале долари.Травкар еден,не си ти крив толку ти фаќа бојлерот.:tapp:

Za sve trebaat $$$$ odnosno pari. Sposobnite sekade moze da najdat rabota. Nesposobnite ko tebe ke serat po forumi.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Za sve trebaat $$$$ odnosno pari. Sposobnite sekade moze da najdat rabota. Nesposobnite ko tebe ke serat po forumi.
:facepalm: Рамковен,ти ќе кажуваш за вашата способност.Доволно е што ве гледаме по институциите на државата,за ништо не ве бива.Ако не беше сивата економија и шверцот ќе изумревте од глад.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
:facepalm: Рамковен,ти ќе кажуваш за вашата способност.Доволно е што ве гледаме по институциите на државата,за ништо не ве бива.Ако не беше сивата економија и шверцот ќе изумревте од глад.

Ako si sposoben i ti ke rabotis siva ekonomija. Ama sega e vekje prasanje dali taka lesno ke davaat Bugarski pasosi. Treba so validni dokumenti da dokazes.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Ako si sposoben i ti ke rabotis siva ekonomija. Ama sega e vekje prasanje dali taka lesno ke davaat Bugarski pasosi. Treba so validni dokumenti da dokazes.
Сите што поднеле во Софија документи се валидни,а тие што дебело платиле за фалсификати кај твоите братучеди во Арачиново,се разбира дека не се валидни.Тоа се џабе фрлени пари.Затоа тебе те фаќа паника:vozbud:

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
@Murugan пријателе,со кој најде ти да се расраваш.Батали го,нели гледаш,не му се сите овци на број.
Каде да отворам,на било која тема,тој истото го збори.Заладен тревкар.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Сите што поднеле во Софија документи се валидни,а тие што дебело платиле за фалсификати кај твоите братучеди во Арачиново,се разбира дека не се валидни.Тоа се џабе фрлени пари.Затоа тебе те фаќа паника:vozbud:

Imame i nie u nasata familija dvajca so bugarski pasosi ama u bugarska imaat fabriki, kukji, koli, zeni i sve. Jas sakam svicarski ili americki pasos.

M

mordekaj

Гостин
Imame i nie u nasata familija dvajca so bugarski pasosi ama u bugarska imaat fabriki, kukji, koli, zeni i sve. Jas sakam svicarski ili americki pasos.
Па оди у Швајцарија или Америка и жени се.Нели викаш дека така најлесно се добива пасош.Или тоа не важи за тебе.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Se dobiva lesno ako znaes kako i ako si ok covek. Makedoncite ne se bas poznati kako ok lugje (za povekjeto zboram).

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Македонија стана држава во која партиската книшка има најголемо влијание и од тоа ти зависи дали ќе си вработен или не без разлика дали си образован/паметен или си копук. Оние кои најгласно ги критикуваат оние другите за Буграските пасоши се најчесто вработени или партиски војничиња и К ги боли секако во оваа не спаѓаат сите жители на оваа држава. Боли да се етикетираш како бугарин и да имаш исто државјанство со еден од најголемите угнетувачи на Македонскиот народ ама далеку повеќе боли кога ќе ти плачи дома уста за леб. Некој ќе речи во Македонија нема умрено човек за леб или од глад или од мизерија ама што треба да се чека да се дојде до тоа? Има милиони примери мои комшии кои молат да се пишат за леб а струја и комунали не им се платени години се тужат горе долу ама ете немаат пари со борџови до гуша а државата не предзема ништо.

Кога сите би биле толкави патриоти колку што сте/сме на форумов и низ муабети одамна пола од политичарите наши без разлика дали Македонци или Албанци/Срби/Власи/Турци ќе висеа на спомениците кои и самите ги изградија. Идентитетот одамна ние згаснат и ништо не предземаме, државата сами си ја поделивме ( апсолутно сите кои живееме во неа) и продолжуваат да го користат тоа.

Бугарскиот пасош за некои е излез од бедотијата и мизеријата и им служи само за прехранат 4 члена фамилија макар што сум видел и двочлена фамилија која нема пари лепче да си купи. Немојте да плукате по луѓето кои го зеле бг пасошот, оној кој плука нема осетено како е да си на улица буквално или па да немаш за леб или некој да ти лупа по врати во 3-4 сатот за пари кои ги борџиш, едноставно некои не се родени со ксмет и не ни се на сите родителите вработени во државно со над 20 илјади плата.

Доколку ми треба да преживеам и да ја прехранам фамилијата ДА за Буграскиот пасош и око нема да ми трепне, па на крај краева кој к*р е ова заспано и труло опшество дам и суди кога и самите душата и гласот си го продале за 8000 денари па мене би ми суделе дека сум ја продал за работа во странство. Не си другар/ке патриот ти не не само си ја продал/а душата и гласот за 8000 денари а другиот го продал за некоја поголема цифра и работа во странство така да кога ке помислиш дека си подобар/ра свати исти сте.

да сумаризирам ДА за буграски пасош за одгледување на фамилијата, за подобрување на економскиот статус и имање подобро утре. НЕ за буграскиот пасош само за пуфкање,коли или шетање. Дали би зел? Ако продолжи вака ДА поради причини наведени горе кои сум ги доживувал.

(некои делови од постот не се целени кон сите граѓани на МКД и постери тука туку само на дел од нив пред да ме цитирате прочитајте го ова но ако сами се наоѓате тука не сум ви јас крив, добра ноќ ;) .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom