T-Mobile Македонија овозможи пристап до 4G

Член од
21 јануари 2012
Мислења
116
Поени од реакции
30
Т-Мобиле Македонија овозможи пристап за своите корисници до 4G мрежа. Во прво време, 4G мрежата ќе биде овозможена во поголемиот дел на Скопје (Центар, Карпош, Аеродром, К. Вода) и Маврово. Во понатамошниот период, 4G мрежата постојано ќе се надградува со цел истата да биде достапна за сите наши корисници на територијата на Република Македонија.

Пристапот до 4G зависи од поддршката на самите мобилни уреди, затоа 4G ќе може да ја користат само оние корисници кои имаат апарати кои ја поддржуваат оваа мрежа. Исто така, корисниците кои имаат СИМ картички набавени пред 2009 година ќе треба да ги заменат со нови за да можат да го користат 4G пристапот.

Листата на мобилни уреди кои поддржуваат 4G е достапна на http://bit.ly/1apxCce.

За моделите на Samsung и Apple се работи на посебна надградба на софтвер, со кој ќе се обезбеди пристап до мрежата на T-Mobile. Корисниците на овие модели ќе бидат накнадно известени за да извршат надградба на софтверот на своите мобилни уреди.

4G мрежата ќе овозможи побрз и поквалитетен пренос на податоци преку мобилните уреди, како и услуги кои сегашната технологија не може да ги овозможи со доволно добар квалитет како на пример телевизија (видео) со висока (HD) резолуција.

Превземено од БИ.МК

Кои се вашите мислења за ова? :) И доколку имаме некој вработен во T-Mobile на форумов или поинформиран човек, може ли да ми каже на која фреквенција ќе работи 4G-то?

T-Mobile се лидери. Не знам од каде тоа дека они се лопови, а другите не се и слични муабети. Најдобра мрежа со најдобар интернет. Имаат пост пејд тарифи кои за 500 - 600 денари месечно нудат неограничени разговори, минути кон други мрежи, и доволно data за 1 месец. Додека пак другите оператори успеваат со некои "СЕ ЗА 1 ДЕНАР !!!" маркетинг стратегии да ги натераат луѓето да потпишат договор кај нив, и за истите пари да не им ја дадат услугата која T-Mobile ја дава, и тоа со најдобар квалитет.

Инаку за 4G-то само пофални зборови, гледам speed test-ови по Facebook, и стварно се одлични брзините. Изгледа ќе треба да земам 4G телефон :).

T-Mobile се лидери. Не знам од каде тоа дека они се лопови, а другите не се и слични муабети. Најдобра мрежа со најдобар интернет. Имаат пост пејд тарифи кои за 500 - 600 денари месечно нудат неограничени разговори, минути кон други мрежи, и доволно data за 1 месец. Додека пак другите оператори успеваат со некои "СЕ ЗА 1 ДЕНАР !!!" маркетинг стратегии да ги натераат луѓето да потпишат договор кај нив, и за истите пари да не им ја дадат услугата која T-Mobile ја дава, и тоа со најдобар квалитет.

Инаку за 4G-то само пофални зборови, гледам speed test-ови по Facebook, и стварно се одлични брзините. Изгледа ќе треба да земам 4G телефон :).
Не сум некој голем фан на T-Mobile ама знам за квалитетите што ги нудат и нема тука утка, иако сум моментално на One.

Постирај ги сликите од тестовите ако сакаш тука да видиме. :)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Мене не ми е потребна 4г брзина на телефонот. 3г то од оне ми брка и тоа како работа, а за 399 денари во т мобиле таква понуда нема да најдам. Им помина времето на тмобиле.....

Иначе ова е за огромен поздрав ме радува што ете и Македонија е во тек со мобилните технологии.

Мене не ми е потребна 4г брзина на телефонот. 3г то од оне ми брка и тоа како работа, а за 399 денари во т мобиле таква понуда нема да најдам. Им помина времето на тмобиле.....

Иначе ова е за огромен поздрав ме радува што ете и Македонија е во тек со мобилните технологии.
И јас возам 3G на One ама на припејд по 150 денари за 2GB месечно активирам и супер си е. Криво ми е само што не се префлив на тој постпејд без обврски пошо стварно е предобро... За 400 денари 1500 минути, пораки (не сум сигурен) кон сите мрежи и 1GB 3G интернет. Подобро за тие пари нема во Македонија.

И јас возам 3G на One ама на припејд по 150 денари за 2GB месечно активирам и супер си е. Криво ми е само што не се префлив на тој постпејд без обврски пошо стварно е предобро... За 400 денари 1500 минути, пораки (не сум сигурен) кон сите мрежи и 1GB 3G интернет. Подобро за тие пари нема во Македонија.

Ја фатив јас таа промоција, нема веќе... Т-Мобиле такво нешто НИКОГАШ

ma nek ispocrkaat. T-lopovite se alcni lopovi. One isto taka. Zlaten VIP. Eftin i sosema dobar.
555 denari 1000 min kon site, 1000MB internet i 1000SMS. Koga ke najdete podobro javete mi.
I sto mi e gajle. Mrezata e dobra znae nekogas da zezne ama sepak ponudata e najdobra dosega od VIP.
One ne sakam da gi vidam, i T-lopovite. Dosta pari sum im plakjal sega ima novi ovci.

Koga ima ovci ima i dzemperi.

ma nek ispocrkaat. T-lopovite se alcni lopovi. One isto taka. Zlaten VIP. Eftin i sosema dobar.
555 denari 1000 min kon site, 1000MB internet i 1000SMS. Koga ke najdete podobro javete mi.
I sto mi e gajle. Mrezata e dobra znae nekogas da zezne ama sepak ponudata e najdobra dosega od VIP.
One ne sakam da gi vidam, i T-lopovite. Dosta pari sum im plakjal sega ima novi ovci.

Ти очигледно во Вип работиш и само си напорен со вакви постови. Ете јас имам неограничени минути ама баш кон сите мрежи за 399 денари. How about that?

ne rabotam u Vip. 399 denari nema nisto neograniceno. Ima milion dzvezdici vo dogovorite. Baska one se lopovi nevideni ne sakam da gi smislam. Sum im bil korisnik 4 godini i nikogas povekje.
Od VIP prezadovolen sum. Nema nikakvi prevari i uslovi.

ne rabotam u Vip. 399 denari nema nisto neograniceno. Ima milion dzvezdici vo dogovorite. Baska one se lopovi nevideni ne sakam da gi smislam. Sum im bil korisnik 4 godini i nikogas povekje.
Od VIP prezadovolen sum. Nema nikakvi prevari i uslovi.

Јас не сум многу по телефоните, но еве ќе си кажам затоа што ги имам поминато сите мрежи до сега. Првин бев на VIP. Цените беа пристојни (бев припејд), имаше бесплатни, но имав еден многу голем проблем - кога бев дома на 90% од местата немаше мрежа (Радишани, населба во Скопје), а да не збориме и колку често се губеше мрежата на сред муабет (буквално ќе падне - ќе пише No Network). Потоа се префрлив на ONE. Мрежата беше едно два пати подобра, но пак немаше секаде и по некогаш знаеше да прекине. Се опаметив и си земав и телефонче и пост-пејд од T-Mobile. Цените се тие секаде кога ќе видиш, за 600 денари имаш сѐ (освен SMS, али има трик преку интернет од T-Mobile и имаш 5 бесплатно секој ден.)

Мразам корпорации, и ги мразам сите горенаведени компании. Сите крадат, кој помалку - кој повеќе. Но телефонот не е играчки, треба да си достапен во секој момент. Што ако во итен случај мене ми падне мрежата од VIP?

Jas sum nemal pogolemi problemi so mrezata na VIP. Mene mi e bitno pomalce da me kradat. Za zal lopovite pred se od One i T - lopovi nemaat usul. VIP se korektni za razlika od niv.
Od T-lopovite izbegav vednas stom se otvori One. Pokraj mene izgubija i mnogu drugi i sakam da gubat zasto iskreno ne sum videl od lugjeto tolkavi ovci da plakjaat kaj T-lopovive za skapan Max-Tv i neogranicen internet so ogranicen transfer od 10GB 1500 denari i plus obvrzani na lihvarski dogovor od 2 godini.
Ima telekabel koj dava top kablovska i internet (stvarno neogranicen) za 850 denari mesecno, ima i telefon za 990 denari mesecno, bez lihvarski dogovori so milion skrieni finti. Baska ako ja delis kablovskata i internetot so komsii plakjas samo 550-600 denari mesecno sto e sosema dovolno da ne recam top. I ne te kradat sto e najvazno.
A one ako saka i za 99 denari da dava se komplet oci nema da mi vidat nikogas.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom