Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.783
Поени од реакции
9.602
@ziak92, зашто побогу пробуваш да се разбереш со некој кој никнува овде само кога Јунајтед нема да победи?
Затоа е форумот, да се дискутира во граници на нормала во секој случај. Ако се забега во некоја сфера треба едната страна да попушти за да се смири тензија.

Зголемено:
Знаев дека пилотон е инфилтриран таму, ама и ти си бил, лелеле :icon_lol:

Болд 1.
Без навреда, ама твоиве постови со чукање по гради и давање подршка преку форуми, мене ми се смешни. Чоек, па фан базата на пилотот не ни знае дека ти уопште постоиш :)
Таа е реалноста нема лутиш.

Болд 2.
Фала Богу, денес е фенси да си интернет фан-навивач.

Болд 3.
Стискам палци, па да ја претставиш Македонија во добро светло :D
Чекам слика и обавезно една парола за мене, да гласи: „ Со почит за чичко Кумплуг “ :cool: И палец горе, лајк, како кампањана на Грујче што беше.

Болд 4.
Па не знае, се води уште според тоа Ферги што го поставувал, чајна копија.
И уште не сфаќам кои се тие погрдни зборови упатени кон Мојс и дел од играчите?
Кај се увреди ти?
Тоа што го кажав за Велбек дека е коњ, за да тебе да не си го присови? :D
Ако бе шо, ја ги сакам коњите, со лавот омилени животни ми се :D

Болд 5.
Ја не гледам никаков новитет освен нови фаци и послаби резултати. Ферги тоа што го диригираше Мојс НЕ МОЖЕ, барем сега за сега, факт!

Поздрав побратиме, и пушти некој муабет за мене у фан базата на Јунајтед, ако сакаат да ми платат авионска карта и да имам обезбедено карта за дерби со Ливерпулл, желба ми е тоа :)
--- надополнето: 2 декември 2013 во 00:30 ---
Ќе гледам накратко да те цитирам зошто од секој аргумент се обидуваш да направиш сеир. Не знам која ти е причината да ги гледаш работите на таа страна, но ти си знаеш за тоа.

1. Не се чукам во гради дека нешто правам или нешто слично. Не сум некоја месија низ фан форумите да се правам паметен, туку како што ти пишуваш овде, така пишувам јас. Форум дали бил овај или некој таков, исто се фаќа. И таму се дискутира, и овде си дискутира. Со разлика што таму има фан база која директно учевствува на секој меч на ОТ, а овде е друга слика. Тоа не е тупање во гради. Мое мислење, а и на неколку други од овде, можеби има ИНДИРЕКТНО ВЛИЈАНИЕ. Никаде не викам дека ако некој пишува таму се сваќа здраво за готово и одма сите по тоа мислење ќе се водат. Ако мое мислење нема таму влијание, тогаш твоево мислење овде нема никакво влијание кога ќе видиш. Не ја гледам поентата зошто се нервираш и пишуваш на фан клуб, се убедуваш со други, дискутираш...Нели?

2. Друга работа, ако е фенси денес да си интернет навивач, себе не се гледам под тој статус. Го следам Јунајтед уште пред да почне оваа интернет ера која е сега. Сум се радувал на голови на Шерингам, Солскер, Кол, сум купувал во тоа време дресови, шалови. Е сега можеби не сум директен во тоа навивање зошто не сум бил на ОТ, но тоа е друг муабет. Не знам кои ти се критериумите при дефинирање на навиваич, интернет навивач...тоа ти е твој субјективен став така да не ме интересира искрено дали мислиш ти дека овде има такаречени фенси интернет навивачи.

3. За ова зборувам за секој пост што се обидуваш да го претвориш во сеир. Ако сакаш да влезиш во дискусија, биди конструктивен како што ти се обраќа другата страна.

4/5. Во мојот пост не те генарализирав тебе другар, сега ако се пронајде ти во тој сегмент тоа е твоја работа. Разгледај наназад и ќе видиш што зборувам.

Сигурно во времето кога САФ го превзел клубот кога имал бетер резултати од овие (секако, ако се иземе тогашниот состав кој не бил шампионски и наследениот шампионски тим на Мојс), таквите како тебе не би му дозволиле да работи човекот подолго од 1 година без некој позитивен резултат. На почетокот САФ јадел високи порази и клубот се наоѓал дури и во полоша состојба од кога го наследил, но следејќи го концептот на работа, вербата, дошло до резултати. Зошто да не добие Мојс исти третман, туку после 3 месеци одма да му се суди?? Повторувам уште еднаш. Промената е евидентна. Си замина највлијателната личност во клубот, инсипраторот на тимот, гениј во секоја смисла на зборот. Никој не вика овде дека Мојс=САФ. Мојс е потенцијал кој немал вакво искуство досега, но ако поседува квалитети треба да добие шанса. Нов залак е ова за него и му треба време да се навикне на оваа ситуација. Еве гледај пример Мурињо во Челзи со големи засилувања, не прикажува нешто кој знае какви резултати во моментов. Челзи лани со Ди Матео имаше подобри резултати на стартот кога ќе видиш.

Мислам дека треба да се стави крај на дискусијата, за да течи темава во вистинска насока, така да не сакам да ме реплицираш па да продолжеме да ги труеме останатите на темава со безвезе тематика.

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
За тоа колку "слабо" одиграа Клеверли и Џонс кажуваат следниве статистики.

Phil Jones Passes vs Spurs (86% Pass Accuracy) - Tom Cleverley Passes vs Spurs (88% Accuracy)

Стартови, Џонс 3/3 а Клевз 2/2.

Каде се дејствувал Клевз.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ne vika nisto loso filipsis, problemot e sto ni falese nekoj da ja zadrzi tookata, Jones ne e takov a Cleverly ne moze koga igra so takov igrac, vidovme i lani. Cleverley moze da igra so Carrick, so Giggs, so Anderson, so Scholes.. ne i so Jones.

Lesno ja gubevme topkata, toa bese problemot vcera.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.367
Поени од реакции
26.420
Каде се дејствувал Клевз.
Според истиов сајт Клеверли е 70-ти во Премиер лигата по собрани поени од играчите што играат во среден ред. И дури 296 од играчите што играат во топ 5 лигите во Европа.
http://www.squawka.com/football-player-rankings#performance-score#player-stats#english-barclays-premier-league|season-2013/2014#all-teams#midfielder#17#42#0#0#90#17/08/2013#01/12/2013#season#1#all-matches#total#desc

Сумарно, и статистиката покажува дека Клеверли не е фудбалер што заслужува да го носи дресот на Јунајтед, без разлика на прецизноста на додавањата, кои во 99% се или наназад или на страна веднаш до него.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.960
Поени од реакции
11.811
Кога такозвани плеј враќа топка назад во екипа каде се негува напаѓачки фудбал се е излишно.

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
Туку Андер вчера позитивно ме изненади, каков пресинг вршеше, пасови, масови.. Плус и учествуваше при голот кога му ја зема на Иниеста и ја подаде до Сусаета.. (y)

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
И јас да играм ќе извадам 88% успешни подавања. Подавај ја на најблискиот, а ако нема таков, голманот е тука.

Абре чим нема течна игра не ме интересираат статистики. И 99,9998% да имале - џабе. Флуидност ни треба, флу-ид-но-ст. Да тече, да претекува. Тогаш се стасува и 3 гола негатива.

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
Да скратиме со муабетиве, значи ни треба нов Сколс.. :D

2

~2A

Гостин
Да скратиме со муабетиве, значи ни треба нов Сколс.. :D
Такви типови на играчи пропуштивме поради немоќноста против конкурентите. Замисли Галатасарај ни го зеде Снајдер, а за Модриќ ми е сТрам да пишам, кај можи да се споредуваме ние со Реал Мадрид на пазарот... :confused:

Член од
14 април 2012
Мислења
33.064
Поени од реакции
68.076
Манчестер Јунајтед купува играчи кои сакаат да дојдат во клубот.

На пример, да имаат 2 исти понуди од маса од Јунајтед и сличен клуб на Јунајтед, и тие да го одберат Јунајтед.

Клеверли прочитав на друго сајтче дека имал 93% успешни пасови. Ама, тоа неговото ширење раце во второ полувреме, кога беше сам на центар, доволно говори дека тие негови пасови не се пробивни, не отвараат акции.
Зборам, конкретно за мечот со Тотенхем...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Такви типови на играчи пропуштивме поради немоќноста против конкурентите. Замисли Галатасарај ни го зеде Снајдер, а за Модриќ ми е сТрам да пишам, кај можи да се споредуваме ние со Реал Мадрид на пазарот... :confused:
Таков Снајдер каков што го зедоа Турците, Манчестер да ми го плаќа 300,000 неделно негде, прва ќе пишам во темана "сте промениле ли некад клуб".

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Таков Снајдер каков што го зедоа Турците, Манчестер да ми го плаќа 300,000 неделно негде, прва ќе пишам во темана "сте промениле ли некад клуб".
A turcite vidovite se, pa da znaat kakov kje bide koga kje potpise za niv? :)
I Persi mozese da bide razocarauvanje, a zima visoka suma, i togas kje pisese u taa tema?

p.s. Ziak tebe posle kje te citiram, neam sea mnogu vreme, ne se sekiraj :D
--- надополнето: 2 декември 2013 во 19:05 ---
greska u cekori, ne te sfativ ubavo, izvini :D

2

~2A

Гостин
Манчестер Јунајтед не е во финансиска криза колку што знам.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.064
Поени од реакции
68.076
A turcite vidovite se, pa da znaat kakov kje bide koga kje potpise za niv? :)
I Persi mozese da bide razocarauvanje, a zima visoka suma, i togas kje pisese u taa tema?

p.s. Ziak tebe posle kje te citiram, neam sea mnogu vreme, ne se sekiraj :D
--- надополнето: 2 декември 2013 во 19:05 ---
greska u cekori, ne te sfativ ubavo, izvini :D

Ван Перси дојде кај нас како напаѓач кој даде 30+ гола.
Снајдер не играше во Интер скоро пола сезона пред да потпише за Галатасарај.
Тоа беше разликата.

Kajgana Shop

На врв Bottom