[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако се охрабрам еден ден, ти и Хенк ќе бидете први. :)

Дај бе банирај ја. :icon_lol:
Не бе остај ја неможе да се помири дека помладо од неа изгледам, чат пат и со малоно не мешаат :ROFLMAO:

%naked%

born to be wild
Член од
28 мај 2013
Мислења
550
Поени од реакции
1.480
Устај улица, идам!

Кајгана администрација лично-персонален дегустатор. Ама не си у Струмица нели.. :(
Јас од Струмица не мрдам:Pтуку касно палеш за Цезар... ојде нема шо да закачеш:(

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Мојата Цезар салата, ве молам задржете ги лигите :D
Морав да кажам дека ти завиѓам.
Сега цел форум мора да признае дека си вистински ШЕФ...
Chef de cuisine..:)

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
ти бе пријателе да не си мислеше дека грчка салата е на менито?
Дали ова ова твоето личи на нешто што се нарекува ЦЕЗАР САЛАТА ???:mad:
Прва и основна грешка-секогаш користи длабоки тањири...а за другото да не коментирам..парчиња кашкавал си наакал во салатата

Не пријателе мислев дека сарма е на менито.Ова моево може не личи на Џезар салата,дај ондак да ја видиме твојата?може и ќе гласам за тебе :pos:

F

FARANG

Гостин
ajde

--- надополнето: 1 декември 2013 во 11:40 ---
Една работа што неможам да ја сфатам за Цезар салатата во Македонија е зошто луге пробуваат од неа да направат шопска? Нема потреба од патлиџан, краставица и што ти не, цела фора е да се ужива марулата (Cos Letteuce /Romaine Lettuce). Мојата салата горе покрај марулата има сланина, рофитко јајце, кротони и два вида кашкавал - пармазан и . Сосот ми е домашен, маслиново, малце толчено лукче, бибер, живо јајце, мало лажиче мајонез и малку анчови (ова не ни мора).

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
ajde

Една работа што неможам да ја сфатам за Цезар салатата во Македонија е зошто луге пробуваат од неа да направат шопска? Нема потреба од патлиџан, краставица и што ти не, цела фора е да се ужива марулата (Cos Letteuce /Romaine Lettuce). Мојата салата горе покрај марулата има сланина, рофитко јајце, кротони и два вида кашкавал - пармазан и . Сосот ми е домашен, маслиново, малце толчено лукче, бибер, живо јајце, мало лажиче мајонез и малку анчови (ова не ни мора).
Ние тука попрости сме. :) Без разлика на оргиналниот рецепт, јас никогаш во ништо не би користела живо јајце. Како што не ми оди цезар со сланина наместо пилешко.

A

AnFem

Гостин
Јас пак не можам да си замислам цезар салата без маслинки и домат. Не ми е битен оригиналниот рецепт, мене така ми е послатко.

F

FARANG

Гостин
Ние тука попрости сме. :) Без разлика на оргиналниот рецепт, јас никогаш во ништо не би користела живо јајце. Како што не ми оди цезар со сланина наместо пилешко.

сланина/пилешко/ракови не прави некоја голема разлика добри се сите тие верзии. Сланина ми е најпросто и најлесно, мрзам да готвам работи што факаат саати а да спремам специјално пилешко за салата ми нема некоја логика, во ресторант друга работа. Патлиџан веќе го менува вкусот, тоа е исто ко да правиш шопска и да додадеш печурки.
--- надополнето: 1 декември 2013 во 12:03 ---
Јас пак не можам да си замислам цезар салата без маслинки и домат. Не ми е битен оригиналниот рецепт, мене така ми е послатко.

Па тоа не е веќе Цезар.. Тоа е АnFem салата ;)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Живо јајце е фенси, ама ни јас не сакам да користам, ризик јак е. Салмонела ин да хаус!
Сега ја правам салатава, немој да сте ја затвориле темава!

F

FARANG

Гостин
Живо јајце е фенси, ама ни јас не сакам да користам, ризик јак е. Салмонела ин да хаус!
Сега ја правам салатава, немој да сте ја затвориле темава!

Не е фенси поубаво си е ;). Овде се продаваат пастеризирани јајца :P

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ево колку садови требаат за да се изрази генијалната креативност. Да напоменам дека врвните кувари не мијат сами садови :D

Пучанството што ги изми садовите беше задоволно од вкусот, а Богами и јас. Сосот го направив од 12% крем од Здравје Радово и обичен мајонез, ставив четврт лажичка од оној „мајонез од лук“ (домача радња, чешниња лук во блендер со сол и маслиново) и ставив медитерански зачин.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Си доаѓа мажот и на Алтернатив Ф, гладен од работа и и вика: " Драга Ф, што ми имаш денес спремено?"

Алтернатив Ф, се качува на стол со раката кон далечината и како од пушка: "Рецитал".:ROFLMAO:

P.s Свака теби част! Ма браво, ма браво...! Ја устајем...

Значи ко го бива чоек, го бива за се. Дефинитивно имаш голем хикс фактор. Ај лавју Ф:love:

Kajgana Shop

На врв Bottom