[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

  • Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Ако се охрабрам еден ден, ти и Хенк ќе бидете први. :)

Дај бе банирај ја. :icon_lol:

Не бе остај ја неможе да се помири дека помладо од неа изгледам, чат пат и со малоно не мешаат :ROFLMAO:
 
Устај улица, идам!

Кајгана администрација лично-персонален дегустатор. Ама не си у Струмица нели.. :(
Јас од Струмица не мрдам:Pтуку касно палеш за Цезар... ојде нема шо да закачеш:(
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
Мојата Цезар салата, ве молам задржете ги лигите :D

Морав да кажам дека ти завиѓам.
Сега цел форум мора да признае дека си вистински ШЕФ...
Chef de cuisine..:)
 
ти бе пријателе да не си мислеше дека грчка салата е на менито?
Дали ова ова твоето личи на нешто што се нарекува ЦЕЗАР САЛАТА ???:mad:
Прва и основна грешка-секогаш користи длабоки тањири...а за другото да не коментирам..парчиња кашкавал си наакал во салатата


Не пријателе мислев дека сарма е на менито.Ова моево може не личи на Џезар салата,дај ондак да ја видиме твојата?може и ќе гласам за тебе :pos:
 
ajde




xeiivo.jpg






161n5me.jpg












nx3zls.jpg




2nixo5x.jpg






10z61vt.jpg

--- надополнето: 1 декември 2013 во 11:40 ---
Една работа што неможам да ја сфатам за Цезар салатата во Македонија е зошто луге пробуваат од неа да направат шопска? Нема потреба од патлиџан, краставица и што ти не, цела фора е да се ужива марулата (Cos Letteuce /Romaine Lettuce). Мојата салата горе покрај марулата има сланина, рофитко јајце, кротони и два вида кашкавал - пармазан и . Сосот ми е домашен, маслиново, малце толчено лукче, бибер, живо јајце, мало лажиче мајонез и малку анчови (ова не ни мора).
 
ajde

Една работа што неможам да ја сфатам за Цезар салатата во Македонија е зошто луге пробуваат од неа да направат шопска? Нема потреба од патлиџан, краставица и што ти не, цела фора е да се ужива марулата (Cos Letteuce /Romaine Lettuce). Мојата салата горе покрај марулата има сланина, рофитко јајце, кротони и два вида кашкавал - пармазан и . Сосот ми е домашен, маслиново, малце толчено лукче, бибер, живо јајце, мало лажиче мајонез и малку анчови (ова не ни мора).

Ние тука попрости сме. :) Без разлика на оргиналниот рецепт, јас никогаш во ништо не би користела живо јајце. Како што не ми оди цезар со сланина наместо пилешко.
 
Јас пак не можам да си замислам цезар салата без маслинки и домат. Не ми е битен оригиналниот рецепт, мене така ми е послатко.
 
Ние тука попрости сме. :) Без разлика на оргиналниот рецепт, јас никогаш во ништо не би користела живо јајце. Како што не ми оди цезар со сланина наместо пилешко.


сланина/пилешко/ракови не прави некоја голема разлика добри се сите тие верзии. Сланина ми е најпросто и најлесно, мрзам да готвам работи што факаат саати а да спремам специјално пилешко за салата ми нема некоја логика, во ресторант друга работа. Патлиџан веќе го менува вкусот, тоа е исто ко да правиш шопска и да додадеш печурки.
--- надополнето: 1 декември 2013 во 12:03 ---
Јас пак не можам да си замислам цезар салата без маслинки и домат. Не ми е битен оригиналниот рецепт, мене така ми е послатко.



Па тоа не е веќе Цезар.. Тоа е АnFem салата ;)
 
Ние тука попрости сме. :) Без разлика на оргиналниот рецепт, јас никогаш во ништо не би користела живо јајце. Како што не ми оди цезар со сланина наместо пилешко.
Живо јајце е фенси, ама ни јас не сакам да користам, ризик јак е. Салмонела ин да хаус!
Сега ја правам салатава, немој да сте ја затвориле темава!
 
Живо јајце е фенси, ама ни јас не сакам да користам, ризик јак е. Салмонела ин да хаус!
Сега ја правам салатава, немој да сте ја затвориле темава!



Не е фенси поубаво си е ;). Овде се продаваат пастеризирани јајца :P
 
Ево колку садови требаат за да се изрази генијалната креативност. Да напоменам дека врвните кувари не мијат сами садови :D
1399248_10152451334137846_1477889129_o.jpg


Пучанството што ги изми садовите беше задоволно од вкусот, а Богами и јас. Сосот го направив од 12% крем од Здравје Радово и обичен мајонез, ставив четврт лажичка од оној „мајонез од лук“ (домача радња, чешниња лук во блендер со сол и маслиново) и ставив медитерански зачин.
1401328_10152451334347846_200019347_o.jpg
 
Си доаѓа мажот и на Алтернатив Ф, гладен од работа и и вика: " Драга Ф, што ми имаш денес спремено?"

Алтернатив Ф, се качува на стол со раката кон далечината и како од пушка: "Рецитал".:ROFLMAO:

P.s Свака теби част! Ма браво, ма браво...! Ја устајем...

tumblr_m4zc1fMLux1rwcc6bo1_500.gif


Значи ко го бива чоек, го бива за се. Дефинитивно имаш голем хикс фактор. Ај лавју Ф:love:
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom