Овде не паркирај - Пајакот носи

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Еве и овде,за повеќе членови прочитаат,што одат на „БУВЉАК“ во петок и вторник,
Пази друг ден може да оставиш тука кола на раат - жива душа нема,не па пајак,
но види ги сликиве што прават пајаците рано од 6,30 - 830 таму под Калето - печалатPicture 1045.jpg.тоа сме ние и мислиме на вас.Picture 1046.jpg пајак СК.
колата може да си ја земете секој ден - откако ќе ја платите глобата
(бар да им текне по едно кафе да дадат додека се спремаат документите и казните)

Пред некој ден забележав пајак во Автокоманда, собираше една кола паркирана на тротоарот кај билетарата на ЈСП.
До сега не сум сретнал пајак во Автокоманда, а нон стоп има паркирано коли.
Од кога почнале да собираат и таму ? Или некој ги повикал зашто колата со предните гуми зафаќаше зелена површина...
Да не прават и таму зонско ? :D

пред ЈСП,целиот тротоар е со коли паркирани,
пред Алкалоид сета должина на велосипедската патека е со коли од фабриката,
пред Кока-кола улицата и тесниот тротоар се фатени со коли,
но никој не ги закача со години иако е полициската станица каршија ним и се гледа.

Знам Анчо, секој ден поминувам таму.
И јас мислев дека никој не ги закача и јас слободно си ја оставав колата таму, но баш се изненадив кога го видов пајакот.

Ме интересира дали и друг забележал пајак на истото место, или како што споменав погоре повикан е од некого, поради тоа што колата беше непрописно паркирана ?

Знам Анчо, секој ден поминувам таму.
И јас мислев дека никој не ги закача и јас слободно си ја оставав колата таму, но баш се изненадив кога го видов пајакот.

Ме интересира дали и друг забележал пајак на истото место, или како што споменав погоре повикан е од некого, поради тоа што колата беше непрописно паркирана ?
сигурно е повикан нарочно (можеби и од некој што го познава газдата на колата)
македонска работа,
инаку и јас таму многу пати сум паркирал,најчесто позади сендвичарите.
па непрописно се и низ главната улица во Автокоманда,дури годинава ја обележава едната страна за паркирање,па под надвозникот кај моторџиите и тие бифиња,стално е со коли заватено и тротоар и вел.патеки и никогаш не доаѓал пајак.
Но она кај Алкалоид е врв, така е од кога паметам бар 40 години така се паркира.
и кога би викнал пајак не верувам дека ќе дојде тука.

Се извинувам но ќе се умешам во вашиов муабет околу тоа дали е прекршок да се паркира на тротоар
Според Законот за безбедност на соб.... е забрането да се паркира на тротоар, но е оставена можност да општините на поедини тротоари дозволат паркирање со тоа да за пешаците остават 1,6 метри ширина
Такви услови постојат кај Алкалоид, но нашиве општински лешинари таму не ставаат табла дека тука е дозволено паркирање зато што сакаат што повеќе да „ стопанисуваат “ со пајаците
Значи возило паркирано на такво место, прави прекршок, но не преставува непосредна опасност или пречка за сообраќајот бидејќи општината можела да дозволи но не дозволила паркирање. Значи полицијата може само да го казни возачот но не и да нареди подигање со пајак.
Ова го следев во Хрватска и таму нивниот Уставен суд пресуди дека возила кои се паркирани на тротоар, можат да се казнуваат но не можат да се дигаат со пајак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom