Lord of the Rings трилогијата + Хобитот

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Добро секој различно преферира затоа и предупредив за тие што не сакаат спојлери. Мене не ми пречи пошто знам од книгата одприлика што да очекувам од филмовите.

Во принцип гледам трејлери само за блокбастери, од нив го гледам степенот на продукција и ефекти. И онака во блокбастерите приказната е во втор план па нема што да ми "расипе".

Уште месец дена. (y)

Член од
17 ноември 2013
Мислења
15
Поени од реакции
1
Уште месец дена до премиерата, уште половина година до првиот торент со убава снимка :/

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Идеме у кино бе! Нормално ако не се дебилни па да го даваат по 2 месеци како лани.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
^ Ептен јако :)

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Идеме у кино бе! Нормално ако не се дебилни па да го даваат по 2 месеци како лани.

Сега за сега има најава за во Синеплекс, но и лани беше исто па го откажаа на два дена пред премиерата. Кусо нека е тоа 3Д, сакам да си го гледам филмот како цел нормален свет, не да чекам 6 месеци за да можам да го украдам.

Само преводов ми е малку google translate. Пустошот? Лејктаун? :confused:

Член од
17 ноември 2013
Мислења
15
Поени од реакции
1
Сега за сега има најава за во Синеплекс, но и лани беше исто па го откажаа на два дена пред премиерата. Кусо нека е тоа 3Д, сакам да си го гледам филмот како цел нормален свет, не да чекам 6 месеци за да можам да го украдам.

Само преводов ми е малку google translate. Пустошот? Лејктаун? :confused:
Така е стално.. кратат од филмовите по многу. Така беше и за LOTR кога не прикажаја дури и 40мин :/

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Како мислиш не прикажаа 40 мин за LotR? Има 2 верзии Theatrical Cut и Extended Edition. Првата се прикажува по кина а втората излегува на DVD/Blu-ray по неколку месеци. Вака е за повеќето филмови.

Член од
17 ноември 2013
Мислења
15
Поени од реакции
1
Како мислиш не прикажаа 40 мин за LotR? Има 2 верзии Theatrical Cut и Extended Edition. Првата се прикажува по кина а втората излегува на DVD/Blu-ray по неколку месеци. Вака е за повеќето филмови.
Па имам другарче што беше на кино во Мексико ако не се лажам и незнам точно кој дел го скратија за 40 минути :/

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Го кратат, море џелатот рацете да му ги скратит на тој таја, мајмуни мајмуносани у даби пусти кукале даБИ!! :mad::D

Член од
22 јануари 2013
Мислења
481
Поени од реакции
671
Ако кажам дека сум ги гледала повеќе од 10 пати, ќе ви стане јасно колку ги обожавам 3-те делови на Господарот на прстените?

-Многу ми се свиѓа поставата од актери ... не ми се верува колку добро се избрани, колку секој најмногу си одговара на својата улога и колку најдобро глумат!
-Иако е некаква фантазија, ептен реално изгледа се` ... не е пренатрупан со некои незамисливи сцени ... т.е. можеби има и по некоја таква, ама тоа воопшто не се приметува додека се гледа филмот.
-Многу ми се свиѓа и тоа што се опфатени повеќе теми ... има добро прикажани војни (срце ми се кине на секое гледање), љубовни моменти, доловено е другарството какво што би требало да е, фамилијарни љубови и нељубови :))) итн итн итн.
-Општо без здив ме остава секогаш целата таа борба на тоа големо зло против доброто ... тоа е секојдневна работа, само поинаку прикажана, па токму затоа толку ме фасцинира филмот ... неповторлив е и ќе го гледам уште мал милион пати!:vozbud:

Такоџе. Го обожавам и уште 100 пати да го гледам нема да ми здосади! :))))) Хаха орките, закон! Плус на Liv Tyler како и лежи улогата... чудо. Се си е на место.

Kajgana Shop

На врв Bottom