Нови игри

Член од
29 март 2013
Мислења
4.649
Поени од реакции
4.490
Зоштооооооооооо вакви прашања?

Јас ништо митско не видов у АоЕ. Објаснувања низ нетов нема теорија да барам.
Кажи ми што е митско у АоЕ?

АоМ имаш Киклопи, Змејови, Медузи, Колосуси, Летечи коњи, Минотаури, Кентаури, Богови кои као демек припаѓаат на Грчка, Египетска и Нордска митологија, оди докажи дека постоеле. Спомениците не се важат.

Да не продожувам ниту ја, ниту дискусијава.

Па за тоа е мит бре, не мора да бидат докажани за да бидат мит, шо е мит... ?
"Мит" е грчки збор што значи раскажување, претставува склоп од еден или повеќе симболи ставени во форма за искажување на расказ. Митот претставува приказна за јунаци богови и херои, митот ја претставува културата на еден народ исполнет со најразлични суштества, богови и магии од страна на народот во една култура- по некоја си дефиниција.;)

А ова баш сето го има во АоМ.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.070
Па за тоа е мит бре, не мора да бидат докажани за да бидат мит, шо е мит... ?
"Мит" е грчки збор што значи раскажување, претставува склоп од еден или повеќе симболи ставени во форма за искажување на расказ. Митот претставува приказна за јунаци богови и херои, митот ја претставува културата на еден народ исполнет со најразлични суштества, богови и магии од страна на народот во една култура- по некоја си дефиниција.;)
А ова баш сето го има во АоМ.

Ти набројав митски суштества и ствари што ги има у АоМ, односно ти дадов пример, а не објаснување за нешто митско. Ти праша зошто нема ништо во АоЕ од АоМ. Ја ти реков дека никогаш ништо митско нема у АоЕ, ти ме прашуеш, а што е митско?

Многу контрираш, да мислев дека брат ми има акаунт на кајгана, ќе си помислев тој е.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.649
Поени од реакции
4.490
Ти набројав митски суштества и ствари што ги има у АоМ, односно ти дадов пример, а не објаснување за нешто митско. Ти праша зошто нема ништо во АоЕ од АоМ. Ја ти реков дека никогаш ништо митско нема у АоЕ, ти ме прашуеш, а што е митско?

Многу контрираш, да мислев дека брат ми има акаунт на кајгана, ќе си помислев тој е.

Изгледа не се разбравме.;) на првиата реплика шо ти ја дадов, коа реков оти нема ништо ново од АоМ, мислев за АоМ2 или нешто слично поново, не сакав да правам споредба со АоЕ.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.070
Изгледа не се разбравме.;) на првиата реплика шо ти ја дадов, коа реков оти нема ништо ново од АоМ, мислев за АоМ2 или нешто слично поново, не сакав да правам споредба со АоЕ.

Тоа е веќе друга работа, не сум те разбрал јас.
Моја грешка.

Kajgana Shop

На врв Bottom