Sungerot Bob
Живеј го животот
Ќе ја земеш и ќе ја испиеш со вода или едноставно голтни ја..... од нејзе најбрзо поминува киселинатаА како се јаде семка од маслинка ?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе ја земеш и ќе ја испиеш со вода или едноставно голтни ја..... од нејзе најбрзо поминува киселинатаА како се јаде семка од маслинка ?
Таа терапија се примаше поради ензем на раката, не сум многу упатен во целава ситуација поради тоа што не ми се случува лично ни бидејќи се работи за некој кој ми е близок се решив да пишам во надеж да наидам на некој совет. Ензем на раката, прилично големо оштетување на кожата при што примаше инекции на секои 3 дена 2 недели, ова беше во фебруари оваа година, од почеток симптомите не беа толку значителни но со тек на време се влошија, симптомите кои што ги опишуваш е неномрално колку ги опишува симптомите што ги гледам, сите тие се присутни, е сега работата е што колку што знам колку што читав овие side effects се губеле со тек на време, но не можев да најдам некои совети за побивање на симптомите преку некој вид на терапија, се надевам малку појаснив, и јас сум во неверување, во шок од настаните кои се случуваат поради ова, така да извинете ако сум малку нејасен.
океј ти е пулсот. Не можеш да дишеш зошто плуќата ти е окупирана од мукозна течностМе фати овој вирусот грло ме бели малаксан сум све живо ме боли и земав да мерам притисок пошто некако тешко земам здив и притисокот не ми е качен туку пулсот ми е околу 92-3.Нормално е вакво нешто или????ако знае некој ако имал слични пробл.нека каже одма
Два дена веке имам ај да не речам болка ама мака тешкотија во пределот на градите со расположеније сум нула као да ми трне левата рака све нешто негативни мисли дали сум анксиозен аман веке има некој со слични симптоми?
Цигарите како влијаат на притисокот?
Е ќе си намалиш цигарите, ако ги пушиш многуЗавчера случајно го мерев притисокот, моиве дома мереа, па си викам ај и ја, пред тоа не се сеќавам дека сум го мерел и оп искочи висок, 150 со 70А јас се осеќам најнормално, никакви главоболки такви сл. работи.
И вчера отидов на лекар, докторска рука да измери, да чујам мислење, ми мереше и он, и ми покажа 160 со 70, и дијагноза да испијам аналгин и две апчиња Б6 па за два саата пак да отидам да го измери. И отидов и пак исто, и ми кажа и срцето дека ми е убрзано
И ми вика ако осетиш болка во гради или трнење на лева рака, викај брза помош, тој за инфаркт почна да ме спрема .Ова го пишувам со мали букви зошто се надевам дека нема гробарот од погоре да го прочита тоа со трнењето па да се извади од памет. Тоа у спојлери мојлери не знам како се става
Па од таму отидов на специјалист, кај него притисокот 150 со 60, ми го слушаше и срцето, и ми вика најнормално ти работи, пулсот некаде 84-85 што е добро
И ми препиша апчиња, ЕНАП, со баба ми што е постара од мене 40 и кусур години пиеме исти апчиња, она од 20 јас од 5мгИ по едно у ден да пијам, и веќе втор ден пијам
И во понеделник треба да одам пак кај него, па може ќе треба и лабароториски испитувањаа...
И негде накај 19ч се напив апче, и пред 1 саат мерев, ми беше 120 со 60, што е океј.
Дајте кажете некои билки, нешто природно, да не се трујам со апови, малечко сум уште
Или да ја барам баба Рада
Цигарите како влијаат на притисокот?
Никотинот го зголемува крвниот притисок, и ја зголемува работата на срцето, со што артериите имаат намалена функција..Можеш да почуствуваш и замор, слаба енергија..Ако можеш откажи ги![]()
Е ќе си намалиш цигарите, ако ги пушиш многуСолена храна гледај што помалце, ако веќе ептен си љубител, купи си од онаа калиумова сол во тинекс што ја има, во бел цилиндар е, ај утре ќе ти ја сликам
Маслиново масло користи барем во салата, пиј јогурт, тоа експресно снижува притисок. Лук исто така веднаш намалува притисок, гледај да слушаш музика исто колку што можеш повеќе ама од онаа chillout, на sky.fm си имаш таков канал.
Јас патам од спротивното и ти ги кажувам работите мене што ми се „забранети“, највисок што сум постигнала ми е 90 со 60, ако се напијам јогурт заспивам по 5 мин![]()
Е ќе си намалиш цигарите, ако ги пушиш многуСолена храна гледај што помалце, ако веќе ептен си љубител, купи си од онаа калиумова сол во тинекс што ја има, во бел цилиндар е, ај утре ќе ти ја сликам
Маслиново масло користи барем во салата, пиј јогурт, тоа експресно снижува притисок. Лук исто така веднаш намалува притисок, гледај да слушаш музика исто колку што можеш повеќе ама од онаа chillout, на sky.fm си имаш таков канал.
Јас патам од спротивното и ти ги кажувам работите мене што ми се „забранети“, највисок што сум постигнала ми е 90 со 60, ако се напијам јогурт заспивам по 5 мин![]()
Па може симптоми не чувствуваш, поотпорен си, но не значи дека тоа е добро, зошто му штети на организамот, го преоптоварува. Имам комшија што живее со 170Пред да го измерам притисокот пушев една кутија дневно
Јас премногу конзумирав кока кола, во денот сигурно барем пола литро ќе се напијам, а вечерта пред да го мерам, литро ипол испив, до 4 саат сабаје се вртев у кревет, може и тоа е една од причините за високиот притисок. Секој ден кока кола, чат пат некое кафе јако ќе се убаци, и на крај џоа Елена Велевска ќе пеам
Кај што бев кај тој специјалистот ми го кажа истото, солено и кофеин да избегнуам.
Ова за јогурт не сум знаел, а лук не поднесувам, а тоа за музиката ќе го праксирам
Едниот доктор ми вика пиј Б6, го прашувам специјалистов, ми вика, ако веруваш у тоа пиј, и сеа на кој да верувам?
И чудно е кај мене што, ми викаат не може на таков притисок да не чуствуваш некоја болка, а освен во вратот, кој мислам дека ме боли цел живот, друго стварно ништо не чуствувам.
а што е полошо, да имаш висок или низок?![]()