[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Процедурално прашање, Оти јас ко победив на натпреварот (море два да не беа??) не поставив задача за готвење ?? Зошто ми беше мене ускратено тоа елементарно човечко право? Зарем и ние што сме паметни убави секси начитани елоквентни бистри духовити, ентелигентни, вредни ...не сме луѓе??

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Процедурално прашање, Оти јас ко победив на натпреварот (море два да не беа??) не поставив задача за готвење ?? Зошто ми беше мене ускратено тоа елементарно човечко право? Зарем и ние што сме паметни убави секси начитани елоквентни бистри духовити, ентелигентни, вредни ...не сме луѓе??
Правилото за победникот да клаи нов рецепт за готвење следната недела беше воведено подоцна во натпреварот. Ти кога тепаше, тоа правило уште го немаше. Ајде сега Летко, готви Цезар салата, тепај и турај рецепт за готвење.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Епа стварно не сте фер ,јас љупев компири ,пржев ,декорирав и сеа седнувам да ги ставам сликите гледам не е помфрит:(:mad:
Сликај и чувај ги сликите. Кад тад, ќе дојде помфритот на ред. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
РЕЦЕПТ ЗА ОВАА НЕДЕЛА ЦЕЗАР САЛАТА

80 грама Зелена салат
100 грама Мајонез
60 грама Пилешко
1 кришка леб
20 грама Краставица
30 грама Домат
30 грама Блага павлака
20 милилитри Brandy
Црн пипер
зачин
Магдонос
Оцет
Маслиново масло

Исецкајте ја зелената салата и сервирајте во длабока чинија. Пилешкото филе исечете го на коцки и ставете во тава со загреано масло да се пржи. Потоа се промешува, па се зачинува со вегета и црн пипер. Кога ќе се пропржи пилешкото, извадете го на чинија и го оставете да се олади.
Лебот го исецкајте го на коцки и него го стваете го во тавата каде што се пржеше пилешкото, за да се пропржи. Промешајте и веднаш штом ќе се пропржат коцките леб извадетеги на чинија и оставете да се оладат. Краставицата и доматот исецкани на коцки ставете ги во садот. Во садот додадете го испрженото пилешко на коцки и испржените коцки леб. Состојќите ги промешувате и додадете ги врз зелената салата.
Мајонезот го ставете го во подлабок сад. Во садот ги додадете го оцетот, благата павлака и коњакот. Зачинете со црн пипер, исечкан магдонос и убаво промешајте за состојките да се изедначат. Со сосот прелијте ја салатата. На крајот декорирајте со малку исечкан магдонос.

Не ми штима некако овој рецепт...Поточно во грамажата на состојките, вика 60 грама пилешко треба...Според мене салата без 200-250 грама пилешко не би идело, а ако правиме за мало маченце тогаш може 60 грама пилешко да ставиме како што пишува тука...И одозгора обавезно иде пармезан или рендан кашкавал на ваквата салата...
Мора ли стриктно до овој рецепт да се држиме?

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Не. Ова ти е основа. Ти како сакаш модифицирај го. Јас на пример друг сос и ставам на цезар салатата.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Еве и едно сликче да ставиме за да заличи темава :)

Цезар салатата секој може да додаде или одземе состојки од базичниот рецепт. За сосот исто така. Па повелете да видиме кој како ќе ја направи.

W

Werther

Гостин
Циге го нема оваа недела ќе готвиме Помфрит.
Постапката верувам сите ја знаете, ви требаат компири кои ќе ги измиете, излупите, исечете по желба и ќе ги ставите во врел зејтин да се испржат. Може да додадете сирење, кечап и мајонез, може и ништо да не додавате.

Зима е време е за вишок калории!!!

@iluminus; смени наслов.
Леле, види ја !!!

Помфрит без @Омер el Faruk ^^ !!!???

Омер ага, укључи се овде, покажи кој е мајсторот.

C

cige

Гостин
Не ми штима некако овој рецепт...Поточно во грамажата на состојките, вика 60 грама пилешко треба...Според мене салата без 200-250 грама пилешко не би идело, а ако правиме за мало маченце тогаш може 60 грама пилешко да ставиме како што пишува тука...И одозгора обавезно иде пармезан или рендан кашкавал на ваквата салата...
Мора ли стриктно до овој рецепт да се држиме?
Битно е да употребиш марула, крутони(кубети), пармезан и пилешки стек, и плус нешто од себе. А од што колку ќе ставиш, и тоа е по свој вкус.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Еве и едно сликче да ставиме за да заличи темава :)
Цезар салатата секој може да додаде или одземе состојки од базичниот рецепт. За сосот исто така. Па повелете да видиме кој како ќе ја направи.
Ама еј АЛО, чекајте... нели беше правило победникот да кажи шо е следно? :гик:
Уште неам победено ама според институтот Павел Шител сум во ОГРОмна предност :pos::facepalm:

R

Rigel Kent

Гостин
Уште неам победено ама според институтот Павел Шител сум во ОГРОмна предност :pos::facepalm:
Николче се збуна нешто :D , cige беше прогласен за победник по онаа лакрдија со Дивајдер , затоа тој предложува рецепт на неделата . Тој што ќе победи во гласањето на Шпагети Карбонара ќе предложи рецепт по оваа недела.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Море дете шо се буниш. Од кога ќе те прогласат за победник тогаш ти рецепт ќе клаиш. Оваа недела победникот од минатата става рецепт. Ти за наредната недела мисли му што ќе ни туриш за готвење...

Kajgana Shop

На врв Bottom