Нека проба некој да ме силува, во друштво на една мушкарчина, која спие до мене. Таа мушкарчина е праведна, ќе рипне за било која девојка о обид на силување. Анархо општествто ќе биде составено од многу такви праведни мушкарчини, па тек тогаш. што вика Шкорпи, ќе размисли некој дали ќе силува некоја девојка. Освен тоа, ова го имаме многу пати спомнувано во темава, кога би дошло до анархистичко општество, тоа значи дека врие од свесни индивидуи, во спротивно нема будење и еманципирање.
Интересен став.Ама мора да те демантирам.Прво кога веќе збориме за тоа,најсигурно ќе биде дека малолетни ќе бидат силувани а тоа е педофилија,педофилијата како и самиот процес на силување е тешка ментална болест на мозокот како што е хомосексоалноста која до 1973 се сметаше како таква па под икс фактори не се смета веќе,како што е содомонијата уште потешко ментално заболување,и на крај некрофилијата.Зборот ми е,луѓето со овие заболувања не размислуваат дали до тебе спие мушкарчина,супермен,бетмен или спајдермен.За нив нема физичка бариера,нема ни за оние што не се таквии,пресметливи (како мене,тебе,Адреј Брејвик) а не па за нив што сеедно им е дали се живи или не а не па ли дали Супермен спие до тебе.Друго тие свесни индивидуи како ќе ме убедат мене пример и останатите ЛУДАЦИ на некое организирање,зошто да не крадам,силувам,убивам и така натаму кога нема кој да ми суди и да ме допре во истото ? ова е малце глупо искрено што збориме ама ајде.. да се дискутира нешто.. иако мислам дека ова се аксиоми,што викаше професорот по безбедност,овие работи не се множат..
--- надополнето: 27 ноември 2013 во 02:17 ---
Анархија и
хаос во иста реченица - и веднаш коефициентот на валидност кои твоите мислења за темава го содржат паѓа на нула.
Болдот - А модерниот систем на владење и водење на едно општество со магично стапче да не го вовела Сината Кума Самовила?
...
Зошто бе луѓе? Зошто!? Дај прочитај нешто валидно за анархијата, не ми цитирај "професори" кои потат муда за сатанизам во анархијата (од се со кое можеле да ја поврзат!)
Па анархијата ти е претпоставка дека опшеството нема да влезе во хаос и дека се ќе биде супер само нема да има закони,тоа треба да си најретадираниот човек во историјата на човешството да мислиш дека опшеството без закони ќе функционира исто.Остај ги сеа на страна твоите желби за интелегенција,што сакаш да кажеш со последново со системот ?не разбирам каква врска има тоа со анархијата..