Анархија

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
И јас очекував подобро, штета сум те преценила.
Обострана е штетата.

Улетуваш на една тема, и кажуваш дека некои таму врска немаат од ништо, оти ти така си сметаш.
Притоа, не нудиш алтернативни или подобри решенија од оние кои ги понудиле.

Прво какво е тоа улетување, де кажи, ако не па да нхе се замарам да дискутирам само јас улетувам, еднаш во подфорум здравје па сега тука??

Ако твојот идеал (кој не е задолжително да го имаш, секако), е исмевање на нешто кое ниту го знаеш, ниту го познаваш, ниту па нудиш нешто подобро од него, ти навистина имаш проблем.
Мојот идеал е моја приватност, ама исмевање зарем се тие алтернативи кои ти не ги гледаш.

Не мораш да признаеш дека имаш проблем, сите толку лесно да си го отвораа душите,
Имам(в) проблем, болен зависник сум од цигари, склон сум кон перфекционизам кофеинска(од 7-13 кафиња на едно утринско и киај 18 часот второ) зависност која ја победив и самодовербата ми е сега поголема од кулата на Ајфел;) .

Ама без советодавци ги победив пороците.

Всушност

немаше да има потреба од советодавната психологија

И нема, вие имате поголема потреба отколку "пациентите".

башка сите ќе живеевме среќно, весело и безгрижно
Па така е зарем, не гледаш, дури и бродови имаме на непловна река.
Додека е вмбло на власт сите сме среќни и безгрижни и вечни булетпруф оптимисти посаебно последниве две.

Еве и да ти појаснам, прочитај 10 пати ова е потешко од учебниците за Психологија и теорија на личност.

Драги пријатели таканаречени Анархисти(и проанархистички настроени), јас би сакал навистина да ви кажам зошто не сум како вас.</p>
<p><br /></p>
<p>Имено, ако е точно вашето тврдење дека Државата и системот моментално е штетен(војни завери со вирусии и полу човексвиња крава убер солјер, читање мисли бууу) и дека се врши негативна селекција или како што би рекол некој се создала државата(и правилата на игра) од луѓе кои физички не можеле да си обезбедат опстанок, епа тогаш зошто вие се однесувате како паразит на системот а не вирус??

<p>Зошто да<span style="font-weight: bold"> ако сте способни не се самоорганизирате</span>(хехе самоорганизирање) и не ги искористите(заедно) истите механизми на тој систем, за да заавладеете со него т.е да бидете власт(сеедно дали првен во сенка а потоа и) де факто и де јуре?

Ете затоа не сум како вас пријатели анархисти, бидејќи ако досега наместо графити,панк и трева заземавте директорски, минестерски и сл позиции и капитал тогаш и системот ќе беше среден.

Овој систем само сопствените механизми ќе го сменат или сакате да се самоорганизираме и да го ремоделираме по вкус кој ни(ви) одговара?

Значи не сум како вас бидејќи вие не сте како мене.
--- надополнето: 22 јуни 2013 во 16:25 ---
Откако умре анархизмот и сите филозофирања поврзани, откако сите си направија харакири (или се напија солна киселина, се џитнаа низ тераса или си ги пресекоа вените разочарани од помислата дека Hiryu не ги брани повеќе) затворете ја темава. Залудно стои веќе кога нема кој да го подржува тоа.
Аха.

Raziel модерирај малку дека повеќе Hiryu е предмет на темата отколку анархија.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Драги пријатели таканаречени Анархисти(и проанархистички настроени), јас би сакал навистина да ви кажам зошто не сум како вас.
Ете затоа не сум како вас пријатели анархисти
Значи не сум како вас бидејќи вие не сте како мене.
Raziel модерирај малку дека повеќе Hiryu е предмет на темата отколку анархија.
:)
Hiryu се наметнал како предмет на темата. Како сведок. На одбраната и било должност да го дискредитира сведокот со сите дозволиви средства. Во духот на темата, дозволено е. Не се дозволени пцовки, навреди, ѓурултии и палавштини. Такви немаше. Квит сте, доволно е.
Вратете се на Чијапас.

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
:)
Вратете се на Чијапас
Да Чијапас(абе Махно бил бољи ама ај), место на познатиот суБкоманданте Маркос и неговите починати колеги, место во кое се водеше т.н LIC(конфликт со низок интензитет) и војна од четврта генерација т.е исто како 2001 во Р. Македонија така да биде појасно нема никаква разлика помеѓу тие "борци" во Чиапас и овие "борци" што беа де факто и де јуре терористи.

Во тој конфликт учествува главно НЕОБРАЗОВАНИ фармери кои на овој начин ги ибедија да ја отфрлат својата Влада,Држава која ги штитеше,лечеше и.т.н

водени од крволочни квазиинтелектуалци желни за моќ, контрола и кирвопролевање и затоа благодарение на "успехот" или пировата победа на т.н борци против репресијата на државата моментално поимот здравство(Јаљвно па и приватно) таму е непознат дури и забранет а резултатите од "успешноста" се

The rate of infant death for Chiapas is three times that of the national average, and nearly twice as many new mothers die in Oaxaca as in wealthier parts of the country. Tuberculosis has also emerged as a major problem
Дифтеријата како причина за смрт и колера исто така нема потреба да ги спомнувам, луѓето се "слободни" и се самоорганизираат а технолошкиот напредок им е на ниво на ќенефот пронајден во Крит.

Нормално е дека проста раја лесно се владее а таму владее страв, владеат болештини, девата умираат од каснување од инсекти или обична повреда се до суперинфекција, гангрена и смрт во агонија.

Колку е само добра "слободата" и моделот на Маркос, Педро и останатите.

Инаку државата Мексико е способна да ги уништи(колку да биде јасно) овие субверзивни групи но зошто кога кутрите и така се полумртви??

Најинтересен феномен е што овие т.н Анархисти наидоа на меѓународна поддршка под терминот меѓународна алудирам на поддршка од анархистивикендаши (АЉнарховикендаши=AnWeekод Англија,Франција,Грција,Шпанија ама никако тие да се преселат таму и да живеат и ДОЖИВЕАТ АПСОЛУТНА СЛОБОДА и ПРАВДА туку остануваат пак Грците во Грција, Шпанците во Шпанија, Србите одат во германија или Шведска исто и Македонците ама никој не оди барем да ја доживее за момент та апсолутна слобода од државата, сите остануваат намерно во робство човек би помислил мазохисти се.

Еве и Сомалија е добар пример, повелете таму зошто да не??

Секако во Чијапас ќарот од продажбата на наркотици како и од донации оди кај Маркос и пријателите(слично како и донациите за зајтгејс мувмент кои нели на филмот велат НЕЌАТ ПАРИ они сакаат само донации-исто како Црквите:icon_lol:) на офшор сметки дел, а дел повторно кај корпорациите од кои идат "доброволци" но не идат доктори, физичари, хемичари историчари туку идат ветерани од Ирак, Авганистан од Чеченија за ете да се борат бидејќи маркос и пријателите донеле одлука за експанзија-обрнете внимание ќе ја шират анархијата со оружје и се спремаат интензивно за на крај да Мексиканската Армија ги згази, уништи и понижи и сигурно "нема да завршат во парламент како нашиве борци за права".

Но како што кажав ова е конфликт класиран како погоре опишано што е а тоа значи неможете со сигурност да разликувате цивил од "борец за права" како што кај нас цивилите се евакуираа пред генералка на АРМ а на парафинска ракавица сите позитивни т.е пукале со оружје, и ова е една од причините зошто толку време Мексиканската Армија не ја ОСЛОБОДИ ТЕРИТОРИЈАТА, кога хипотетички би следела традиционална генералка знаат во Мексиканската Армија дека Маркос користи жив штит па ќе има многу цивили мртви што од друга страна уште толку ќе ги направи херои овие "ослободители" кои де факто си направија држава во држава.

Ајде на протести?

Или самит

Теретана(нема да има данок за државата)?

А за протест ОБАВЕ“ЗНО да бидете пристојно облечени.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Што викаше еден мој професор,некогаш додека студирав Безбедност,што ако нема власт и закони ? сите меѓу себе ќе се испоубиеме,испосилуваме,испокрадеме итн..

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Што викаше еден мој професор,некогаш додека студирав Безбедност,што ако нема власт и закони ? сите меѓу себе ќе се испоубиеме,испосилуваме,испокрадеме итн..

Гледам сите се испоубиле што живеат во племенски опркужувања каде не владеат закони како овде, него некои основни традиции само.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Гледам сите се испоубиле што живеат во племенски опркужувања каде не владеат закони како овде, него некои основни традиции само.
Кој друг ако не ме цитира шкорпионско.. шкорпионско не мешај сеа баба со жаба,не е исто да им дадеш слобода на 2 милиони и на 30,40 души.. замисли цел свет да биде анархија,нема влада,полиција,војска... светот има да стане поцрно место од пеколот :)

G

Geezer

Гостин

Сета среќа сега ништо не се случува од наведеново.
Утопија.

A

AnFem

Гостин
Кој друг ако не ме цитира шкорпионско.. шкорпионско не мешај сеа баба со жаба,не е исто да им дадеш слобода на 2 милиони и на 30,40 души.. замисли цел свет да биде анархија,нема влада,полиција,војска... светот има да стане поцрно место од пеколот :)
Ако така вика државата, така е!

Kajgana Shop

На врв Bottom