ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Сеа со тоа што го укинаа вториот колоквиум не би требало порано да заврши?

Исто ќе се завршува, пак испитите од зимскиот семестар ќе бидат околу 20 јануари, а од летниот средината на јуни.

Aj kolegi od Praven fakultet -Istorija na pravo literatura ?

Мислиш на книгите? Историја на право, прв, втор, трет и четврти дел (последниов се вика Државно-правна историја на Македонија, 6ти до 20ти век ми се чини).

Ако се направи трансфер од правен во Љубљана на Правен во Скопје на Јустинијан дали се признаваат положените предмети, дали има одреден период кога може да се направи трансфер и дали е можно да се земат две години во една?

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Едно прашање до постарите колеги: Обично кога се завршува со полагање во летен семестар? Знам дека негде јули, али дали почеток на јули или средина. Ми треба да знам за во врска со work & travel. :)

има сесија посебна за оние што идат у уса
језда и таа е за никаде завршуваш некаде околу ... 15 јуни онака
и после губиш уште 2 сесии
мн лошо

има сесија посебна за оние што идат у уса
језда и таа е за никаде завршуваш некаде околу ... 15 јуни онака
и после губиш уште 2 сесии
мн лошо

Абе ок, на ворк & травел можеш да одиш и на два месеци. А мене ми е во план се да си исчистам на време (сите 4 во јануари и сите 5 во јуни/јули). И после слободен да одам таму. Али голем прашалник е дали воопшто ќе одам, не зависи само од мене. :D

Ima nekoj ovde sto studira Master Megjunarodno Pravo , ako ima nekoj da go prasham nesto? :icon_mrgr:

pozz

Kolegi dali nekoj znae Administrativo pravo so se polaga zatoa sto vonreden student sum

Колеги може ли да ми кажете тие шо полагавте казнено право кај професор Tупанчевски како поминавте? Дали е премногу строг, што бара од прилика да се знае??

Колеги ве молам да ми кажете дали се пагаат прашања ВТОР колоквиум по филозофија, применета економика финансово и облигационо. фала
--- надополнето: 6 декември 2013 во 16:58 ---
Колеги ве молам да ми кажете дали се пагаат прашања ВТОР колоквиум по филозофија, применета економика финансово и облигационо. фала

луѓе... Ајде ако може некој од 5ти семестар да ми каже дали му ги отвара предметите у досие ?
Мене не ми отвара филозофија, ми вика дека не постојат податоци за студентот по избраниот предмет...
Што треба да значи ова? да не ми праат проблем да неможам да го полагам, мада ме имаше на список за прв колоквиум. Чаре некое ?

луѓе... Ајде ако може некој од 5ти семестар да ми каже дали му ги отвара предметите у досие ?
Мене не ми отвара филозофија, ми вика дека не постојат податоци за студентот по избраниот предмет...
Што треба да значи ова? да не ми праат проблем да неможам да го полагам, мада ме имаше на список за прв колоквиум. Чаре некое ?

На мене применета не ми ја отвара и истото ми го пишува, а и неам внесено поени по ниеден предмет од V семестар.Би требало да се среди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom