Windows Phone 8 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Со оглед на тоа што пред некоја година овај концепт го пробаа од Сони, и беше тотална пропаст. Не очекувајте вакво нешто во наредните 5 години :)

Алелуја! Сите го очекувавме ова со Windows 8, ама изгледа очекувавме премногу... :)

Не требаше да го прават windows RT, требаше оперативниов од телефониве да го стават и за таблети. Како што изиграа андроид и епл. При крајот на 2014/почеток 2015 би требало ова да биде достапно со windows phone 9.

Ајде да видиме што се знаеме за windows phone 8.1 апдејт

• Март - Јуни тие се тие месеци кога треба да го очекуваме апдејтот
  • Кортана - името на гласовниот асистент. Исто како siri & google now
  • Фајл менаџер
  • Инсталирање на апликации на СД картица
  • Центар за нотификации
  • Селектирање на повеќе tiles од home screen и правење на фолдери.
Тоа е тоа што би требало да го очекуваме од тој апдејт. Секако ќе има многу многу подобрувања но сега за сега тоа е што ни е битно.

Се шушка дека Мајкрософт ќе му исплати на Самсунг 1 билион доларчина за да продолжи со подршка на windows phone. Под тоа се подразбира издавање на повеќе модели а не само 1 како сега.

Мало потсетување, во времето на windows phone 7, Samsung беше најголем производител но кога дојде Нокиа самсунг буквално се откажа. Имаат само еден модел Samsung Ativ S.

Capture.png

Нов румор, дечково до сега има неколку точни информации.

- Според мене нема да има целосна промена од страна на Мајкрософт, него ќе им се даде највероватно поголема достапност на производителите.

Сепак ова е за 2015 година, има многуу време до тогаш

Ми рипнаа некои апдејти денес, ги инсталирав, појма неам што се :pos:
Некој друг со иста ситуација?
Нов румор, дечково до сега има неколку точни информации.

Ама има и доста погрешни :)
WPCentral имаа добра анализа зошто шушкањето за промена на корисничкиот интерфејс е многу малку веројатно и многу веројатно - глупост :)
http://www.wpcentral.com/stopping-rumor-mill-windows-phone-unique-ui

Како што и самите од Мајкрософт кажаа дека ќе има највероватно спој на windows phone и windows 8 rt ќе мора да има некакви промени. Неможе да остане исто во никој случај. Дали ќе бидат тоа драстични промени или само некој ситници останува да видиме.

И за windows phone 8 производителите бараа достапност за костумизација за оперативниот но таа дозвола не ја добија.

Како и да е, оваа генерација т.е наредниве 1,5 - 2 години не оечакувам некоја огромна промена.

Дечки имам некој проблем со вибер, не ми стигниваат нотификации ниту има звук дека ми пишал некој, наместено ми е во сетингс push notifications...реинсталирав и пак иста приказна. Ако знае некој нека пише. Поздрав

Дечки имам некој проблем со вибер, не ми стигниваат нотификации ниту има звук дека ми пишал некој, наместено ми е во сетингс push notifications...реинсталирав и пак иста приказна. Ако знае некој нека пише. Поздрав

И кај мене е исто незнам со к*р му е.. ако го штракам телефонот во моментот кога ми пишуват на вибер само тогаш ми ги покажува нотификации..

imam nokia lumia 520 i ne mozham da se najavam na xbox live mi kazhuva tamu nekoi sistemski greshki , shto e problemot >?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom