1
1292
Гостин
фала срце и јас те сакам <3 само знаеш што викам,фала богу има и ПОГОЛЕМИ ИДИОТИ ОД МЕНЕ..
Проучувајки те тебе, Американците би можеле да дојдат до идеалната формула за пропаганда.
Магднет си за такви глупости.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
фала срце и јас те сакам <3 само знаеш што викам,фала богу има и ПОГОЛЕМИ ИДИОТИ ОД МЕНЕ..
Проучувајки те тебе, Американците би можеле да дојдат до идеалната формула за пропаганда.
Магднет си за такви глупости.
Тоа што палат и гасат низ светот и никој од истиот тој свет неможе да им рече ЕЈ не треба да резултира со твој револт за навреда кон менејас те соочив со вистината,тебе те заболе глава па почна да навредуваш.Типично за овие ,,ебениве'' од Америка
![]()
Директното укажување не мора да го сфатиш како навреда. Работата е што толку си заслепен од приказните на Американците што дури секој нивен пораз го гледаш како победа. Никој тука не ја спори моќта на САД, ама „подвиткувањето опаш“ во Сирија да го наречеш победа е во најмала рака патетично.
Директното укажување не мора да го сфатиш како навреда. Работата е што толку си заслепен од приказните на Американците што дури секој нивен пораз го гледаш како победа. Никој тука не ја спори моќта на САД, ама „подвиткувањето опаш“ во Сирија да го наречеш победа е во најмала рака патетично.
Америка однесе една голема победа во Сирија!
Јас им посакувам уште многу такви големи победи!!!
После таквите големи победи,сигурен сум дека и ние ќе имаме ќар.
Како може да биде победа кога воопшто не ни интервенираа ? тоа што викаш дека на секој нивен пораз гледам како на победа е точно,знаеш ли зошто ? затоа што тоа е ,,пирова победа'' на нивните непријатели.Пример иако не би рекол баш ама нека биде Виетнам.Што му вреди на Виетнам сега што неговите деца се оболени од болести за кои медицината нема лек ни идеа како да ги лечи.Пример со детето-риба од Виетнам.Америка се смее секогаш.. на овој или оној начин..
сад и должи на кина 1.293.000.000.000 долари (1.293 милијарди долари). На јапонија 1,178
милијарди долари. Или вкупно кон сите држави 5,652 милијарди долари. Вкупниот долг на САД и кон државите и кон приватните кредитори (банките) е 16,066 милијарди долари или целосно 16,066,241,407,385 долари
Долгот само ќе расте и расте, а Кина само ќе си го зголемува % од долгот.
Ако на некој начин Сад банкротира или не е во можност да го враќа кредитот Кина ќе може слободно да си појде во Америка и да си ја присвои целата воена индустрија.
Единствена причина поради која Америка привидно се сеуште на врвот е поради тоа што тговијата со нафта се врши со долари. Затоа се и тие војни во Блискиот исток. Катар, Саудиска Арабија и неколку други сателити ја држат економската стабилност на САД.
Економски гледано Кина ја надмина Сад, а во следните 5-10 години подрачјето околу Кина, Иднокина, Индонезија, Јапонија, Индија ќе стане најразвиена област во целиот свет, како економски така и воено и технолошки.
сад и должи на кина 1.293.000.000.000 долари (1.293 милијарди долари). На јапонија 1,178
милијарди долари. Или вкупно кон сите држави 5,652 милијарди долари. Вкупниот долг на САД и кон државите и кон приватните кредитори (банките) е 16,066 милијарди долари или целосно 16,066,241,407,385 долари
Долгот само ќе расте и расте, а Кина само ќе си го зголемува % од долгот.
Ако на некој начин Сад банкротира или не е во можност да го враќа кредитот Кина ќе може слободно да си појде во Америка и да си ја присвои целата воена индустрија.
Единствена причина поради која Америка привидно се сеуште на врвот е поради тоа што тговијата со нафта се врши со долари. Затоа се и тие војни во Блискиот исток. Катар, Саудиска Арабија и неколку други сателити ја држат економската стабилност на САД.
Економски гледано Кина ја надмина Сад, а во следните 5-10 години подрачјето околу Кина, Иднокина, Индонезија, Јапонија, Индија ќе стане најразвиена област во целиот свет, како економски така и воено и технолошки.
Во право си,што е тука е,но сега ќе ти кажам нешто што го имам слушнато од еден мој пријател а поранешен разузнавач за Америка а ми имаше кажано ИЛИ СВЕТОТ ЌЕ ПРИФАТИ ЕДНА СВЕТСКА ВЛАДА ИЛИ ЌЕ ИМА ТРЕТА СВЕТСКА ВОЈНА.Што значи или формално-правно и писмено Америка(светските мочници) ќе го владеат светот или светот го чека апокалипса.Сакам и јас и он да сме грешка ама не сме,многу кои се бават со безбедноста го кажуваат истото.Америка не би се задолжувала толку а да нема план за тоа.Воено никој неможе со нив 1:1 ни Кина ни Русија,а и моментално уште се на врвот како најјака економија иако се прецизира дека Кина ќе ја стигне.Според она што го имам слушано на Кина се спрема лошо сценарио токму поради овие причини.Многу многу сакам да грешам ама мислам дека за човешството идат црни апокалиптични денови..
Најголемиот дел од долгот е кон домашни инвеститори, учеството на Кина е минимално, а Кинезиве не би купувале американски обврзници доколку не сметаат дека е тоа добра инвестиција.
![]()
Во право си,што е тука е,но сега ќе ти кажам нешто што го имам слушнато од еден мој пријател а поранешен разузнавач за Америка а ми имаше кажано ИЛИ СВЕТОТ ЌЕ ПРИФАТИ ЕДНА СВЕТСКА ВЛАДА ИЛИ ЌЕ ИМА ТРЕТА СВЕТСКА ВОЈНА.Што значи или формално-правно и писмено Америка(светските мочници) ќе го владеат светот или светот го чека апокалипса.Сакам и јас и он да сме грешка ама не сме,многу кои се бават со безбедноста го кажуваат истото.Америка не би се задолжувала толку а да нема план за тоа.Воено никој неможе со нив 1:1 ни Кина ни Русија,а и моментално уште се на врвот како најјака економија иако се прецизира дека Кина ќе ја стигне.Според она што го имам слушано на Кина се спрема лошо сценарио токму поради овие причини.Многу многу сакам да грешам ама мислам дека за човешството идат црни апокалиптични денови..
Види прво кои се тие приватни инвеститори. Американци се тие и види каде се се доверители тие приватни инвеститори. За тоа другиот дел глупостите што ги истресе не би ни коментирал, само за информација Јапонија е најзадолжена земја, многу повеќе од САД повеќе од 200% од нивниот БДП, па никој не го поставува прашањето дека ќе банкротира, а и да банкротира нема Кинезите да станат сопственици на Јапонија или на САД.Да престанат САД да си го плаќаат долгот целата светска економија ќе отиде во уште подлабока рецесија. Малку од малку да не се знаело економија.
Непостои рецесија на светската економија. Постои рецесија само кај одредени земји. Во случајов неплаќањето на долгот на САД кон Кина, воопшто нема да влијае врз економскта стабилност на Кина. Сепак ќе си останат ијладниците милијарди кои Сад ќе и го должи на Кина.
Нацистичка Германија еднаш рече дека нема да ги враќа кредитите, потоа си ги врати и тие од 1св војна и од 2 св. војна.
................