Дали светот може да ја победи Америка?

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
фала срце и јас те сакам <3 само знаеш што викам,фала богу има и ПОГОЛЕМИ ИДИОТИ ОД МЕНЕ..

Проучувајки те тебе, Американците би можеле да дојдат до идеалната формула за пропаганда.
Магднет си за такви глупости.

Проучувајки те тебе, Американците би можеле да дојдат до идеалната формула за пропаганда.
Магднет си за такви глупости.

Тоа што палат и гасат низ светот и никој од истиот тој свет неможе да им рече ЕЈ не треба да резултира со твој револт за навреда кон мене :) јас те соочив со вистината,тебе те заболе глава па почна да навредуваш.Типично за овие ,,ебениве'' од Америка :)

Тоа што палат и гасат низ светот и никој од истиот тој свет неможе да им рече ЕЈ не треба да резултира со твој револт за навреда кон мене :) јас те соочив со вистината,тебе те заболе глава па почна да навредуваш.Типично за овие ,,ебениве'' од Америка :)

Директното укажување не мора да го сфатиш како навреда. Работата е што толку си заслепен од приказните на Американците што дури секој нивен пораз го гледаш како победа. Никој тука не ја спори моќта на САД, ама „подвиткувањето опаш“ во Сирија да го наречеш победа е во најмала рака патетично.

Директното укажување не мора да го сфатиш како навреда. Работата е што толку си заслепен од приказните на Американците што дури секој нивен пораз го гледаш како победа. Никој тука не ја спори моќта на САД, ама „подвиткувањето опаш“ во Сирија да го наречеш победа е во најмала рака патетично.

Како може да биде победа кога воопшто не ни интервенираа ? тоа што викаш дека на секој нивен пораз гледам како на победа е точно,знаеш ли зошто ? затоа што тоа е ,,пирова победа'' на нивните непријатели.Пример иако не би рекол баш ама нека биде Виетнам.Што му вреди на Виетнам сега што неговите деца се оболени од болести за кои медицината нема лек ни идеа како да ги лечи.Пример со детето-риба од Виетнам.Америка се смее секогаш.. на овој или оној начин..

А што изгубија во Сирија ? Каде е тука поразот на американците ?
Ништо,ама баш ништо немаат изгубено.....Во најмала рака Асад остана без хемиското оружје без да мрднат со прст.
Ги боли нив уво и да победи Асад.Сирија е толку девастирана и изморена од оваа војна што и ако победи моќта ќе му биде многу помала и нема да биде веќе никаков фактор.
Асад и неговите се борат со цела сила за опстанок,а Амерот без да мрдне прст го има осакатено за во наредните 30 години да не може ни да прдне.

Америка однесе една голема победа во Сирија!
Јас им посакувам уште многу такви големи победи!!!

После таквите големи победи,сигурен сум дека и ние ќе имаме ќар.

Америка однесе една голема победа во Сирија!
Јас им посакувам уште многу такви големи победи!!!

После таквите големи победи,сигурен сум дека и ние ќе имаме ќар.

Што не мешаш нас????, дискутирај со аргументи, не е ова сега подфорум за спорт па да навиваме за едни или други. Некои се обидуваат да ја сватат глобалната политика. Инаку ако е за навивање јас сум за Бразил и во фудбал и во политика. :)

Што се однесува до Сирија интересно е што во позадина се случува, САД-С.Арабија ги влошија односите а истовремено се потпиша договор со Иран. Уште е рано но може ова да навести големи промени на Блискиот Исток. САД во Ирак ги донесоа шиитите на власт, во Сирија обратно ги поддржуваат сунитите. Можно е и да променат страна имајќи ги во предвид најновите случувања околу Иран и сунитите до крај да извисат, не би им било првпат такво нешто, а и Иран можеби сватил дека со неговиот антагонизам кон САД жртва стана Сирија.

Како може да биде победа кога воопшто не ни интервенираа ? тоа што викаш дека на секој нивен пораз гледам како на победа е точно,знаеш ли зошто ? затоа што тоа е ,,пирова победа'' на нивните непријатели.Пример иако не би рекол баш ама нека биде Виетнам.Што му вреди на Виетнам сега што неговите деца се оболени од болести за кои медицината нема лек ни идеа како да ги лечи.Пример со детето-риба од Виетнам.Америка се смее секогаш.. на овој или оној начин..

сад и должи на кина 1.293.000.000.000 долари (1.293 милијарди долари). На јапонија 1,178
милијарди долари. Или вкупно кон сите држави 5,652 милијарди долари. Вкупниот долг на САД и кон државите и кон приватните кредитори (банките) е 16,066 милијарди долари или целосно 16,066,241,407,385 долари
Долгот само ќе расте и расте, а Кина само ќе си го зголемува % од долгот.
Ако на некој начин Сад банкротира или не е во можност да го враќа кредитот Кина ќе може слободно да си појде во Америка и да си ја присвои целата воена индустрија.
Единствена причина поради која Америка привидно се сеуште на врвот е поради тоа што тговијата со нафта се врши со долари. Затоа се и тие војни во Блискиот исток. Катар, Саудиска Арабија и неколку други сателити ја држат економската стабилност на САД.
Економски гледано Кина ја надмина Сад, а во следните 5-10 години подрачјето околу Кина, Иднокина, Индонезија, Јапонија, Индија ќе стане најразвиена област во целиот свет, како економски така и воено и технолошки.

сад и должи на кина 1.293.000.000.000 долари (1.293 милијарди долари). На јапонија 1,178
милијарди долари. Или вкупно кон сите држави 5,652 милијарди долари. Вкупниот долг на САД и кон државите и кон приватните кредитори (банките) е 16,066 милијарди долари или целосно 16,066,241,407,385 долари
Ако на некој начин Сад банкротира или не е во можност да го враќа кредитот Кина ќе може слободно да си појде во Америка и да си ја присвои целата воена индустрија.
Единствена причина поради која Америка привидно се сеуште на врвот е поради тоа што тговијата со нафта се врши со долари. Затоа се и тие војни во Блискиот исток. Катар, Саудиска Арабија и неколку други сателити ја држат економската стабилност на САД.
Економски гледано Кина ја надмина Сад, а во следните 5-10 години подрачјето околу Кина, Иднокина, Индонезија, Јапонија, Индија ќе стане најразвиена област во целиот свет, како економски така и воено и технолошки.

Во право си,што е тука е,но сега ќе ти кажам нешто што го имам слушнато од еден мој пријател а поранешен разузнавач за Америка а ми имаше кажано ИЛИ СВЕТОТ ЌЕ ПРИФАТИ ЕДНА СВЕТСКА ВЛАДА ИЛИ ЌЕ ИМА ТРЕТА СВЕТСКА ВОЈНА.Што значи или формално-правно и писмено Америка(светските мочници) ќе го владеат светот или светот го чека апокалипса.Сакам и јас и он да сме грешка ама не сме,многу кои се бават со безбедноста го кажуваат истото.Америка не би се задолжувала толку а да нема план за тоа.Воено никој неможе со нив 1:1 ни Кина ни Русија,а и моментално уште се на врвот како најјака економија иако се прецизира дека Кина ќе ја стигне.Според она што го имам слушано на Кина се спрема лошо сценарио токму поради овие причини.Многу многу сакам да грешам ама мислам дека за човешството идат црни апокалиптични денови..

Види прво кои се тие приватни инвеститори. Американци се тие и види каде се се доверители тие приватни инвеститори. За тоа другиот дел глупостите што ги истресе не би ни коментирал, само за информација Јапонија е најзадолжена земја, многу повеќе од САД повеќе од 200% од нивниот БДП, па никој не го поставува прашањето дека ќе банкротира, а и да банкротира нема Кинезите да станат сопственици на Јапонија или на САД. :) Да престанат САД да си го плаќаат долгот целата светска економија ќе отиде во уште подлабока рецесија. Малку од малку да не се знаело економија.

Во право си,што е тука е,но сега ќе ти кажам нешто што го имам слушнато од еден мој пријател а поранешен разузнавач за Америка а ми имаше кажано ИЛИ СВЕТОТ ЌЕ ПРИФАТИ ЕДНА СВЕТСКА ВЛАДА ИЛИ ЌЕ ИМА ТРЕТА СВЕТСКА ВОЈНА.Што значи или формално-правно и писмено Америка(светските мочници) ќе го владеат светот или светот го чека апокалипса.Сакам и јас и он да сме грешка ама не сме,многу кои се бават со безбедноста го кажуваат истото.Америка не би се задолжувала толку а да нема план за тоа.Воено никој неможе со нив 1:1 ни Кина ни Русија,а и моментално уште се на врвот како најјака економија иако се прецизира дека Кина ќе ја стигне.Според она што го имам слушано на Кина се спрема лошо сценарио токму поради овие причини.Многу многу сакам да грешам ама мислам дека за човешството идат црни апокалиптични денови..

Русија може воено со нив, за некое време и Кина ќе може...

Но никогаш нема да се закачат големите сили директно(се додека разумни луѓе се на власт), бидејки ќе нема победници во таа војна...

Еве ќе се самоцитирам од една друга тема за долгот на САД
Најголемиот дел од долгот е кон домашни инвеститори, учеството на Кина е минимално, а Кинезиве не би купувале американски обврзници доколку не сметаат дека е тоа добра инвестиција.
20120104-holdsthedebt.jpg

Не знам веќе на кое ниво да се спуштам за да имаме конверзација... Очигледно е дека работите ги гледаш површно и затруен си од глобалнава медиумска пропаганда. ТИ начитан или геополитичар? Не ме заебавај .. :icon_lol:
Тоа со пријателот и неговата Брус Вилис изјава... не го коментирам.

Можам да ти кажам само едно.. Утре Русите да им поклонат с300 ракетни системи на Сирија, другата минута Израел МОРА да нападне, а 1 минута после то, светов ќе е на нозе..
Ко праеа некој ракетни проби во медитеранот, никој ништо не знаеше... само руските радари на 1200км детектираа движења и тоа на екстремно мала височина. Следниот ден ја објавија веста, која беше потврдена.
Во исто време се зголеми бројот на руската поморска флота кон брегот на Сирија.
Најголемиот партнер на Америка, Англија... се повлече од било каква интервенција во Сирија.
И други држави го сторија истото. Обама побара мислење од "правниците" во Сенатот... доби одговор дека намерите му се погрешни и негативно ќе влијаат.
итн итн итн

Ова се факти... факти кои ја одкриваат геополитичката ситуација во регионот. ЗНАЧИ АМЕРИКА ЗНАЕ ДО КАДЕ МОЖЕ, И КАДЕ Е ЛИМИТОТ. Ама не знам шо се убедвам со тебе овде... Ми прајш муабет за светски војни, као демек другиве немаат нуклеарни проектили од голем дострел. Сите тие се светски сили.
Оди гледај како му го дудлет на Иран, и кеш ќе му дает и све.. само да намалит со богатење ураниум. Шо не појт Израел или Америка да ги уништит постројките? Или трте му е, пошо Иран не му го сруши тој дронот пред некое време..., туку поштено го хакира и си го приземји, па мораше Обама јавно на ТВ да ги замоли ако сакаат да му го вратат.

Апокалиптични денови? Да... или ќе не закачи астроид, или сонцето ќе снема батерии.

Види прво кои се тие приватни инвеститори. Американци се тие и види каде се се доверители тие приватни инвеститори. За тоа другиот дел глупостите што ги истресе не би ни коментирал, само за информација Јапонија е најзадолжена земја, многу повеќе од САД повеќе од 200% од нивниот БДП, па никој не го поставува прашањето дека ќе банкротира, а и да банкротира нема Кинезите да станат сопственици на Јапонија или на САД. :) Да престанат САД да си го плаќаат долгот целата светска економија ќе отиде во уште подлабока рецесија. Малку од малку да не се знаело економија.

Непостои рецесија на светската економија. Постои рецесија само кај одредени земји. Во случајов неплаќањето на долгот на САД кон Кина, воопшто нема да влијае врз економскта стабилност на Кина. Сепак ќе си останат ијладниците милијарди кои Сад ќе и го должи на Кина.
Нацистичка Германија еднаш рече дека нема да ги враќа кредитите, потоа си ги врати и тие од 1св војна и од 2 св. војна.

Непостои рецесија на светската економија. Постои рецесија само кај одредени земји. Во случајов неплаќањето на долгот на САД кон Кина, воопшто нема да влијае врз економскта стабилност на Кина. Сепак ќе си останат ијладниците милијарди кои Сад ќе и го должи на Кина.
Нацистичка Германија еднаш рече дека нема да ги враќа кредитите, потоа си ги врати и тие од 1св војна и од 2 св. војна.

Ајде вака да ги поедноставиме работите. Банкротство на држави е кога тие ќе престанат да си ги плаќаат обврските. До сега еден куп држави банкротирале па не станале нечија сопственост. Последен таков случај е Исланд.
Инаку не дека САД ќе банкротира, тоа е повеќе политички проблем во САД затоа што постои закон околу лимитот на задолжување и судир со Републиканците кои го контролираат конгресот но ајде.
Види кои се инвеститори во Кина и кои се сопственици на фабриките, каде Кина извезува итн. па после да дискутираме дали нема да ја погоди.
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 19:05 ---

Ова е веќе во доменот на СФ и волшебните способности на S300 системот, кој нели е најдобар на свет а на дело до сега никогаш не се покажал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom