Суровоста и гневот Божји

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Ако под книжници мислиш на учени, начитани, образовани, интелигентни луѓе кои не се плашат да истражат, испитаат, проверат, докажат... тогаш да.

А тебе шо ти кажа попот? Да не им веруваш на паметните?

.

Умни, начитани, образовани и паметни? :D
Луѓе коишто се сопнуваат на буквата и бројката, негледајќи Го Духот и Суштината на Вистината, ти ги наречуваш умни, начитани, образовани и паметни? :)

Далеку се таквите од вистински ум и мудрост! :)

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
.

Умни, начитани, образовани и паметни? :D
Луѓе коишто се сопнуваат на буквата и бројката, негледајќи Го Духот и Суштината на Вистината, ти ги наречуваш умни, начитани, образовани и паметни? :)

Далеку се таквите од вистински ум и мудрост! :)

.
Не можеш спиро неначитан и затуцан да видиш нешто. Ни суштина ни вистина нема да познаеш ни да разликуваш.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Не можеш спиро неначитан и затуцан да видиш нешто. Ни суштина ни вистина нема да познаеш ни да разликуваш.

,

Да, за неверниците тоа нее можно, без разлика колку се начитани или затуцани! :)

Кога ќе почуствуваш само еден момент од Неговата присутност, тогаш ќе увидиш дека сите книги и сознанија од овој свет (заедно собрани), неможат да ти дадат нити една капка од тоа што Тој на од дечјо срце верните им дава! :)

.
.
.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Од кога кажа Исус „не убивај“ свеста кај луѓето радикално се промени. Сите се опаметија, секој си ја гледа работата и никој никого не закача. Освен една инквизиција, по некој геноцид ваму и таму, пет века турско, две светски војни, една нуклеарна бомба, неколку стотини концентрациони логори, и неколку милиони рандом убиства поради жени или „оградата е 5 метри во моја нива“ случаи... другото се е у реду, Слава му на Исус.
alo frankfurt....
Odi na ochen i pogledni so crni bukvi shto e napishano...toa e najvaznoto vo postot.
ako ne ti e jasno kako funkcionira toj zakon....kje ti go objasnam ako imamm VOLJA

zakonot za 3
ne ubivaj
ne kradi
ne lazi
zaboraviv eden...ne gledaj po tugi zeni....:pos:
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 13:23 ---
Празна чаша на мом столу, из те чаше Исус је пио
Ако је вера испијена, нек буде чаша разззбијеенааа
znaev deka si pijanica...:pos:...+supstanci..:pos:
Za lecenje si, za lecenje...
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 13:25 ---
.

Лажеш душо, лажеш вештице! :D

.

:pos::pos::pos:
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 13:27 ---
Исус лечеше и без пеницилин. Со малку леб и риба хранеше илјадници. Слепи прогледуваа и мртви оживуваа. Дури и една смоква се исуши. Да не спомнувам како банирал куп свињи во едно езеро, што е само уште една потврда на популарната изрека во здраво, чисто тело - здрав дух.
И што е најважно од се, водата ја претворил во вино, со што можеби ги поставил темелите на средновековната алхемија. Тоа остава простор кај мене, како верник, да се надевам дека, некако, моите денари ќе се претворат во евра.
bre bre..kaj se rodi tolku pameten...
kazi koja majka te rodi ...da napravat ushte nekolku kako tebe

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
togaj ne komentiraj samo toa shto na tebe ti odgovara...ako ne si dovolno inteligenten da svatish shto e najvazno..ziti tebe
Никола, Werther, овој се враќа на игнор а вие одите у тру п**** материне, и јас што ве слушам... :love:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Да видиш како ни е на нас сите што не' ренда. :D
најјак е! појак и од исуса!
Никола, Werther, овој се враќа на игнор а вие одите у тру п**** материне, и јас што ве слушам... :love:
hahahahaha...imate da komentirate za temata ili kje mi kazuvate jas kakov sum?:pos:...abe cepenje...
ili nemate argumenti...:(
Nikolcho......odmori malku od lajkovite....kako da si na norma

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
hahahahaha...imate da komentirate za temata ili kje mi kazuvate jas kakov sum?:pos:...abe cepenje...
ili nemate argumenti...:(
Nikolcho......odmori malku od lajkovite....kako da si na norma
13 Затоа ќе го затресам небото, земјата ќе се помести од местото свое поради јароста на Господа Саваот, во денот на пламнатиот гнев Негов.
14 Тогаш секој како подгонета срца и како напуштени овци ќе се обрне кон народот свој, секој ќе избега во земјата своја.
15 На кого ќе му се падне, ќе биде пронизан; и кого ќе го фатат, ќе загине од меч.

16 Новороденчињата нивни ќе бидат смачкани пред очите нивни; куќите нивни ќе бидат разграбени, и жените нивни обесчестени.

Eте ја темата бе гнусфриј, ете каде бог захтева колење силување и смачкување на новороденчиња. Темата си постои, одговор од тебе нема (освен “хихихи хахаха“ и неколку смајлиња.
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 17:01 ---
Никола, не ни ставај лајкови или ќе бидеш рендан.
најјако ќе биде рендан

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Немаме аргументи. Тоа е. :(

Никола, не ни ставај лајкови или ќе бидеш рендан.
ne be...on trebe norma da fati...10 lajkovi dnevno....a poshto ti si najpameten vo postovite, te lajka povishe od Kiseliot...:pos:
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 17:04 ---
13 Затоа ќе го затресам небото, земјата ќе се помести од местото свое поради јароста на Господа Саваот, во денот на пламнатиот гнев Негов.
14 Тогаш секој како подгонета срца и како напуштени овци ќе се обрне кон народот свој, секој ќе избега во земјата своја.
15 На кого ќе му се падне, ќе биде пронизан; и кого ќе го фатат, ќе загине од меч.

16 Новороденчињата нивни ќе бидат смачкани пред очите нивни; куќите нивни ќе бидат разграбени, и жените нивни обесчестени.

Eте ја темата бе гнусфриј, ете каде бог захтева колење силување и смачкување на новороденчиња. Темата си постои, одговор од тебе нема (освен “хихихи хахаха“ и неколку смајлиња.
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 17:01 ---

најјако ќе биде рендан
melezu Efreme......kazi shto te machi od Hristijanstvoto?..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
melezu Efreme......kazi shto te machi od Hristijanstvoto?..

Глупфри , не ме мачи мене Христијанството, јас само констатирам чињеници и давам цитати од текстови од Библијата. Не ги измислив јас. Ако имаш нешто околу цитираниот текст да кажеш, зошто Бог бара да се силуваат жени заколат мажи а пред нивни очи да се смачкуваат бебињата.

Kajgana Shop

На врв Bottom