IgorChete
27
- Член од
- 4 февруари 2009
- Мислења
- 7.733
- Поени од реакции
- 7.549
Абе јасно ми е јас со кој муабетам... Факт е дека ние навивачите сме ви етикета и да ни ставате епитети дека пцуеме по албанци и грци по форуми апелираш дека гласаме за ВМРО, и слични срања. К*р ме заболе што ти мислиш за нас Комитите или за мене или за тие со мислење како моето. Никој не рече да не навива бе, негов живот си е тоа башка лична приватна ствар. Ама да пееш такви песни? Алооо, дај ми пример спортист од друга држава што пее песни патриотски од друга држава, пак ке кажам Ноле да пее Далмацијо, знаеш кога ќе му опростат? Никад!
Се е политика, живеј си сон дека никој не го занима политика. Поготово па Наумче и те како си ја сака политиката и парата.
Не извртувај зборови абдал. Никаде не пишав дека државата е за нигде ради Наумче. И да од кога постигнаа некаков успех во Хрватска пола Македонија од децата се пишаа ракометари и глумеа Наумче Мојсоски.
Ја нормален сум, ама ти изгледа не си.
Првиот дел од постот немаше никаква врска со Комитите, туку со луѓето кои очекуваат од спортистите да бидат патриотски идоли во секоја смисла на зборот, па кога ќе видат дека спортистите се само луѓе кои можеби и не се замараат со политика, кои си имаат свои интереси кои не секогаш се поклопуваат со интересите на обичниот тастатура патриот, тогаш креваат галама и повикуваат на исклучување од репрезентација и слично.
И Ноле ако сака може и косовска химна да пее, негово право е тоа.