Наумче Мојсоски

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Абе јасно ми е јас со кој муабетам... Факт е дека ние навивачите сме ви етикета и да ни ставате епитети дека пцуеме по албанци и грци по форуми апелираш дека гласаме за ВМРО, и слични срања. К*р ме заболе што ти мислиш за нас Комитите или за мене или за тие со мислење како моето. Никој не рече да не навива бе, негов живот си е тоа башка лична приватна ствар. Ама да пееш такви песни? Алооо, дај ми пример спортист од друга држава што пее песни патриотски од друга држава, пак ке кажам Ноле да пее Далмацијо, знаеш кога ќе му опростат? Никад!

Се е политика, живеј си сон дека никој не го занима политика. Поготово па Наумче и те како си ја сака политиката и парата.

Не извртувај зборови абдал. Никаде не пишав дека државата е за нигде ради Наумче. И да од кога постигнаа некаков успех во Хрватска пола Македонија од децата се пишаа ракометари и глумеа Наумче Мојсоски.

Ја нормален сум, ама ти изгледа не си.

Првиот дел од постот немаше никаква врска со Комитите, туку со луѓето кои очекуваат од спортистите да бидат патриотски идоли во секоја смисла на зборот, па кога ќе видат дека спортистите се само луѓе кои можеби и не се замараат со политика, кои си имаат свои интереси кои не секогаш се поклопуваат со интересите на обичниот тастатура патриот, тогаш креваат галама и повикуваат на исклучување од репрезентација и слично.
И Ноле ако сака може и косовска химна да пее, негово право е тоа.

Neprirodno je da prodjes svoju ulicu, kvart, grad i zavolis klub iz drugog grada. To ti je isto ka da se sad ti zaljubis u sakiru jer je ljepsa od svake djevojke koju ti poznajes.

Еве србите што викаат, кој сфати, сфати кој не да е жив и здрав...
--- надополнето: 23 ноември 2013 во 18:00 ---
И Ноле ако сака може и косовска химна да пее, негово право е тоа.
Па ние овде не ги коментираме нивните права туку нивните дела, а секогаш има позитивни и негативни ова е негативно и не сум единствен што го осудува. Еве дај ми ти видео или слика каде што некој спортист од една држава иде на друг клуб и да пее песни.

Но се ова не е поразително. Јас не му замеравам што конкретно навива за Партизан, само алудирам дека неговото однесување да навива рамо до рамо со навивачка група и да пее националистички песни, НЕ ДОЛИКУВА НА РЕПРЕЗЕНТАТИВЕЦ НА ЕДНА ДРЖАВА.
Да сме сериозна репрезентација ОДМА ЌЕ БИДЕ СУСПЕНДИРАН, и тоа е мое лично мислење, а клубот во кој играл би требало да му даде некаква казна и да му ја тргне капитенската лента.

Според мене, ако сака и за Фљамуртари или Олимпијакос нека навива, бугарски национални песни ако сака нека пее во слободно време, се додека го дава максимумот за нашата репрезентација заслужува да остане капитен. Неговата игра на терен треба да биде еден и единствен фактор според кој го оценуваме.

Што лупаш бе па ти?
А Србија не е една од тие држави што не ни го признава идинтитетот?
Уствари и ти дркаш на хрватите.

Кумплуг..

Кажувам реално како стојат работите.Освен Албанија и Грција од соседството сите не признаваат.Освен можеби Србија за Црковното прашање ама па кога ќе видиш една Русија ако не ти ја признава црквата па за една Србија мање битно.

Значи реков за кој сака нека си навива што е нормално и никаде не е забрането тоа со закон.И јас бев од пред 4-5 години за ова ама кога видов првин што е со државава се откажав од све.Мене ме нервираат оние деца што на пример се родиле тука, израснале све и на некои 5,6-7 години се иселиле од земјава и сега играат за другите репрезентации.Значи они не се предавници а?Е од такви предавници мене ми се сере.

Значи има милион примери пак ќе потенцирам со фудбалери на пример што биле на шипка кај навивачката група а се од друга земја.Што мислиш ти нема некој Србин или Хрват на пример што не го направил ова?Па сега само на нашиве ќе им замеруваме.
Абе Наумче нека си навива ако сака и за некој тим од Гренланд и нека иде и до таму ако сака секој ден, ама за Репрезентацијата нека го дава максимумот и најважно е да дава голови.

Абе за било кој странски клуб да навива и да сече вени по него за мене е куртон, нека писка нека навива не знам што да прави тој никогаш нема да биде негов клуб.
И не само Номе туку било кој.
Во случајов му замерувам за непрофесионалноста.

Сигурно ова или само онака лупате нешто?

Јас за најголем минус го земам токму она што го додаде Сабја, дека во очи важен меч за неговиот тим, оди шета урла по трибини наместо да тренира, да се одмара. Тоа е се само професионалност не.

Не зборите од памет.Ова е ден пред мечот со Војводина од СЕХА лига,а Мојсо беше ослободен од тој натпревар.Демек вие се засекиравте за играчите на Металург - слабо биле навежбани :D

Не слушнав некој да сере кога Кире и Бранче беа да навиваат за Барса....
Или само на кошарка не смеат?

kire.jpg

Навивачите на Барселона негираат се Македонско и имаат стоено позади парола на која пишува Македонија е Грчка.
А да не праиме муабет што Кире воопшто не ни игра у Барселона, онака е тамо на привремена престој.... :)
До кога ќе се праиме наудрени и ќе идеме со главата у ѕид бе ?
Тргнете на страна што игра у Металург, и у Вардар да игра истото ќе го кажам. Не може на секоа утакмица на Македонија при интонирање на химната да е со 3те прста на срце а овамо ми иде со Гробари заедно.... По која логика ?
Тоа е ко ја сеа секоја утакмица со Комити да пеам за клетите ш.... ,а најдобри другари да ми се Албанци.... Ноу сенс.

Па уште кога изјави у Партизан дека сакал да ја заврши кариерата.... што ти пружил Партизан бе ушлар еден ? Што ти помогнал у кариерата..... Да не беа прво Струга па Пелистер сеа бостан со брат му ќе береа у некоа нива. Идиотска работа.

Koj glupak i neprofesionalec, lele majko!

Golem navivac sum na Metalurg, kako sportsko drustvo i takov ke ostanam.
Ama opinokov, da imav ovlastuvanje na kloci ke go pratev u Struga.
I aman be ne meshajte "babi i zabi" i da go minimalizirate ovoj beden cin na aktuelen
reprezentativec na DRZAVAVA. Ide, kaj se trese ko budala so tolpata, pa i uste nacionalisticki pesni pee protiv drugi etnikumi. I na facata ne mi deluva na pameten covek, ama so ova dokaza deka e stvarno teshka retarda.

I ovie sto go branat, razgranicete: mozete licno vie , da bidete i srbomani, i bugarofili, i albanofili ili grkomani. Odete navivajte i tresete se na tribina za Partizan, Levski, Fljamurtari ili Olimpiakos... Da mene bi mi bilo smesno, ama nisto strasno. Ovoj kopiljov e REPREZENTATIVEC na drzava. REPREZENTIRA ili PRETSTAVUVA edna cela nacija, i mene kako nejzin clen, Toa ete mi smeta!

P.S.

A mi trubat kako 120% ke davale utre prootiv Vardar. Izgleda Naumce bese praten malce vo Belgrad da nabilda malce "duh" pred derbivo. Da ojaca psihicki.

Abe aloooo, moze nekoj debil da otide i da naviva za partizan, cvezda, dinamo, hajduk, ama ne moze vtor igrac vo rakomeynata reprexentacijata na Makedonija da odi vo belgrad o da naviva za partozan. Si go imame mzt, rabotnicki, vardar, metalurg i on najde da odi vo belgrad da naviva za partizan. E zatoa ke ne jebat. Jas sum za da nebse vika vo reprezentacija, i uyre da se odi so naim usi

Abe aloooo, moze nekoj debil da otide i da naviva za partizan, cvezda, dinamo, hajduk, ama ne moze vtor igrac vo rakomeynata reprexentacijata na Makedonija da odi vo belgrad o da naviva za partozan. Si go imame mzt, rabotnicki, vardar, metalurg i on najde da odi vo belgrad da naviva za partizan. E zatoa ke ne jebat. Jas sum za da nebse vika vo reprezentacija, i uyre da se odi so naim usi

Друже ти уште од сеа си претерал со алкохол и дрога а :icon_mrgr:

Ајде ќе го почастат утре Комитите со пароли НОМЧЕ :D
Од мене кратко и јасно: Да му ја е*ам Марија ! :D

Па уште кога изјави у Партизан дека сакал да ја заврши кариерата.... што ти пружил Партизан бе ушлар еден ? Што ти помогнал у кариерата..... Да не беа прво Струга па Пелистер сеа бостан со брат му ќе береа у некоа нива. Идиотска работа.

Сељак кај сељаците...нека не те чуди ова.Како ракометар за наши услови е и повеќе од добар,но е тешко сељачиште и заради тоа не би се зачудил ако заврши во екипа како Партизан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom