РК Вардар - РК Металург | Борис Трајковски, 24.11.2013 - 18:00 |

• Креатор на темата Креатор на темата dagau
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ракометарите на Вардар и на Металург задутре во 18 часот во преполната сала „Борис Трајковски “ во Скопје ќе го играат реванш дерби-мечот од 6. коло од Лигата на шампионите (ЛШ). Во првата средба Вардар победи со 27-22. Победа во овој дуел е цел и желба на двете екипи. Двата бода во неделниот меч победникот ќе го однесат на чекор од пласманот во осминафиналето, а поразениот ќе се надева на киксови на Динамо Минск, бидејќи тоа е екипата што може да им ги заплетка сметките за пласман во следната фаза.
Факт е дека на минатиот меч одигравме катастрофално лошо во секој сегмент од играта. Вардар го искористи тоа и заслужено славеше. Но не се сведува сѐ на тој натпревар, бидејќи уште имаме простор за играње и за надигрување. В недела ќе се потрудиме, прво заради себе, а потоа и заради многубројната публика што замина разочарана по тој натпревар, да одиграме на наше ниво, машки и пожртвувано и да докажеме дека Металург може и знае да се бори, изјави Ванчо Димовски, пикерот на Металург.
- Пад во играта и во концентрацијата може да му се случи на секој, па затоа деновиве максимално работиме на отстранување на сите аномалии од првиот дуел и враќање на мотивот и на концентрацијата во екипата – додаде Димовски.

Кој пад, која концентрација, што искористил бе Вардар :facepalm:
Игравте катастрофално затоа што толку ви дозволи Вардар да се "разиграте" каков пад на играта кога 60 минути Вардар имаше солидно водство кое го одржа до крајот, Металург во ниеден момент не беше ни блиску до нерешено, не па да покаже шанси за победа, а овој ќе ми збори за пад во играта и концентрацијата. Поштено си изгубивте батка, утре ве чека репете ;)

Ајде, Ајде, Ајде Вардаре! :vozbud: Јеби Гробаре! :icon_lol:

Кој пад, која концентрација, што искористил бе Вардар :facepalm:
Игравте катастрофално затоа што толку ви дозволи Вардар да се "разиграте" каков пад на играта кога 60 минути Вардар имаше солидно водство кое го одржа до крајот, Металург во ниеден момент не беше ни блиску до нерешено, не па да покаже шанси за победа, а овој ќе ми збори за пад во играта и концентрацијата. Поштено си изгубивте батка, утре ве чека репете ;)

Ајде, Ајде, Ајде Вардаре! :vozbud: Јеби Гробаре! :icon_lol:

Па и релно и мсе деси пад во играта и концентрацијата, кога стигнаа на -3 и пак паднаа на -5,6 разлика :pos:

Ако не го потопи Вардар сега Металург на дебело незнам кога. Играчки посилен е Вардар, другиве се во катастрофална форма освен Атман, внатрешни проблеми, Станиќ бледо издание и си има проблеми човекот, Наумче во Пионир си пее, Вугринец слаб исто.

Иако во вакви дуели ништо не се знае, според досегашното Вардар треба и мора да тепа ваков Металург.

Јас мислам дека Вардар нема што да бара утре...очигледно е дека Наумче е сеуште под еуфорија од четвртокот и дека ќе даде минимум 15 гола...
Е сега треба да дојдат Гробари од цела Македонија, специјално за Наумче. :D

Ми излезе работа тешко да идам. Имам карта за блок 7 ред 13 па кој сака да купи нека ме исконтактира преку приватна порака

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom