Дали е Бог видлив или никој го нема видено?

• Креатор на темата Креатор на темата Soul-of-Space
  • Време на започнување Време на започнување
Абе, овие не разговараат со твојот Алах.

abe mene me citiras
a jas pak go spomnav soul posto toj ja otvori temata i posto ova e edinstvene rabota za koja nie se slozuvame
--- надополнето: 29 октомври 2013 во 23:18 ---
Иронично, текстов е објавен на портал кој се вика think.mk :facepalm:

http://denesen.mk/web/2013/10/10/vojnikot-aleksandar-sakaleее-noо-poradi-verata-vo-boga-ne-mozel-da-go-ubijat/
--- надополнето: 29 октомври 2013 во 23:20 ---
http://grid.mk/news/505973058/sakale-no-poradi-verbata-vo-boga-ne-mozhele-da-go-ubijat
--- надополнето: 29 октомври 2013 во 23:25 ---
http://vistinatakeveoslobodi.wordpress.com/2013/10/25/војникот-александар-сакале-но-поради/

abe mene me citiras
a jas pak go spomnav soul posto toj ja otvori temata i posto ova e edinstvene rabota za koja nie se slozuvame

Ех, јеби га, не приметив кого цитирам:P

Ккао и да е се знае на кого се однесува.

Vo Biblijata pisuva onoj koj ke go vidi bog ke umre, plus bog e tainstven, na pristojna distanca od svoeto delo svetot, skrien i tainstven, misteriozen, toj se pokazuva preku svoeto delo svetot, koe vo sustina e iskusenie za lugeto zatoa ima zlo prvo ontolosko zlo starost bolest smrt stradanje zluradost, no vo Biblijata ima eden stih koj glasi KOJ SI TI DA ZALIS ZA ONA STO E BOZJA UGODA? Znaci Se e od Boga i dobroto i zloto.

Мислам дека богот на христијаните не смее да биде видлив! :sneaky:
Ако го видат, ќе го распнат пак, ќе го затворат во саркофаг направен од непробојно стакло со тешки системи за обезбедување за да не дојдат приврзаниците и да го грабнат телото и да имаме нова вера, нова библија, што би рекол Арханѓел!

Така јас мислам... а и во библијата таму кај евреите стои дека никој не може да го види богот... истото го пишува и во постари записи во Египетските мистерии...

Сега колку е точно, не знам... не познавам верник кој што го видел и што зборувал нешто поразлично од човек за да покаже кој тоа бог видел со своите очи.

Па шо го ебам ама знам дека ако му се јавиш на 0800 1 44 44 повикот е бесплатен

Ако Отецот е дух и не е видлив, а Иса а.с./Исус е “син божји“ кој е видлив, станува збор за ЕДЕН, т.е. станува збор за ОТЕЦОТ? Дали Иса а.с./Исус прикажан во својот лик во тело кој е од месо и крв, всушност е ОТЕЦОТ кој не е роден ниту ќе се роди?

Bog e nevidliv posto nie sme sea u ovaa pojavnost posle smrtta E tek togas ke go vidis i Bog ke ti kaze (posto on gi znae site jazici) vide deka postojam????? I ja ke mu recam vidov zatoa i nema potreba da veruvam evidentno e ama dur bev dole veruav znaes i sam non stop ti se zalev ama ti ne se zamaras.

Ако Отецот е дух и не е видлив, а Иса а.с./Исус е “син божји“ кој е видлив, станува збор за ЕДЕН, т.е. станува збор за ОТЕЦОТ? Дали Иса а.с./Исус прикажан во својот лик во тело кој е од месо и крв, всушност е ОТЕЦОТ кој не е роден ниту ќе се роди?

кога Бог му се јавил на Мојсеј и овој го прашал за да го види Tој му одговорил ,,НЕМОЖЕШ МЕНЕ ДА МЕ ВИДИШ И ДА ОСТАНЕШ ЖИВ'' што значи никој ЖИВ го нема видено нити пак ќе го види :)

кога Бог му се јавил на Мојсеј и овој го прашал за да го види Tој му одговорил ,,НЕМОЖЕШ МЕНЕ ДА МЕ ВИДИШ И ДА ОСТАНЕШ ЖИВ'' што значи никој ЖИВ го нема видено нити пак ќе го види :)

Аферим! Со овој одговор ја заклучуваме небожественоста на Исус. Падна митот за Тројството. Алелуја!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom