имаше нешто отприлика дека ќе го однесе костумот на хемиско чистење но со мрсна дамка ќе му го врататОдлично насловена тема. Дали има некои лажни али тачни пророштва на месијата?
Не бе, си се збунал. Тоа е првио дел од точното и вистинско пророштво на Саи Баба. Вторио дел вели дека Коче и она чупено од театарон ќе пра бељи али бес ногу фајде.имаше нешто отприлика дека ќе го однесе костумот на хемиско чистење но со мрсна дамка ќе му го вратат
еретику!Не бе, си се збунал. Тоа е првио дел од точното и вистинско пророштво на Саи Баба. Вторио дел вели дека Коче и она чупено од театарон ќе пра бељи али бес ногу фајде.
Sto te prasav jas tebe ostavigo ti denot, znaeme deka denot ke dojde potrudise da odgovoris na prasanjeto..
Денот доаѓа на Кој точно ќе се види кој ги мешал работите и чиј дух (психа,ψυχή) имал(а) проблем да се поклони пред Совршено *Светиот БОГ, Неговиот *Светол Дух и Неговото *Свето Слово!
.[/quo
.
se Sto te prasav jas tebe ostavigo ti denot, znaeme deka denot ke dojde potrudise da odgovoris na prasanjeto.
kako prvo site Hristijanski vernici ne se slozuvaat so toa sto ti go zboruvas, mozes li ti da gi ubedis niv deka vistinskiot sv.Muhamed(spored tebe,svetec) e bozji glasnik, dali Hristijanstvoto go velicuva ovoj svetec kako i site drugi svetci, i dali go priznava kako svetec?i iznesi dokazi za toa , a ako ne dokazis so bibliski dokazi togas ti si lazgo ili pak ima nesto drugo ,(problemi so psihata)
Пред известно време доживеав нешто чудесно.
Луѓе (слични на Let3, Omer, Мухамед и компанија) дојдоја да ме убедуваат дека Тросветиот БОГ не е вистина, туку лага. После читањето на нивните силни книги и убедувања (кои не се страмеа да ја злоупотребуваат и Библијата), појдов до ближното езеро да се прошетам.
Во душава и срцево (и поради други причини) ми беше толку тешко, што во очајна молитва повикав кон Живиот БОГ (Отецот) и го замолив да ми го разјасни прашањето и тајната за Неговата Тросветлост.
Денот беше страшно темен и ладен. Небото затворено со црни и дебели облаци.
Само неколку секунди по молитвата, туку почуствувам убава топлина на мојот грб, а во радиус од околу 10 метри (само околу мене) прекрасна светлина.
Јас се завртев и погледнав нагоре, гледајќи дека во дебелата покривка од црни облаци како со нож пресечен отвор низ кој сјае сонцето, точно над мене.
Во тој момент во срцето ми помина нешто неопишиво: 1 сонце (извор). 1 сончева светлина 1 сончева топлина, не се три сонца, туку ЕДНО!
Сонцето (изворот) е сонце, сончевата светлина е исто така (неодвојив дел од тоа) сонце и сончевата светлина е исто така (неодвојив дел од тоа) сонце!
Да, во тој момент преку сонцето Живиот БОГ (Отец) ми покажа нешто толку важно, што сите силни умови, учења,теории, ... и книги на неверните книжници, никогаш не можеле, нити пак некогаш ќе можат да го сторат!
Чудесен е Живиот БОГ! Чудесен и Прекрасен!
ХалелуЈАХ!!!
.
abre covece ti me citas li jas sto prasuvam abe ostaj tie rekla kazala tuku odgovori na postavenoto prasanje ? stom ti veruvas deka muhamed e svetec kako sto velis vistinskiot sv muhamed, nema da ti bide tesko da ni kazis deka navistina vistinskiot sv. muhamed e spomnat kako bozji glasnik vo biblijata ,i deka navistina on povikuval na veruvanje na isus hristos kako bog , zosto toa ne go iskazis so dokazi deka stvarno bil svetec od hristijanska gledna tocka..
Побратиме, вашето верување во кураишките испревртени приказни - коишто всушност се тешка навреда на Вистината и вистинската личност на Св. Мухамед - се најголемата причина зошто широката христијанска маса се гади од вистинското чедо БОЖЈЕ (Св. Мухамед), кој што никогаш не убил, не практицирал полигамија, немал односи со малолетничка, не вршел каменопоклонство, ... нити пак некогаш се израмнил или издигнал над Првороденото Чедо БОЖЈЕ (Христос)!
.
Абре не го замарај Спиро,зар не сваќаш! И јас на почетокот неговото пишување за наводниот св.Мухамед го сватив премногу сериозно и тоа просто бев премногу изиритиран од таквите негови налудничави постови.Сега кога пишува за тој некојси св. Мухамед едноставно ќе се ,бидејќи сега 100 % сум сигурен дека Спиро е уфилман во некое шизофренично сценарио, и затоа сега нека јаде трици колку сака,баш ме заболе....abre covece ti me citas li jas sto prasuvam abe ostaj tie rekla kazala tuku odgovori na postavenoto prasanje ?
kako prvo site Hristijanski vernici ne se slozuvaat so toa sto ti go zboruvas, mozes li ti da gi ubedis niv deka vistinskiot sv.Muhamed(spored tebe,svetec) e bozji glasnik, dali Hristijanstvoto go velicuva ovoj svetec kako i site drugi svetci, i dali go priznava kako svetec?i iznesi dokazi za toa , a ako ne dokazis so bibliski dokazi togas ti si lazgo ili pak ima nesto drugo ,(problemi so psihata)
Ne si svesen kolku e Spiros u pravo.Абре не го замарај Спиро,зар не сваќаш! И јас на почетокот неговото пишување за наводниот св.Мухамед го сватив премногу сериозно и тоа просто бев премногу изиритиран од таквите негови налудничави постови.Сега кога пишува за тој некојси св. Мухамед едноставно ќе се ,бидејќи сега 100 % сум сигурен дека Спиро е уфилман во некое шизофренично сценарио, и затоа сега нека јаде трици колку сака,баш ме заболе....
Ај преслушај се што зборуваш?Јас колку и да сакам неможам да имам никаква врска ниту со овој св Мухамед,па ниту со вистинскиот пророк Мухамед.Немам никаква поврзаност со пратеникот Мухамед ниту по религиска основа ниту по етничка поврзаност.Јас единствено може да бидам поврзан со предците од дамнешно време кои живееле на територијата на Балканот,почнувајќи од Александар,Архимед,св Климент,преку средновековните владетели и свештеници,цар Самоил,поп Богомил,Крал Марко се до преродбениците како Миладиновци и Прличев,истотака и со раководната структура на ВМРО и останатите комити и војводи кои сториле се за мојата татковина.Одвратно е и далеку од здравиот разум да барам поврзаност со пратеникот Мухамед,а уште позлобно е неговата историска улога да ја припишувам на некој имагинарен лик св.Мухамед за кој нема никаква историска основа.Ne si svesen kolku e Spiros u pravo.
.abre covece ti me citas li jas sto prasuvam abe ostaj tie rekla kazala tuku odgovori na postavenoto prasanje ? stom ti veruvas deka muhamed e svetec kako sto velis vistinskiot sv muhamed, nema da ti bide tesko da ni kazis deka navistina vistinskiot sv. muhamed e spomnat kako bozji glasnik vo biblijata ,i deka navistina on povikuval na veruvanje na isus hristos kako bog , zosto toa ne go iskazis so dokazi deka stvarno bil svetec od hristijanska gledna tocka.
[Ај преслушај се што зборуваш?Јас колку и да сакам неможам да имам никаква врска ...
....Одвратно е и далеку од здравиот разум да барам поврзаност со пратеникот Мухамед,а уште позлобно е неговата историска улога да ја припишувам на некој имагинарен лик св.Мухамед за кој нема никаква историска основа.
Ај преслушај се што зборуваш?Јас колку и да сакам неможам да имам никаква врска ниту со овој св Мухамед,па ниту со вистинскиот пророк Мухамед.Немам никаква поврзаност со пратеникот Мухамед ниту по религиска основа ниту по етничка поврзаност.Јас единствено може да бидам поврзан со предците од дамнешно време кои живееле на територијата на Балканот,почнувајќи од Александар,Архимед,св Климент,преку средновековните владетели и свештеници,цар Самоил,поп Богомил,Крал Марко се до преродбениците како Миладиновци и Прличев,истотака и со раководната структура на ВМРО и останатите комити и војводи кои сториле се за мојата татковина.Одвратно е и далеку од здравиот разум да барам поврзаност со пратеникот Мухамед,а уште позлобно е неговата историска улога да ја припишувам на некој имагинарен лик св.Мухамед за кој нема никаква историска основа.
Не си свесен што зборуваш,ти си замислуваш нешто по твое,ама таков доказ нигде нема.Вистина дека он имал познавање,ама ја знаел Вистинската страна на Христијанството која е запишана во Гностичките списи,Кумранските списи(Тоа е вистинската Библија,и таму е опишан вистинскиот живот на Исус Христос.Таа тајна 2000 години вешто се криеше од црковните лица.Сега дојде време кога целиот мит врз кој се крепеше Ватикан,паѓа во вода)Тој никогаш не прифатил и не станал дел од официјалното Христијанство кое било под директива на Рим или Константинопол..
.
.
Не е имагинарен, тој навистина бил со 40 години крстен и воведен во Вистината! Имагинарни се грозотиите и ересите кои му се препишуваат!
.
Не си свесен што зборуваш,ти си замислуваш нешто по твое,ама таков доказ нигде нема.Вистина дека он имал познавање,ама ја знаел Вистинската страна на Христијанството која е запишана во Гностичките списи,Кумранските списи(Тоа е вистинската Библија,и таму е опишан вистинскиот живот на Исус Христос.Таа тајна 2000 години вешто се криеше од црковните лица.Сега дојде време кога целиот мит врз кој се крепеше Ватикан,паѓа во вода)Тој никогаш не прифатил и не станал дел од официјалното Христијанство кое било под директива на Рим или Константинопол.