Има ли се уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?

D

Daedalus

Гостин
Види вака.

Батали црнците. Ти тврдиш дека воопшто не ти е гајле за минатото на твојата девојка. Јас ти се кладам дека можам да го вулгаризирам минатото на твојта хипотетичка девојка до степен каде што ќе мораш да признаеш дека ти смета што се нашла во таква ситуација.

Сакаш да ја играме оваа игра?
Зошто би ми сметало минатото на некоја особа? Минатото не постои како реален феномен, постои како меморија во главата на особата со која сум. Ако и значам и ми значи, нејзиното минато не ми игра никаква улога. Ќе ми биде тешко ако она не е задоволна со своето минато, го правела тоа пошто морала и немала пари, ама тоа се веќе други причини.
Ако имам девојка која имала секс со многу други пред мене, а ме сака и не ме изневерува, зошто би ми сметало тоа? Не глеам ниту една логична причина.
Еве, ти тврдиш дека ти смета. Зошто? Каква улога игра тоа во вашата врска?

R

Rigel Kent

Гостин
GhostLeader , ти си едно исфрустрирано човече што верува на теории кои ја зголемуваат твојата маленкост , а верувам фрустрацијата има длабоки корени во твоето детство . Дали некој те малтретирал понижувал не навлегувам , но тоа сега се рефлектира во твојата некоординирана неповрзана мисла со примеси на паранормална фрустрација кон женски пол. Напротив не мислам дека си од некоја затуцана средина туку ти си едноставно немоќен да си фатиш женска а тоа толку те измачува што телегонијата е за тебе спасот за себеубедувањето дека не си неспособен .
За линковите од youtube како доказ си неверојатно смешен.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Првенствено, твоето искуство не е релијабилен фактор за тоа што е вистина а што не.
Второ, интерпретацијата на твоето искуство исто така не е одлучна за тоа што е вистина а што не.
Ако имаш човек кој 40 години работел со 5 црнци кои се идиоти, неговиот заклучок од неговото искуство со црнци ќе биде дека црнците се идиоти. Ако упознае шести црнец кој не е идиот, според него, црнецот ќе биде исклучок кој го потврдува правилото.
Од друга страна имаш друг човек кој 5 години работи со 2000 црнци. Од тие 2000 црнци, 1045 се ок а другите 955 се идиоти.
Потоа, човекот почнува да учи родови студии кадешто 2 години го анализира искуството на илјадници луѓе со црнци, генетиката и однесувањето за да заклучи дека тоа дали ќе бидеш идиот или ок човек не е поврзано со твојата раса.
Овој се на се има 7 години искуство додека пак другиов има 40 години искуство.
Сепак тој од 7 години искуство изнесува став кој е поблизок до вистинската ситуација.
Ја не негирам дека ти имаш искуство, само негирам дека твоето искуство е доволно за да донесеш таков заклучок. Исто така негирам дека твојата интерпретација на искуството не содржи различни логички грешки кои си ги направил свесно или поствесно.

Исклучоците никогаш не го потврдуваат правилото, напротив го негираат затоа што истото не вклучува многу варијабили и објаснувања за исклучоците.
Таа поговорка е прилично погрешна.
--- надополнето: 20 ноември 2013 во 15:20 ---

Стивен.

Разбрав што сакаш да кажеш,ама уште еднаш ќе повторам,ни родена сестра да ме испрашува за нешто нема да им кажам,да ме праша ШТО Е МАЈМУН ќе им кажам ЖИВОТНО Е ЖИВЕЕ ВО ЏУНГЛА и толку,ако она сака да дознае повеќе од типот со што се храни,колку живее и тие работи сама нека истражува не сум ја овде БИРО ЗА НАУЧНИ ИСТРАЖУВАЊА или ме плаќа мене некој ЕЈ ИДИ НА КАЈГАНА ОПИСМЕНУВАЈ ГИ па да раскажувам во детали или пишувам за било што па така и за телегонијата.Има работи што не ме интересираат,ама кога нешто ме интересира тоа го истражувам и читам за тоа многу,многу,многу... и чим за ова ме интересирало значи дека знам многу,многу,многу... тоа е целата ствар.Неможем на секој дотичен/дотична од било која причина се бунтува против тоа што пишувам да им докажувам јас за моите убедувања и тврдења не е ова овде бранење на докторат па ја морам законски да кажам зошто телегонијата е вистинска.Ако сака некој да знае детали нека иде во библиотека нека земе книга некоја што знам,нека истражува на секој можен начин ако не нека крши глава,не сум јас просветно дело.. печатна грешка е тоа за Хокинг,извини.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
GhostLeader , ти си едно исфрустрирано човече што верува на теории кои ја зголемуваат твојата маленкост , а верувам фрустрацијата има длабоки корени во твоето детство . Дали некој не малтретирал понижувал не навлегувам , но тоа сега се рефлектира во твојата некоординирана неповрзана мисла со примеси на паранормална фрустрација кон женски пол. Напротив не мислам дека си од некоја затуцана средина туку ти си едноставно немоќен да си фатиш женска а тоа толку те измачува што телегонијата е за тебе спасот за себеубедувањето дека не си неспособен .
За линковите од youtube како доказ си неверојатно смешен.

да не си ти Ригел Видовитиот ? o_O

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Зошто би ми сметало минатото на некоја особа? Минатото не постои како реален феномен, постои како меморија во главата на особата со која сум. Ако и значам и ми значи, нејзиното минато не ми игра никаква улога. Ќе ми биде тешко ако она не е задоволна со своето минато, го правела тоа пошто морала и немала пари, ама тоа се веќе други причини.
Ако имам девојка која имала секс со многу други пред мене, а ме сака и не ме изневерува, зошто би ми сметало тоа? Не глеам ниту една логична причина.
Еве, ти тврдиш дека ти смета. Зошто? Каква улога игра тоа во вашата врска?

Минатото сме ние самите. Искуствата низ кои сме поминале не оформиле како личности.

Минатото не се само сеќавања, ние сме збир на сите претходни искуства.

Минатото не е важно е патетична фраза.

Не ми одговори, ќе си ја играме играта или не?

D

Daedalus

Гостин
Минатото сме ние самите. Искуствата низ кои сме поминале не оформиле како личности.

Минатото не се само сеќавања, ние сме збир на сите претходни искуства.

Минатото не е важно е патетична фраза.

Не ми одговори, ќе си ја играме играта или не?

И како претходните сексуални искуства влијаат лошо на темпераментот или карактерот на некоја особа? Сакаш да кажеш дека сексот сам по себе те "расипува" на некаков начин?

Во ситуацијава, минатото на сексуални искуства не е важно при мојата одлука за тоа колку ќе ја сакам женска ми. Јас не тврдам дека минатото не ги оформува луѓето до некој степен. Глупаво е да ја негирам улогата на околината при развојот на нечиј карактер, верувања и слично.

Не знам како планираш да се одвива играта кадешто ќе го "вулгаризираш" минатото на женската, али go on ако не те банираат поради несоодветно однесување и сл. :X3:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не знам како планираш да се одвива играта кадешто ќе го "вулгаризираш" минатото на женската, али go on ако не те банираат поради несоодветно однесување и сл. :X3:
Еве вака. Седите на вечера ти, твојата девојка и твоите родители. И така, опуштена атмосфера, и татко ти ја прашува девојката што работи, и што работела во минатото. Таа му кажува дека сега работи како продавачка во бутик, а пред тоа работела како девојка за забава во тетовските села, односно во касните вечерни саати служела како букаке материјал за локалното население и не одбивала посети во друштво.

Татко ти ја визуализира девојка ти со бела течност по лицето, а ти му велиш нема врска, има добар карактер, јас ја сакам.

Што мислиш за сценава?

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
зошто премногу сум

Тешки филозофски одговори даваш на темава. Има длабочина во она што го пишуваш, се приметува. Тоа, па плус и онаа мистериозност како одлика на твојот карактер кој никому ништо не објаснува или докажува...тој што те чита просто мора да се подзамисли и да заклучи дека све си во право.

Освен ако читачот не располага со барем просечен IQ ;)

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Тешки филозофски одговори даваш на темава. Има длабочина во она што го пишуваш, се приметува. Тоа, па плус и онаа мистериозност како одлика на твојот карактер кој никому ништо не објаснува или докажува...тој што те чита просто мора да се подзамисли и да заклучи дека све си во право.

Освен ако читачот не располага со барем просечен IQ ;)

ауууууууууууууууууууууууууууууууууууууу.............. страшно ме погоди сега... :eek:

D

Daedalus

Гостин
Еве вака. Седите на вечера ти, твојата девојка и твоите родители. И така, опуштена атмосфера, и татко ти ја прашува девојката што работи, и што работела во минатото. Таа му кажува дека сега работи како продавачка во бутик, а пред тоа работела како девојка за забава во тетовските села, односно во касните вечерни саати служела како букаке материјал за локалното население и не одбивала посети во друштво.

Татко ти ја визуализира девојка ти со бела течност по лицето, а ти му велиш нема врска, има добар карактер, јас ја сакам.

Што мислиш за сценава?

Најверојатно, ако визуелизираш личност која ти значи а истовремено во твојата визуелизација таа има бело од тетовските парајлии, тоа ќе го доживееш како нешто на кое си ти сведок и секако дека нема да ти биде пријатно, првенствено затоа што ќе си повеќе од сигурен дека тоа не го праела пошто сакала да го праи туку пошто морала и второ, ти си во моментот кога се случува тоа во твојата имагинација. Тоа не значи дека нема да ја сакаш.

Направи го истото со женска особа која ти е мила. Исто ќе ти биде грдо дур го замислуваш тоа пошто најверојатно букаке е нешто шти ја понижило а не нешто во што уживала дур го праела. Богато сексуално искуство подразбира повеќе партнери со кои таа одлучила да оди а не 300 мафијаши што и свршувале.

Пробај го ова. Сети се на случка кадешто некој што го знаеш повраќал пошто бил болен. Грдо ќе ти изгледа дур го замислуваш тоа (ако си гадлив). Тоа не значи дека особата сега е болна. Играш трикови со визуелната имагинација за да иницираш стимул кој ќе изгледа како да се случува сега.

Како и да е, нема да прекинам да ја сакам дури и да ги замислам сите можни сценарија од сите можни работи кои и ги праеле, пошто тоа не детерминира дали ќе сакам некоја или не.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Како и да е, нема да прекинам да ја сакам дури и да ги замислам сите можни сценарија од сите можни работи кои и ги праеле, пошто тоа не детерминира дали ќе сакам некоја или не.
А што ако таа уживала во сето тоа?

Значи не била принудена, туку самоволно го правела?

Хипотетички значи, дали и тоа нема да ти смета?

Kajgana Shop

На врв Bottom