pearl
..~..~..~..~..~..~..
- Член од
- 20 август 2005
- Мислења
- 2.651
- Поени од реакции
- 1.962
Ги консултирав гуглето и метрото.
Ми кажаа дека теоријава важи само кога детето воопшто не личи на таткото, освен во магарешките уши.
Ги консултирав гуглето и метрото.
Бисеро, ти си имала многу сексуални партнери што толку многу не ти се допаѓа теоријава?Ги консултирав гуглето и метрото.
Ми кажаа дека теоријава важи само кога детето воопшто не личи на таткото, освен во магарешките уши.
Јок, друга мака си имам јас. Досега колектирав убави очи, усни и веѓи. Ми фали уште да најдам фиљан момак, за да избегнам да го репродуцирам мојот голем нос. А ушињата ми се тамам.Бисеро, ти си имала многу сексуални партнери што толку многу не ти се допаѓа теоријава?
Јок, друга мака си имам јас. Досега колектирав убави очи, усни и веѓи. Ми фали уште да најдам фиљан момак, за да избегнам да го репродуцирам мојот голем нос. А ушињата ми се тамам.
Грешно си разбрал.
А тоа ли била работата.
Види, колку што јас разбрав, никој не ти гарантира дека од секој бивш партнер детето ќе го наследи најубавиот дел. Може гадно да се зафркнеш тука.
Искрено, вчера прв пат слушнав за ова чудо. На прв поглед делува како глупост, но во моментов располагам со премалку информации за дефинитивно да кажам дали верувам или не.Грешно си разбрал.
Не е ова лотарија, па да чекаш што ќе ти се падне.
А ти веруваш во телегонија?
Телегонијата не само што не е објаснета со факти и докази, туку е отфрлена од современите научници како неточна. Била популарна пред неколку векови, кога сознанијата за наследувањето на гените биле релативно скромни, за разлика од денес.Апсолутно да,затоа што телегонијата е објаснета детално со факти и докази не е тоа паушална пропаганда,дали ракот е теорија ??? исто како да ме прашуваш тоа.. зарем не си видела во животот барем еднаш некое семејство,три члено на пример и детето да не личи толку на таткото ? јас сум видел не знам колку пати... значи телегонијата е факт за кој има трудови и трудови напишано докторати и докторати...
--- надополнето: 20 ноември 2013 во 08:29 ---
Ме интересира нешто, малку оф топик.Па, дали си невин?
Голема љубов.Ме интересира нешто, малку оф топик.
Што тебе би ти сметало повеќе кај минатото на твојот иден сопруг?
Да има искусено голем блуд или голема љубов?
Ставрогин, не знам зошто ама добив впечаток дека ти мислиш дека барам невин маж, па да ти објаснам дека не ми паѓа на памет такво нешто. Едноставно мислам дека ако некој сака невина жена, би било праведно и самиот да е невин.Ме интересира нешто, малку оф топик.
Што тебе би ти сметало повеќе кај минатото на твојот иден сопруг?
Да има искусено голем блуд или голема љубов?
Точно така, на сите жени тоа повеќе им смета. Кај мажите е обратно. Поентата ми е, мажите и жените различно го доживуваат сексот и љубовта, затоа паралелите за машкото и женското минато, и реципроцитетот кај нив, не држат многу.Голема љубов.
Не мислам дека ти бараш невин маж, туку само сакам да ти укажам дека паралелите помеѓу минатото на мажите и жените не држат место, и дека инсистирањето на реципроцитет е терање инает, наместо согледување на вистинската природа на мажите и жените.Ставрогин, не знам зошто ама добив впечаток дека ти мислиш дека барам невин маж, па да ти објаснам дека не ми паѓа на памет такво нешто. Едноставно мислам дека ако некој сака невина жена, би било праведно и самиот да е невин.
За ова другово чекај да подразмислам малку.
Чекај тебе нема да ти смета ако партнерката имала голема љубов во минатото? Мислам колку и да си продолжил во животот понатаму, сепак останува тоа жарче од старата љубов. А тоа што поминала неколку мажи во животот, за да кажам телесно задоволство и „смрување на нервоза“, е небитно. Само може партнерот да добие искусна партнерка, што и не е така лошо.Точно така, на сите жени тоа повеќе им смета. Кај мажите е обратно. Поентата ми е, мажите и жените различно го доживуваат сексот и љубовта, затоа паралелите за машкото и женското минато, и реципроцитетот кај нив, не држат многу.
Може мажот да имал само една сексуална партнерка во минатото, но да бил смртно заљубен, на сегашната партнерка многу би и сметало ако мисли дека ја сакал бившата повеќе од неа.
Мажите не се оптеретуваат многу со ова.
--- надополнето: 20 ноември 2013 во 09:53 ---
Не мислам дека ти бараш невин маж, туку само сакам да ти укажам дека паралелите помеѓу минатото на мажите и жените не држат место, и дека инсистирањето на реципроцитет е терање инает, наместо согледување на вистинската природа на мажите и жените.
Тоа е како ти замислуваш дека се одвива духовниот живот ма мажите, и како ти сакаш мажите да бидат, гонета од сопствениот сексуален нагон и желбата да не бидеш осудувана заради твојот сексуален живот.Чекај тебе нема да ти смета ако партнерката имала голема љубов во минатото? Мислам колку и да си продолжил во животот понатаму, сепак останува тоа жарче од старата љубов. А тоа што поминала неколку мажи во животот, за да кажам телесно задоволство и „смрување на нервоза“, е небитно. Само може партнерот да добие искусна партнерка, што и не е така лошо.
Без навреда Ставрогин ама јас твоите теории за вистинската природа на мажите и жените ги сметам за неточни. Мислам дека е глупаво маж да ми кажува каква е мојата природа.Не мислам дека ти бараш невин маж, туку само сакам да ти укажам дека паралелите помеѓу минатото на мажите и жените не држат место, и дека инсистирањето на реципроцитет е терање инает, наместо согледување на вистинската природа на мажите и жените.
Зошто?Мислам дека е глупаво маж да ми кажува каква е мојата природа.