- Член од
- 15 ноември 2013
- Мислења
- 18
- Поени од реакции
- 2
Дај кажете ако дознаете што ке биде со бројчињата. Ке продолжат ли овие глупости со изводи од татко/дедо или ке си продолжи по старо?
не сум рекол дека имаат власт а дека има бугарски општини, училишта и скоро сите цркви се дел од бугарската егзархија таму обично е напишано од која народност е човекот.Па Лудогорец незнам по која историја учете во Бугарија ама како што знам Првата Балканска војна била за Турците да си одат од балканот а втората Бугарија да ја земе цела Македонија е сега како имала Бугарија власт во Османлискта империја не ми е јасно. Во 1941 со указ на тогашниот цар Симеон сите во Македонија по автоматизам добија Бугарско државјанство
--- надополнето: 17 ноември 2013 во 14:00 ---
И уште нешто кажи зосто биле балканските војни во 1912 и 1913 година?
Македонец сум до крај ама немој да тврдиш дека никој нема ...
Само колку од моите другари и пријатели вклучувајки ме и мене нивните дедовци и прадедовци имаат Бугарско Крштение , т.е. некој вид извод Бугарски
бреее а зошто Србите и Грците не се запишани како Бугари?Поголема глупост не може да се каже. Крштение да го сметаш за бугарско потекло. Кога те крштевале во таа црква сите ги пишеле такви по народност од прв до последен. Без разлика дали бил Македонец, Влав, Татар или слично.
Тоа тогаш било еден вид извод бе тракатанец еденПоголема глупост не може да се каже. Крштение да го сметаш за бугарско потекло. Кога те крштевале во таа црква сите ги пишеле такви по народност од прв до последен. Без разлика дали бил Македонец, Влав, Татар или слично.
Мрсул само поголема и поголема глупост пишуваш. Извод не значи никакво потекло, тоа е документ кој се дава за раѓање. Бугарската егзархија пишувале народност бугарин и за татари и за македонци и за Власи а сосема можно е и за православни цигани. Да знаеше да собереш два и два немаше да се глупираш. Од иста куќа ако едно дете не било крстено во егзархиска црква немало да биде запишано како бугарин како тоа што би било. Или според тебе е можно од исти мајка и татко да се роди дете од различна националност. Ајде да видам сега уште колку ќе се трескаш од земја со глупости.Тоа тогаш било еден вид извод бе тракатанец еден
Мрсул само поголема и поголема глупост пишуваш. Извод не значи никакво потекло, тоа е документ кој се дава за раѓање. Бугарската егзархија пишувале народност бугарин и за татари и за македонци и за Власи а сосема можно е и за православни цигани. Да знаеше да собереш два и два немаше да се глупираш. Од иста куќа ако едно дете не било крстено во егзархиска црква немало да биде запишано како бугарин како тоа што би било. Или според тебе е можно од исти мајка и татко да се роди дете од различна националност. Ајде да видам сега уште колку ќе се трескаш од земја со глупости.
A koj dokumen treba da pokaze spored tebe za bg proizhod ???
Ako se odi po pravila ni eden od Mk ne trebase da dobie bg pasos se e ova demek nesto trazime pa daj sto imas ...Da pocekame do ponedelnik ....
90% од луѓето што ги знам имаат или чекаат бугарски пасош. И тоа не се луѓе кои се доведени на питачки стап.
druze so ispadna, se znae li nesto ...? pozОд сигурни извори: од понеделник званично ќе се знае дали дополнителните документи ќе бидат потребни.
Посредниците за наводни преводи земаат по 20-25 евра од документ, па да знаете да си ги барате парите и документите назад. Ако сте понапред со последниот датум за предавање на документите, не брзајте.