Дали сите гледаме исто...

• Креатор на темата Креатор на темата Атеист
  • Време на започнување Време на започнување
ml8THcw.png

U98Uq7f.png

Гледате испружената рака како е на едниот, а како на другиот :D

Па на двете слики десната рака е испружена и десната нога дигната. Незнам што тебе те збунува..

Мене па обратно ми се врти од стрелките на часовникот :icon_lol:, уствари на пола гиф мења насока wtf OP r u trying to trick me????????? Еднаш левата нога и е на земја еднаш десната

Не гледаш сконцентрирано. Почнува да врти по стрелките на часовникот, а завршува обратно. Баш поткочува кај мене на сред GIF кога го сменува правецо

Е друго ми го одвлекува вниманието...

Гифот не е направен така за одеднаш по некое време да го смени правецот, туку се зависи од тебе.
Ако за тебе функционира така, не значи дека истото важи и за некој друг. Некој ја гледа како се врти само на една страна цело време додека гледа. :)

Иначе за мене прво се врти во правец на стрелките на часовникот, па се мења обратно, па пак се враќа во почетниот правец.
Што значи ова... неодлучна сум? :icon_lol:

GIF е слика што се повторува цело време исто се додека не прекини односно да го исклучиш. Кога ќе му дојди крајот не ти кажува крај е и почнувам одново, туку започнува да се врти одново и одново. GIF е обична слика со анимација која неможи да менува нејзиното значење како што ти сакаш да функционира таа. Затоа беше и примерот даден со URL од гифот во нов таб. Отвори го и стегни 100 пати рефреш ако сакаш и послем секој рефреш тој започнува од почетокот ,т.е. од жената кога се врти во правецот на часовникот а потоа извесно време таа го менува правецот. Најди програмче кое што го забавува движењето на GIF-от и ќе забележиш тој пресврт кога ја менува позицијата жената односно почнува да се врти на другата стана

Ако имаш време гледај го овој GIF кој е веќе намален на помалце фрејмови и ќе забележиш пресвртот :)
Следи ја сенката, таа ја прави оптичката илузија.

getimgnh6_2-gif.77332

Фрлам поглед на првата ''балерина'' се врти десно, па на третата и се врти на лево..
Да појаснам, доволно ми е една секунда да погледнам во првата за оваа во средина да се врти на десно. Истото важи и за третата само што се врти на лево.

This shit owns me :D

баш ова и мене ми се случува пробајте , погледнете првин во првата па во средната, после во третата па во средната ке се смени

Се врти во смерот на казалките на часовникот...
Станував од стол, гледав од поблиску и од подалеку, од лево и од десно, од горе и од доле...
Секогаш се врти во смерот на сказалките на часовникот

Ако имаш време гледај го овој GIF кој е веќе намален на помалце фрејмови и ќе забележиш пресвртот :)

Следи ја сенката, таа ја прави оптичката илузија.

Брееее, да се не се читале постови, т.е. слики да не се гледале, џабе си се трудел.

http://forum.kajgana.com/threads/Дали-сите-гледаме-исто.71233/page-2#post-6248621
Се врти во смерот на казалките на часовникот...
Станував од стол, гледав од поблиску и од подалеку, од лево и од десно, од горе и од доле...
Секогаш се врти во смерот на сказалките на часовникот
Тоа што ти го гледаш така не мора да значи дека е вистина ;).

На почеток надесно, па по некое време налево, па после пак надесно.

уште една mind boggling илузија,коцките личат како да се со различна боја,а не се
470927022_083e10e7cc.jpg

мене ми скока горе долу :D
него, на првата слика дали се линиите паралелни?
втората, која линија е подолга?
cafe.jpg

optical-illusions-30.jpg

мене ми скока горе долу :D
него, на првата слика дали се линиите паралелни?
втората, која линија е подолга?
Ти ли тие финти а?
1. Паралелни се
2. Еднакви се :D

Ти ли тие финти а?
1. Паралелни се
2. Еднакви се :D
знам, али сепак многу се лажат и викаа дека НЕ се паралелни:P
или ова, која од жолтите точки е поголема?
EbbinghausIllusion.jpg

--- надополнето: 19 ноември 2013 во 20:57 ---
дали е ова спирала?
Fraser_spiral.svg

знам, али сепак многу се лажат и викаа дека НЕ се паралелни:P
или ова, која од жолтите точки е поголема?
Ти да не си далтониста? Жолто? Really? :P
Него кажи танчеркава во кој смер се врти, знаеме дека се исти „жолтиве“ и дека се концентрични круговите, нема спирала.

Back
На врв Bottom